כנראה שאני הולך לחוג...

• פותח הנושא jeto
  • פורסם בתאריך

jeto

New member
כנראה שאני הולך לחוג...

קונג פו שבמרכז הקהילתי שיש ביישוב וזה יתחיל בתחילת שנת הלימודים. שעה בשבוע זה מספיק? מה אתם חושבים?

אם זה מה שאתה יכול,

ואין לך שום יכולת ליותר משעה בשבוע, אז אין ברירה. אך אם מלכתחילה יש בידך את הזמן, ואתה רק יוצא מנקודת מבט ששעה בשבוע זה מספיק, אז כדאי שתדע שזהו המינימום המינימלי.

jeto

New member
אז אתה לא ממליץ? לחפש מקום אחר?

זה רק חוג אחד שיש בו רק שעה אחת בשבוע אולי יש עוד מקומות באיזור שלי כמה זמן של שיעור בשבוע למתחיל צריך להיות בחוג?

amir_aikido

New member
הרצוי לטעמי

לטעמי אופטימלי (לחובבן !) יהיה משהו מסדר הגודל של 2/3 שיעורים בשבוע, כל שיעור של שעה וחצי עד שעתיים וכשאין אימונים בימים רצויפים. אם כי מאוד יתכן שאני מושפע מהעובדה שכך אני תאמן כבר כמה שנים. מחזור אימונים כזה יתן לך תמיד יום לעכל את מה שלמדת, מצד שני, לא תהיה הפסקה ארוכה מדי בין אימונים - כך שבאימון הבא תזכור את האימון הקודם שהיה לך. משך אימון של שעה וחצי הוא כזה שניתן להספיק לכלול בו גם חימום, שיחרור וחזרה על תנועות בסיסיות (למשל תירגול נפילות / גלגולים / הליכות), ועדיין יהיה מספיק זמן ל"בשר" באימון. מצד שני, קשה לרוב האנשים להחזיק ריכוז יותר משעתיים (אני רואה את זה אפילו אצל שחורות, באימוני שחורות רובנו מתחילים לאבד ריכוז בתוך כ-3 שעות לכל היותר של עבודה כמעט רצופה, אפילו כשעובדים רק על קאטות של כלים שהן פחות "דורשות פיזית"). לכן, כמינימום הייתי מתייחס לפעמיים בשבוע אימון של כשעה וחצי (או אימן אחד של שעה ואחד של שעה וחצי). כמובן שאם החוג היחידי שבו יש מורה רציני מלמד רק פעם בשבוע ואין ברירה - אז אין ברירה.
אמיר

orii

New member
שעה בשבוע זה המון להתחלה

לדעתי כמובן. אם אתה לומד משהו אחר זה לוקח זמן להתחלה של ההתחלה זה יכול להספיק, במיוחד אם על כל שעה בשיעור תתאמן כמה שעות בבית.

WhiteBear

New member
אני לא חושב שזה ראלי (אימון אישי)

אני לא חושב שזה ראלי, שתלמיד מתחיל יתאמן כמה שעות בבית על כל שיעור. אני חושב שהיכולת לתרגל דברים שנלמדו בשיעור תלויה המון בוותק. משלל מגוון של סיבות. והרצינית שבהן היא שבלי שום נקודת התייחסות, קשה לתלמיד ליצור מסגרת אימון יוי שבה הוא יוכל לתרגל נקודה ספציפית. ולנסות לתרגל "הכול", הוא לא יוכל, כי רוב הסיכויים (לדעתי), שהוא לא יזכור. כך שאני יכול לומר שבשבילי יוצא שאני הולך לשיעור, ואני מגיע למצב שבו יש לי על מה להתאמן שבועיים, ואני לא מרגיש "חובה" להגיע לעוד שיעור (למרות שתמיד עדיף שכן). אבל הצד השני שאני רוצה להציג הוא מצב שבו יכלו לעבור חודשים, ולא הצלחתי "לתפוס" שום דבר חדש. ורק אחריהם "מצאתי" משהו. ואני לא חושב שבחודשיים הללו השיטה התפתחה, אלא אני...

orii

New member
אתה צודק

לא התכוונתי שממש מההתחלה סביר להתאמן שעות בשבוע. יותר סביר ולזה התכוונתי משהו כמו 10 דקות ביום וגם את זה רק מהחודש השני-שלישי. אני חושב שצריך למצוא איזון בית הבית לשיעור. לדעתי שעת שיעור בשבוע זה הרבה בעיקר כי עוד אין הרבה אימון בבית. לגבי מעבר להתחלה, חיים טוען שיש להתאמן כ- 4 שעות בבית על כל שיעור.

WhiteBear

New member
רק להוסיף על מה שהאחרים אמרו

גם עם היית יכול, לא בטוח שהיית מתאמן כל יום בשבוע. בטח שלא בהתחלה. אבל, אישית, ניראה לי ששעה אחת בשבוע זה מעט מדי. (כשזה לא מגובה בשעות תירגול - שדורשות הכוונה כשמתחילים) אז אולי, תשאל את המורה של החוג הזה מדוע הוא מלמד רק פעם בשבוע. ואם לדעתו זה מספיק. ואם אתה רציני, והמורה מעניין אותך, תשאל מה הוא מציע לך לעשות... ובלי קשר, שווה לבדוק כמה מקומות כדי לגבש החלטה, זה כמו שתלך ותקנה את המכונית הראשונה שמצאת שאתה יכול להרשות בתשלומים...

לא עניין של המלצה...

מההודעה המקורית שלך הבנתי, שמה שאתה יכול (בגלל אילוצי זמן שיש לך זה בסה"כ שעה בשבוע - אם זה כל מה שמתאפשר לך ואין שום זמן אחר, אז בסדר. אבל אם מדובר במורה, שכל מה שהוא מסוגל לתת לך זה אימון של שעה בשבוע, לא חושב שזה מספיק למשהו. בשלב מסוים, אתה תרצה להתאמן עוד ולא יהיה לך איפה. שאל את המורה שלך מדוע רק שעה בשבוע, והאם זה לתמיד (אולי מדובר על קבוצת קליטה, שתימשך רק לחודש אחד, ואחרי זה לא תהיה הגבלה על האימונים). אני לא יודע איזו שיטה אתה מתכוון ללמוד, אבל בכל מקרה - שעה בשבוע זה כלום.

למעלה