כסיסת ציפורניים

limori

New member
כסיסת ציפורניים

לפני כחודש לאחיינית (דקל) שלי נולדה אחות (אגם). ומאז היא התחילה לכסוס ציפורניים. היא מקנאה בצורה היסטרית -הנה משפטים מדהימים שהיא אומרת - "אמא תילדי אותי מחדש כדי שתיזרקי את אגם ותניקי אותי" "אני לא רוצה תינוקת בבית" "אל תיגעו בה - היא מכוערת" "אמא, את עדיין אוהבת אותי" אמא, את עדיין רוצה שאני אגור איתך בבית?" לכל מי שנכנסת הביתה היא אומרת שיש כאן תינוקת מכוערת בבית ולא להתקרב אליה. היא לא מרשה לאחי להתקרב אליה, אם חס וחלילה הוא מתקרב אליה היא צורחת ובוכה בכי היסטרי. יש לכם רעיון מה עושים עם כסיסת הציפורניים? אחי ואישתו בחרו לא להתייחס אך היא כוססת ומכאיבה לעצמה מאד. לימור

בת כמה היא? וגם

אני מאד שמחה ששאלת את השאלה הזאת, ואשמח לקרוא תגובות. גם הבת שלי התחילה לכסוס צפרנים (היא בת חמש וקצת), ובעקבות השאלה שלך הבנתי שאולי זה בגלל האח הקטן שלה שהתחיל להיות מאד פעיל בזמן האחרון.

נעה גל

New member
בעיקרון, יש כל מיני פתרונות

התנהגותיים לכסיסת ציפורניים (לדוגמא - למרוח מרה או לתת מתנה כל פעם שגוזרים עם מספריים). אבל, כאן הם יודעים בדיוק מה הוביל לכסיסה ולכן, אני חושבת שהדרך לפתור אותה יכולה להיות בעודף תשומת לב לדקל. טונה של תשומת לב. אגם עדין קטנה ולא מקנאה וזה הזמן להשקיע בדקל את הנשמה ואת כל הזמן האפשרי ולראות אם זה משנה את ענין הכסיסה.

limori

New member
דקל בת 3

ונעה תודה. שכחתי בכלל מהמרה... אני אציע להם. הם נותנים המון המון המו ןתשומת לב לדקל ודקל גם צובטת ומרביצה לאחותה. אבל אני אמליץ על מרה

למעלה