כסא בטיחות?!?

בנצ100

New member
כסא בטיחות?!?

יוגי העגלגל (שמנמן, "בריא" או כל מילה אחרת שתוקפת את הנושא בצורה מחויכת) שוקל כבר 9.2 קילו... והגיע הזמן לעלות ליגה, ולעזוב את הסל-קל. אז שאלה לוותיקות - לאיזה כסא כדאי לעבור? אני יודעת שעוד לפחות חצי שנה ניסע עם הפנים נגד כיוון הנסיעה, ואני רוצה לקנות כסא שיתאים עכשיו וגם אח"כ. יש המלצות? גם לסוג וגם למקום טוב לקנות בו?

סינטה1

New member
איוונפלו טריומף../images/Emo70.gif

יקר אבל מקום ראשון במבחני ריסוק ורותם יושבת בו כמו מלכה. הבעיה - הוא יקר מאוד, בארץ הוא עולה בסביבות ה-1100 ש"ח. אם יש לך מישהו שבא מארה"ב אפשר להביא אותו משם ב-120$

בנצ100

New member
מי יביא לי כיסא בטיחות?

ולא יקלל אותי על זה שהענשתי אותו בלהביא את זה משם...
כן, עשיתי סקירה נרחבת, קיבלתי מסר מענתש עם המון מידע וגם שם המסקנות היו זהות - אוונפלו טריומף 5. אז עכשיו נחפש איפה כדאי לקנות, נתארגן ל"הוצאה החודשית הבלתי צפויה" ונקנה מושב מלכים לנסיך הקטן!

קובולט

New member
ההמלצה מצוינת...

שווה לעשות אפילו סקר טלפוני קצר בין החניות הקרובות אלייך לפעמים יש מבצעים טובים!

בנצ100

New member
תודה!

נראה לי שנזדרז ונקנה. אמנם חמי נוסע לארה"ב באוגוסט, אבל מה יהיה עד אז? יותר זול, אבל בבטיחות - לא חוסכים. תודה תודה!

בנצ100

New member
התשובה המפורטת של ענתש:

