כסף או שורה בקו"ח?

כסף או שורה בקו"ח?

שלום יש לי תואר ראשון במדעי החיים והמשכתי ישר לתואר משולב במדעי החיים ומנהע"ס,תואר עמוס (אני עושה השלמות במקביל) שלא מאפשר לי למצוא עבודה במשרה מלאה - שזה מה שרוב המשרות במדעי החיים דורשות.הבעיה היא שאני לא רוצה להתחיל לחפש עבודה בגיל 27 , עם שני תארים ובלי טיפה נסיון. במהלך התואר הראשון חשבתי רק איך להרוויח יותר כסף בפחות זמן ולכן עבדתי בנקיון ובמלצרות, עכשיו כשאני חושבת גם על העתיד אני ממש לא רוצה להמשיך בזה אלא לחפש משהו קשור יותר-שאיפתי היא תועמלנות , משם ניהול צוות ומשם ניהול מותג בתחום התרופות. כרגע אני עושה פר"ח בהוראת כימיה בחטיבה ומחפשת עבודה נוספת,וכאן אני מגיעה סוף סוף לשאלה: התקבלתי לעבודה בפרוייקט של משרד החינוך - בדיקת איכות מזון בארוחות המוגשות בבתי ספר. אחרי הכשרה בת שלושה ימים (24 שעות בת"א ללא תשלום או החזרי נסיעות שמסתכמים במעל ל100 ש"ח) תפקידי הוא לסוע בי-ם ובפרבריה , לערוך ביקורות בבתי הספר שבתוכנית ולכתוב דו"חות. אין לי רכב ולכן הנסיעות הן באוטובוס - לפעמים מעל לשלוש שעות סה"כ כשהבדיקה עצמה אורכת כחצי שעה והתגמול הוא 50 ש"ח לבדיקה. על הבדיקות להערך בין :12:00-14:00ולכן אין מצב שאספיק יותר מבדיקה ביום. זו נשמעת לי עבודה שסוף סוף טיפה מתקרבת להגדרה של 'עבודה רצינית' ושיכולה להראות טוב בקו"ח , אבל מדובר על שעה עבודה ביום , בימים בהם אני פנוייה בשעות אלו , ללא תשלום על השעות הארוכות שאעביר באוטובוס וללא קשר ממשי לתועמלנות או QC. בנוסף , היא 'תקועה' באמצע היום ולא מאפשרת עבודה נוספת באותו היום - נופל על משמרת בוקר/ערב. כדאי לי לעשות את זה או שלחזור למלצרות , מכירת בגדים או עוד עבודות 'אחרי צבא' בסגנון ?

הי אורביט ירוק

הי, את מרשימה כבחורה רצינית, את יודעת מה את רוצה ולאן פניך וזה נהדר! ברור שמבחינת כדאיות כלכלית, אין העבודה הזו מספקת. העניין הוא אכן, מה חשוב לך יותר כרגע- הכסף או הנסיון? כתבת שמדובר או בכסף או בשורה בקו"ח והשאלה היא עד כמה אותה שורה מוסיפה לקו"ח שלך? עד כמה העבודה הינה עבודה מקצועית ? מה הכשורים הנדרשים לעבודה? האם הבדיקה מחייבת ידע במדעי החיים כמו שיש לך או שמדובר בבדיקה שיכול לעשות כל סטודנט? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

קודם כל תודה רבה

הן על המחמאה והן על השאלות שהעלית.הירהרתי בשאלות ולצערי טרם גיבשתי תשובות ברורות. הן הכסף והן הנסיון חשובים לי מאחר ויש לי מחסור בשניהם (תואר שני לא מחקרי זה סיפור לא זול ויש גם הוצאות מחיה,אבל גם ארבע שנים של ניקיון ומלצרות נראות רע ואולי מצריכות קורבן כלשהו בהווה). לא ברור לי עד כמה השורה תוסיף לקו"ח - עבור תועמלנות דווקא כן כדאי לי לחפש עבודה בתחום המכירות , כדוגמת חנות בגדים , שתספק לי משכורת של 1500-2000 ש"ח בחודש וגם תתרום לנסיון המכירתי שלי . אך נסיון כזה כבר יש לי מהתקופה שלפני השירות ולכן עבודה כזו לא תוסיף לי דבר מבחינת כלים והתנסות (או שדווקא כן , כי היא תצביע על איזו מגמה ברורה בהחלטות שאני מקבלת). הכישורים הנדרשים - סטודנט להנדסת מזון/ביוטכנולוגיה/תזונה (ההצעה מצ"ב) http://aguda.org.il/node/24918 ידע דרוש - עד כמה שהבנתי בראיון מדובר על בדיקות פשוטות מהסוג שמבצע כל אחמ"ש במקדונלדס'-טמפ' , צבע , שלמות אריזה וכו' , אך מצד שני - נדרשת הכשרה תאורטית של 16 שעות ומעשית של 8,שאולי יש לה ערך מוסף. בקיצור,קשה לי להעריך ולהגיע למסקנה חותכת.אני חוששת שמנהל הבנק יגיע לפניי...

הבהרה

ב'לא תוסיף לי דבר' התכוונתי - במידה שמסיבה כלשהי לא אמצא משרה בתועמלנות , אולי כדאי שיהיה לי נסיון גם בתפקיד שאיננו מכירתי או הדרכתי . אשמח לצרף את הקו"ח שלי על מנת להבהיר את הנקודה.

kalakeli

New member
איזו עבודה לבחור?

הי אורביט ירוק, נראה שעבודה בפרויקט תאפשר לך לצבור נסיון נוסף לנסיון במכירות שיש לך, אם כי לא ע"פ זאת ייקבע עתידך מאחר ולא מדובר בנסיון מקצועי מאד משמעותי כפי שהסברת בתשובתך. האם יש אפשרות לשלב עבודה של יום או יומיים בשבוע בפרויקט עם עבודה מכניסה יותר במכירות? יש פה עניין של "חשוב אל מול דחוף"- חשוב לך לצבור נסיון נוסף בעבודות שאינן עוסקות במכירות אך השאלה עד כמה העניין הכלכלי הוא בגדר דחוף או שניתן להסתפק לפחות למשך תקופה קצרה במשכורת מצומצמת יותר לטובת צבירת נסיון יותר מקצועי. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

הי אורביט ירוק

ההודעה הקודמת היא ממני- אילת לבנון. בטעות השתמשתי בשם משתמש שונה. בהצלחה!! אילת

למעלה