כסטודנטים לעתיד

כסטודנטים לעתיד

בימים האחרונים נועדנו מספר פעילים במאבק הסטודנטים וערכנו דיונים במטרה לגבש את העקרונות הבסיסיים אשר לדעתנו מהווים בסיס לכל הסכם עתידי בין הסטודנטים לממשלה: - נגישות מלאה לחינוך והשכלה לאזרחי ישראל - החזרת התקציבים למערכת ההשכלה הגבוהה ללא תנאים - ביטולה של ועדת שוחט. על בסיס עקרונות אלו יזמנו עצומה ציבורית עליה מוזמן כל אזרח לחתום מתוך תפיסה שהמאבק אינו מאבק סטודנטיאלי בלבד, אלא הוא מאבק על דמותה וצביונה של מערכת ההשכלה הגבוהה בישראל. אנו מזמינים אותכם לחתום על עצומה זו ולהפיצה בקרב מכריכם וכל מי שתמצאו לנכון. אנו חושבים שכסטודנטים לעתיד יש לעצומה זו חשיבות מיוחדת עבורכם - העלאת שכר הלימוד תפגע גם בכם עוד כמה שנים כאשר תרצו ללמוד. תודה רבה על שיתוף הפעולה, http://www.gopetition.com/online/12189.html

פורה

New member
בואו נעשה חוק:

כל מי שחתם שיכתוב: "חתמתי!"
סבבה? אבלל בלי סמיילי זה לא שווה.

לא יודעת מה איתך..אבל אני חתמתי ממזמן!

ואני חייבת להוסיף סמיילי אני מכורה לסמיילים.. אבל רגע אני אבחר את האהוב עליי..
יאלה חבר'ה לחתום זה באמת חשוב. עוד כמה שנים גם אנחנו נהיה סטודנטים....!(לפחות רובינו)

אמן סלע

New member
אני לא מאמינה בעצומות...

אבל ליתר בטחון חתמתי. סתם כדי שלא תסכלו אותי או שתעשו לי מצפון..

TziMHoNoa

New member
אני גם לא-

עצומות זה תירוץ הכי טוב לחוסר מעשה. אתה מרגיש שעשית משהו, אבל במציאות- עצומות כמעט ולא משפיעות. ומההרגשה שעשית משהו אתה לא עושה עוד כלום.

אבל זה עדיף מכלום,

אם זה לא הדבר היחידי שעושים (ההשבתות של הסטודננטים-דוגמה)אז אולי זה כן יכול לעזור,קצת. באותה מידה אפשר להגיד על ועידת העשוקים, כל שנה יש..וכלום לא משתנה.

TziMHoNoa

New member
כן, אבל לרוב זה הדבר היחידי שעושים.

כמה אנשים שהם לא סטודנטים הולכים להפגנות של הסטודנטים?

מעט מאוד,אבל לא אכפת לי מהשאר

אכפת לי מעצמי,ואני יודעת שאם אני אשמע על הפגנה שאני אוכל להגיע אליה אני אלך. ובלי קשר לדעתי כבר הפגנות לא כל כך מזיזות למישהו משהו, אולי למשטרה,כי צריך תגבורת זה הכל.

פורה

New member
זאת כבר בעיה של ערבות הדדית

בארץ, שלישראלי המצוי אין את המילה הזו בלקסיקון שלו. פה כל אחד דואג לתחת של עצמו, אם תגידי לו להרים את הליכלוך שיש על המדרכה הוא יגיד לך מיד: "אבל זה לא אני עשיתי!!".

פורה

New member
מממ..

חוסר מעשה? חסימת כבישים זה חוסר מעשה? פגישות עם גורמים ממשלתיים זה חוסר מעשה? לא יודעת מה איתך, אבל לדעתי ממש לא.

TziMHoNoa

New member
מי שחוסם כבישים, נפגש עם הגורמים הממשלתיים-

אלו הסטודנטים העצומה נועדה לעוד אנשים, לא רק סטודנטים. ובאופן כללי- אדם שמרגיש מחויב לעשות, מרגיש הרבה יותר טוב אחרי שחתם על עצומה, וגם אם הוא יודע שזה לא מספיק, זה תירוץ ללהישאר בבית בזמן הפגנה או משהו גדול יותר.

אמן סלע

New member
מסכימה ממש!!

באמתש אני חושבת שעצומה זה כאילו לפתור את עצמך מהמעשה... אבל כל אחד והדעות שלו ועצומה זה כן משו..וזה כן עוד דרך להשגת המטרה..

אמן סלע

New member
אני יסביר למה אמרתי את זה...

לפעמים מרגישה לי שעושים לי מצפון... כזה..תחתמו זה חשוב וזה.. ותכלס בשבילי זה חרטה...אבל מה..פתאום אני רואה מישו רושם " חבל שרק לנו זה מזיז.." אז תדעו שלא..זה מזיז גם לי..הכל..לפחות 80% מהדברים שעולים כאן זה פשוט לא הדרך לדעתי. אז מעכשיו אני יעשה מה שאני רוצה ולעזאזל עם המצפון. ואם אני חושבת שהדרך לא מתאימה אני לא אכתוב..אחרי הכל אנחנו בפורום של השומר הצעיר לא..אני אמורה להחליט לעצמי..

אני מקבלת את דעתך,

אל תתני למצפון לשחק בך ככה..וגם לא לנו-לשאר חברי הפורום. וברור שאת מחליטה לעצמך...וסליחה שגרמתי לך לנקיפות מצפון...זה לא היתה הכוונה[שלי].

אמן סלע

New member
אני סולחת למרותש אין לי על מה...

את הבעת את הדרך שאת חושבתש היא נכונה ואני סתם מטומטמת. אני אני אחייה עם זה.

אל דברי ככה את לא מטומטמת!כפרות עלייך

אני אוהבת אותך ולא מסכימה שתאמרי על עצמך שאת מטומטמת.. אני..אני...אני לא אחיה עם זה!

למעלה