כנראה שיתוק שינה

YoungFreedom

New member
כנראה שיתוק שינה

התעוררתי אתמול בארבע בלילה מצלצול הטלפון ועניתי, זו הייתה ידידה טובה שאתמול בטיול שלנו בים המלח היה לנו קטע שנבנה כמעט שנה שלמה וסוף סוף הגיע לסיום בנייתו.
הקטע הוא שאחרי השיחה חזרתי לישון ואיני יודע אם חלמתי או פשוט סגרתי עיניים ודמיינתי, מה שאני זוכר זה אותה גונבת לי מרקר צהוב (כן כן) מהיד ובורחת ממני, ואותי מתחיל לרוץ אחריה.
הריצה הזאת, זה הקטע המפחיד של כל הסיפור:

הדבר היחידי שראיתי היה את הרגליים של רצות, צעד אחר צעד, והדבר היחידי ששמעתי היה את הצעדים וכל צעד התחזקו והגיעו לרמה די כואבת באוזניים. אני זוכר שידעתי שזהו חלום ולא המציאות, ניסיתי להזיז את הידיים והרגליים שלי, ניסיתי לצעוק את השם שלה (במציאות, בעודי שוכב על המיטה) וכולם לא קרה, נישארתי שוכב שם. אני אומר ש"נשארתי שוכב שם" כי אני זוכר שבאיזהו שלב פקחתי עיניים וראיתי את ידי נחות לצידי, עדיין שמעתי את הצעדים והמשכתי לנסות להזיז איזהשהו חלקיק בגוף אך כלום לא עזר.

בסופו של דבר יצאתי מאז, אני חושב שכל זה נמשך כחמש דקות. הרמתי את גבי ונשמתי כמו מטורף, בדקתי שהידיים מגיבות ושהכל חזר לקדמותו וחזרתי לישון (נרדמתי שעה-שעתיים אחרי).

איני יודע מה זה היה... קראתי קצת באינטרנט ולפי מה שהבנתי היה זה שיתוק שינה, שבשלב הרע"מ המוח את החלקים הקשורים לשרירי הגוף וכנראה שהתעוררתי כשחלקים עלו היו עדיין כבויים.

מה דעתכם? קרה לכם דבר כזה פעם? יש לכם אולי מידע יותר מפורט על מה זה היה?

Tal Marciano

New member
כמו שאמרת שיתוק שינה

זה קורה לכולם כל לילה בערך שאתה נרדם ומפסיק בערך שאתה מתעורר .. לפפעמים קורה שזה מקדים או מאחר ואתה מוצא את עצמך מודע לזה ממה שסיפרו לי אתה אמור לראות הזיות ולהרגיש כל מיני דברים מוזרים כי אתה חצי במציאות חצי בחלום...ואם אתה שולט על זה זה אחלה דרך להשיג חצלו"ל מתי שבא לך.. אני עוד לא חוויתי את זה אבל אני מנסה לפעמים להיכנס לזה

ravehor

New member
אכן מדובר בשיתוק שינה

אתה יכול לקרוא על זה בפירוט בויקיפדיה - אבל בכלליות מדובר על שלב בין עירות לשינה.
הגוף משותק כדי שתנועות שתבצע בחלום לא יבוצעו גם במציאות, אבל בגלל שהשלב הזה הוא שלב מעבר ולא חלום לגמרי, אתה עדיין מרגיש עצמך על המיטה במציאות, אבל מה שאתה רואה ושומע הוא ערבוב של המציאות והמצאות של המוח.

זה שלב טבעי שקורה לכל אחד בכל לילה ובדרך כלל אנחנו לא מודעים אליו, אז אין מה להילחץ מזה.

למעלה