כסאות סטודנט

nills1

New member
כסאות סטודנט

אהלן לכולם. אני רואה כאן בפורום המון התעסקות עם הכיתה בה אתם עומדים להיבחן, והאם מדובר בשולחנות או בכסאות סטודנט. רציתי להעיר כמה דברים לעניין זה: ראשית, אכן רוב התלמידים בארץ נבחנים על כסאות סטודנט. במיוחד באונ' ת"א ובבר אילן. ברוב הכיתות שם אין שולחנות. עם זאת, אני חושב שצריך לקחת את העניין בפרופורציות. נכון, לא נוח לעשות את המבחן על כיסאות סטודנט. מאידך, מאות אלפי נבחנים עשו את זה לפנינו, ומאות אלפים יעשות את זה אחרינו. אם הם הסתדרו, גם אנחנו נסתדר. הגב קצת כואב בסוף, וזה באמת לא נוח ומעט מסורבל, מאידך אם מישהו לא יכול לעשות ככה מבחן, אולי עדיף שיוותר לגמרי על אוניברסיטה, היות שגם כשנהיה בתואר המבחנים יהיו בדיוק על אותם כסאות סטודנט... ובכל זאת כמה נקודות קטנות לעניין זה: א. אם מישהו מאד מוטרד מעניין כסאות הסטודנט, אפשר להתאמן על זה. קפצו לאוניברסיטה ומצאו את הכיתה בה אתם עומדים להיבחן. הביאו אתכם חוברת תרגול, ופתרו פרק או שניים. לפעמים הבניין נעול, אבל אם תעברו בין כמה בניינים סביר להניח שתמצאו באחד הבניינים באוניברסיטה כיתה פנויה. היכנסו אליה, ופתרו שם את הפרק. דבר זה כמובן ממש לא הכרחי, ונועד רק למי שהעניין ממש ממש מטריד אותו. ב. קחו בחשבון שבמבחן האמיתי מושיבים את התלמידים עם רווח של שני כסאות ביניהם. לפיכך, משני צידיו של כל נבחן יש כסאות שניתן לשים עליהם את כל שאר הדברים (סטופר, אוכל, שתיה, וכו'). על המשטח הקטן צריך להסתדר רק עם המבחן וטופס התשובות. ג. חלק מהחבר'ה כאן הציעו לאנשים להדביק את דף התשובות למשטח העץ עליו כותבים. הדבר אסור! אחד הסעיפים מההוראות בבחינה הפסיכומטרית קובע כי אסור להדביק שום דבר על גליון התשובות (הדבר עלול לשבש כנראה את הקריאה של הסורק האופטי). ד. כפי שציינתי קודם, קחו בחשבון שעשו את זה הרבה לפנינו ועוד יעשו את זה הרבה אחרינו. ייקח לכם 2-3 דקות את שתסתגלו לעניין, ואח"כ כבר לא תשימו לב לזה. אם מישהו רוצה לשאול שאלה נוספת, שיפנה אלי בבלוג שלי: blog.tapuz.co.il/ofirstern בהצלחה! אופיר.

למעלה