כנראה שמשעמם להם...

begone

New member
זו לא רק ידיעה בעיתון

אני עובד בתל-אביב, ובצומת מעריב יש סופרמרקט חרדי. פעם בטעות רציתי להיכנס ולקנות שם משהו, והמוכרת אמרה לי "סליחה אדוני, אבל אתה לא יכול להיכנס, היום זה היום של הנשים". לקח לי חצי דקה בשביל להבין שהסופרמרקט הוא חרדי, שיש הפרדה בין גברים ונשים (יום גברים, יום נשים), ושאין לי שום כוונה להיכנס לשם אף פעם. אני מתחיל להבין למה הם כל כך מתקשים בעניין הזה: הרי הם מחנכים את הילדים מגיל צעיר להפרדה בין המינים, ואחרי שנים רבות כל כך של הפרדה צומח דור שלם שלא מסוגל להתמודד עם קיומן של נשים בכל מקום. פשוט קשה להם, כי הם לא התחנכו בסביבה דו-מינית. זה הכל עניין של חינוך.

chan

New member
כפייה חילונית

ממש לא בסדר שנותנים לבעלי סופרמרקט לנהל אותו לפי רצונם מדוע ישנם חנויות הסגורות בין השעות 14:00-16:00 יתכן שישנם אנשים ששעות אלו הכי נוחות בשבילם, צריך להכריח את בעלי החניות לפתוח את החנויות בשעות אלה

ofir_y

New member
ותראה את ההבדל

בין שתיים לארבע אלא שעות המנוחה והשקט המוגדרות בחוק. זה בא מתוך התחשבות שאנשים רוצים לישון וכו´... לנוח... התחשבות בחברה, באנשים. לא התחשבות באלוהים וברבנים.

chan

New member
ותראה את ההבדל 2

גם יום שבת מוגדר בחוק כיום מנוחה בדיוק באותה צורה שמוגדרות שעות המנוחה וגם חוק זה מתוך התחשבות בכ - 30% אחוז מהאוכלוסייה ששומרים שבת (נראה לי שאחוז קטן יותר ישנים בין השעות 4-2) וכן למרות שלא משתמע מדברך כך דתיים חרדים ומסורתיים הם גם בני אדם וחוק זה הוא גם חוק שנועד מתוך התחשבות בחברה

למעלה