כנראה פיספסתן אותי...

noachorli

New member
כנראה פיספסתן אותי...

שאלתי לפני כמה ימים ללא מענה. אשאל שנית. שאלה לחברה שלי לגבי עצירויות: רציתי לדעת מתי יודעים בוודאות שיש עצירות לתינוק בן חצי שנה? כל כמה ימים זה בגדר ה"תקין" וה"נורמלי". ומתי כן דרוש עזרה. במידה ויש עצירות מה יכול לעזור לשחרר? אשמח תגובתיך על עגבניה?, על מיץ שזיפים (שזיפים טחונים)? ומים. מדובר בתינוק בן חצי שנה הניזון מהנקה מלאה מלבד 2 ארוחות של תחליף (מטרנה). תודה מראש.

ponchi

New member
ככל הידוע לי

אם תינוק ניזון מהנקה מלאה, יכולה להיות לו אפילו יציאה אחת מידי כמה ימים וזה עדיין לא נחשב לעצירות.

8 פעמים ביום או פעם ב- 8 ימים

ככה אומר הרופא שלנו. עם זאת, זה תלוי בילד עצמו, והאם יש שינוי בתכיפות יחסית למה שקורה בד"כ. אם הוא רגיל לכמה יציאות ביום ופתאום הדפוס משתנה, צריך להתייעץ עם רופא, כי זה יכול להיות סתם עצירות, או סוג של קפיצת גדילה (כשלא יונקים מספיק גם זה גורם עצירות) ועד בעיית מעים מסוכנת. אם לעצירות כזו מתלווה חום או הקאות חייבים לגשת לרופא דחוף. מה שכתבתי זה ציטוט של הרופא שלנו מלפני שבוע בערך, לא בהכרח רלוונטי אליכם, אבל אם יש חשש, אני תמיד תומכת ביעוץ רפואי, במיוחד כשמדובר בתינוק כ"כ קטן. ולבריאות.

שאלה כמעט הפוכה

איך אפשר לדעת אם לתינוקת שלי שיונקת באופן מלא יש שלשול? המרקם של היציאות שלה לא קבוע, לפעמים רך, לפעמים ממש נוזלי, לפעמים גרעינים ולפעמים כמו ג'לי. היא עושה המון פעמים ביום. אשמח אם מישהי תוכל לייעץ לי! תודה מראש!

tammyb

New member
נראה לי שכל מה שתיארת בסדר../images/Emo13.gif

לא זכור לי משהו שונה אצלנו - כל פעם היה צבע ומרקם שונה. אולי כדאי למען השקט הנפשי רק לשאול בטיפת חלב או לשאול רופא - לא נראה לי שיש סיבה לדאוג. מספר היציאות ביום בפירוש לא צריך להדאיג - זה טבעי אצל תינוקות קטנים ויונקים. אצלנו כל האכלה = יציאה. בהצלחה! תמי

sagitlaleche

New member
תשובה משלימה גם לשאלה הראשית ../images/Emo20.gif

בעצם השאלה היא כיצד ניתן לדעת האם התינוק מקבל מספיק חלב והכל בסדר? על פי העליה במשקל. אם העליה במשקל ממשיכה להיות טובה, אין צורך להתעמק בקקי כל כך. מרקמים שונים, כמויות שונות, צבע שונה, הכל נורמלי בתנאי שהעליה במשקל ממשיכה להיות בסדר.

sagitlaleche

New member
עצירויות ../images/Emo20.gif

ראשית, מצטערת אם פספסנו, אז הנה אני כאן לענות! ידוע כי תינוק היונק הנקה בלבד יכול לעשות קקי גם פעם בשבוע וזה נחשב נורמלי ותקין. לרוב העזרה דרושה כאשר לתינוק המצב מפריע, ואז אפשר להציע מסאז'ים או כיפוף הברכיים לכיוון הבטן. מתן עגבניה לפני גיל שנה אינו מומלץ מכיוון שהיא אלרגנית מאוד. בגיל חצי שנה אפשר להציע כבר מזון נוסף ולכן אפשר להציע מים שהושרו בהם שזיפים למשך הלילה. חשוב לא להרבות בכמות המים מכיוון שהמים הינם על חשבון ההנקה, והמשמעות היא פחות חלב אם ופחות קלוריות ותינוק שעלול לא לעלות מספיק במשקל. בהצלחה.

yiphat

New member
רעיון מקסים להקלה על כאב

רעיון שניתן לישם בכאבי בטן (עצירויות וגזים או כאבים בכלל) ניתן את אותו רעיון לישם גם במיקרים של ילדים ותינוקות הסובלים מליחה- להצמיד את הפה לבטן (או במקרה השני לבית החזה או לגב העליון) ולהמהמ ממש כאילו לשיר בקול עמוק ועמום לבטן- גלי הקול מרעידים את הנקרה בדרכם וממש מקילים! אני שמעתי על זה,ראיתי את זה וזה היה נראה לי בולשיט- עד שברוב יאוש באחת מהתקפות כאבי הבטן והגזים של בכורי ניצן- ניסיתי- ומאז אני ממש משתמשת בזמנים קשים!

למעלה