כסא בן 346 עדיין חיי ומתפקד

skito

New member
כסא בן 346 עדיין חיי ומתפקד

הכסא שתצלומו מצורף יוצר ב-1658 עדיין עובד, מצאתי אותו בביתו של חברי שיצא לגמלאות והחליט לפתוח מספרה מתחת לביתו. לא למכירה

skito

New member
את תאריך היצור מצאתי

בתחתית הכסא, הכסא ממש נוח ידית אחת מבצעת המון פעולות - לא להאמין צריך רק לראות..

ronmerav

New member
שיטות בדיקה:

אלו הצעות בלבד, כמובן. מה אני מבין בזה? 1. סער יכול לחוות דעה על פי עבודת המתכת, הברגים (או מסמרות, קצת לא ברור) וכדומה. 2. מישהו שמבין בדפוס, יכול אולי לזהות את הפונטים של הספרות ולבדוק אלו פונטים היו מקובלים בתקופה האמורה. לדעתי האישית, הספרות נראות בעיצוב מודרני למדי, המאה העשרים. רון.

האם אתה בטוח?

נורא סיקרן אותי לדעת כיצד ייתכן שכסא מכאני יכול לשרוד כל כך הרבה זמן אז עשיתי חיפוש. יש לי ספקות רבות לגבי התאריך, בכל האתרים שסוקרים היסטוריה של הספרות אין שום אינדיקציה לגבי כסאות בתאריך כל כך מוקדם. הכי מוקדמים שיש לגביהם תמונות הם מתחילת המאה ה-19 וכולם עשויים מעץ בלבד וללא מנגנון מכאני. וכמובן שהעובדה שיש על גב הכיסא מספר אינה אומרת שזו שנת הייצור. אבל, אני מאוד מקווה בשבילך שאכן זהו תאריך הייצור שכן אז יש בידך אוצר ששווה המון המון כסף. כנס לאי-ביי ותעשה חיפוש על barber chair ותראה איזה מחירים יש לכיסאות מתחילת מתחילת המאה ה-20. כמובן שאם תמצא שם ייצרן נוכל לאמת את התאריך.

הפתרון !!!!!!

מצאתי מדוע כל זה לא ייתכן : יש שם בתמונה בקבוק של קוקה קולה דיאט והרי כולם יודעים שקוקה קולה יצאו עם הדיאט רק בשנות ה-80.

דייג, מה שתית היום בבוקר?../images/Emo13.gif

העובדה שיש בקבוק דיאט קולה בתמונה לא אומר שום דבר על תאריך ייצור הכיסא. רק שהתמונה צולמה לאחר שחברת קוקה קולה יצאה עם דיאט קולה. אגב, גם אני מעריך שהמספר 1658 אינו שנת הייצור של הכיסא אלא מספר דגם, מספר סיריאלי וכד'.

אכן שתיתי

כמו כל בוקר חמישי עשיתי טבילה בנחל הקישון. אתה חושב שזה בגלל זה ? כנראה ששכחתי לשים את הסמיילי בסוף ההודעה הקודמת. אז הנה על החשבון

powo

New member
גם אני חושב

שזה מספר סידורי. אין שום צאנס שזה שנת היצור.הוא נראה לי משנות החמישים.

skito

New member
התמונה צולמה היום

לא חיפשתי עוד פרטים, את הכסא הראה בעוד כחודש, אולי פחות ואז אבדוק. נ.ב מה זה האי-ביי שכל הזמן אני שומע?- תן הסבר איך וכיצד זה עובד? אם אפשר קישור אליו? תודה

אי-ביי

אתר מכירות פומביות מכוון. כל אחד יכול למכור מה שהוא רוצה. כן כן, גם אתה. כנס לקישור למטה ובשדה החיפוש הכנס מה שאתה רוצה. יש שם תוצאות חיפוש, מחיר התחלתי, זמן עד סיום המכירה. נשאר רק לראות איך ניתן לשם ומה עלויות המשלוח. ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי ישראלי (אין צורך בכרטיס בינלאומי), דרך אחת מהחברות שנותנות את השירות. PAY PAL למשל (חפש בדף הפריט קישור לאתר שלהם ותקרא שם את ההסברים) אלו היו שישים שנית על..... הכי חשוב : זהירות זה ממכר

skito

New member
תודה וזה ..

לא ממש עוזר לי אני בור ועם הארץ > השפות שלי, עברית וערבית

תמיר1991

New member
לא נורא,

האנגלית שם בסיסית נורא - אפילו אני מבין! גלישה נעימה, ותיזהר שלא להתמכר... תמיר.

python 4

New member
רגעעעע, אתה על סף לעשות לי את היום-

לא צריך כרטיס בינלאומי כדי לשלם ב- paypal? כי עד עכשיו השתמשתי בכרטיס של אמא שלי והחזרתי לה מזומן כל עשירי לחודש. אם אפשר היה להשתמש בכרטיס ישראלי רגיל זה היה הרבה יותר פשוט. אתה בטוח??

תמיר1991

New member
כנ"ל אני!

אם זה אפשרי, אני מכניס את ההורים שלי לאוברדראפט!
תמיר.

אכן אפשרי.

הכרטיס שלי אינו בינ"ל אבל המינוס כל כך עמוק שמגיע עד לסין
שלי ויזה לאומי, אז עשיתי בירור קטן בטל' והם אמרו לי שכל עוד הסכומים לא גבוהים (מאות דולרים) אז אין בעיה. אז אמנם אני לא קונה פריטים במאות דולרים אבל מה לעשות הם לא לקחו בחשבון שאם מחברים את כל הקניות זה יכול בלי בעיה להגדיע לסכומים כאלה. אז יאללה, צא לדרך. נ.ב. אי אפשר להשתמש בכוכבים של ויזה.

python 4

New member
אין לי ויזה..../images/Emo7.gif

יש לי ישראכארט. אפשר להשתמש בזה גם? מישהו ניסה פעם? ואיך אתה עושה את זה בדיוק - אתה מכניס את המספר הזה לפיי-פאל?

נו באמת

זה לא אומר שרק ויזה לאומי. לי דוקא נראה שאם באחד אפשר אז גם החברות האחרות מאפשרות. פשוט תעשה את תהליך ההרשמה ל-PAYPAL ותראה אם הם מאשרים או לא. פשוט מאוד.

q kamber

New member
חחחחחח איזה גנוב הרגת אותי!!!../images/Emo163.gif

אני גם דיי בטוח שמעצבי שיער ,מוס ופן לא היו באותה תקופה!!!!1חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

למעלה