קודם כל - customer report הוא מגזין צרכנות אמריקאי ומוסד שקיים כבר כ-70 שנה. הוא עוסק בבטיחות וצרכנות ומבצע מבחני ריסוק לכסאות בטיחות ועוד המון דברים. מנוי אליו עולה כסף - הנה הקישור לאתר: http://www.consumerreports.org/main/home.jsp לפעמים יש מידע בחינם, הנה למשל דירוג כסאות: http://www.consumerreports.org/main/content/display.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=657989&ASSORTMENT%3C%3East_id=333145&CONTENT%3C%3Ecnt_id=657847&bmUID=1121525672452 לי אין מנוי, אבל לאבי ורון יש (אני מתכתבת איתו במייל, התידדנו...) הוא עושה סיכומים מידיי פעם ב-ynet והנה קישור לסיכומים שלו ששוה לקרוא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=110&a=57018&c=6109&sc=556&ssc=0 אם תשאלי על דגמים ספציפיים אני אוכל לעזור בחיפוש מידע. ההמלצה שלי החד משמעית היא האוונפלו טריומף, תוכלי לראות גם במה שקישרתי שבבטיחות (crash test) הוא זכה בדירוגים הטובים ביותר, יותר מהכסא של בריטקס שעולה פי 2.5 ממנו (ולא נמכר בארץ). הוא כסא מעולה ולמעשה ליאור נוסע בו מגיל 0 (הוןא נחגר בשני הכיוונים ולכן מתאים מגיל 0 ועד 18 ק"ג). אגב, הוא יאפשר לך להמשיך לקשור את יוגי נגד הכיוון עד משקל 13 ק"ג וזה טוב כי ההמלצה היא לנסוע נגד הכיוון כמה שיותר, זה יותר בטיחותי. בעקרון יש כסא שנחגר גם נגד הכיוון וגם עם הכיוון עד משקל 36 ק"ג אבל יש כמה בעיות: 1. בעיה שימושית - בדרך כלל כשהילד הגדול צריך את הבוסטר (בקשירה של מעל 18 ק"ג ועד 36 ק"ג הכסא הופך לבוסטר) אז ילד אחר (אחיו הקטן) צריך כבר כסא. כך שזה לא ממש שימושי. 2. בעיה בטיחותית - מדובר באלפא אומגה. אז קודם כל לא לקנות בשום אופן את האלפא אומגה הרגיל, זה דגם שקיבל את הציון הנמוך ביותר במבחני ריסוק ב-2003 - הוא נסדק ולכן נכשל. מאז לא היה בו שום שיפור בטיחותי ולכן אין סיבה לחשוב שהוא השתפר. האלפא אומגה עילית נבדק במבחנים שקישרתי לך ותוכלי לראות שעם קשירה של LATCH (שיש היום בארץ רק ביונדאי ומזדה חדישות לדעתי) הוא קיבל תוצאות מצויינות אבל בקשירה עם חגורת בטיחות תוצאות "טובות" בלבד (עיגול שחור ריק בטבלה). בקיצור - לא הייתי קונה. המחירים של הטריומף - 1000 עד 1200 ש"ח אכן. וזה כסא ששוקל איזה 15 ק"ג וסיפור לסחוב אותו מחו"ל. אני הבאתי אחד מחו"ל כי חמי נסע והוא בריון אז הוא סחב לי אחד אבל זה ממש "תיק". פער המחירים אכן מרתיח... 120$ אחרי מיסים בארה"ב. אפשר לקנות מכל חנות שעובדת עם ד"ר בייבי. השמועות ב"הריון ולידה" אומרות שיש חנות בשם "חסדי שמואל" (לא יודעת איפה אפילו... את יכולה לשאול בפורום שלי) ששם זה קצת יותר זול. אני בזמנו קיבלתי מחיר טוב ב"טוב לי לתינוק" ברעננה - 900 ש"ח. (יש לי כסא אחד שנקנה בארץ ואחד מארה"ב... שתי מכוניות זו צרה כפולה...).

תודה!

מאיפה המידע שאסור בוסטר במושב קדמי? אני חושבת שזה לא נכון. מובן שעדיף להושיב במושב אחורי (ואם האמצעי מצוייד בחגורת אגן כתף בטח שעדיף שם), אבל לא מצאתי סימוכין לכך שאסור להושיב ילד מקדימה עם בוסטר (מה עושות אמהות לארבעה ילדים?)

ענתש

New member
אני כתבתי שאסור במושב הקדמי ?

קראתי שוב ושוב... איפה ? בעקרון כל המידע מתורגם ממלא אתרים של בטיחות במישמש. אם כתבתי את זה אני אחפש מאיפה מצאתי.

ענתש

New member
מצאתי... "נועד לחגירה במושב האחורי

בלבד..." בעקרון מצאתי את זה בהרבה אתרים שמסבירים על בוסטרים ואיך לבחור אותם. מצאתי גם הוראות איך לחגור בוסטר במושב הקדמי אם ממש חייבים: Never place a booster seat in the front seat of a vehicle equipped with a front air bag unless the air bag has been deactivated. If the front passenger air bag has been deactivated and you have no alternative but to travel with your child in the front seat of a vehicle: Adjust the front passenger seat to the rearmost track position by sliding the seat back as far as it will go. Install the booster seat according to manufacturer’s instructions, ensuring your child is properly buckled up. Clear the area between the booster seat and the door of all objects. Toys, blankets, and even pillows could harm your child if the side air bag inflates. On the road, remind your child not to lean out of the booster seat and to keep his or her head, arms and feet away from the door. Check your child’s position frequently throughout the journey

וזה בדיוק מה שאני עושה

כרית מנוטרלת (מצעות מפתח מיוחד. מוצאת לנכון להזכיר שאסור לנטרל כרית באופן תמידי. זה פוגע בבטיחות הרכב וגם בביטוח שלו), מושב מוסט אחורה והושבה של הילד/ה הכי גדול/ה מקדימה, על גבי הבוסטר.

למעלה