"כנפי השכינה"

אני זוכר שהתמונה שצילמת היתה טובה מזו בהרבה

אם אתה מוצא אותה... נשמח להשוות.

תמונה

לצערי אינני זוכר איזו תמונה העליתי לכן אני מצרף קולאז' של 4 מהתמונות.

זכרתי תמונה בה הבחורה צועדת בשלשות

עם כל הקורס. נדמה לי שזה היה במסגרת אימון תרגילי סדר, יום אחד לפני מסדר הכנפים. מקווה שאני לא עושה פה סלט...

בכל אופן, תודה.

אגב, מה הסיבה לנוהג (או הנוהל) הזה של טשטוש פני טייסים? הרי לא מדובר בסוכנים חשאיים.

צודק

מצאתי גם את התמונה ההיא. מסתבר שיש נוספת כמוה בקורס (שתיהן צולמו ביוני השנה).
אז הנה הצילום של זו שמסיימת.
הסיבה של טשטוש הפנים הוא בגלל הסיכויים ליפול בשבי. חקירת השבוי שונה לחלוטין כאשר ניתן להציג בפניו תמונות שלו ושל חבריו. מדובר באחד מלקחי מלחמת ששת הימים (עד אז הצטלמו בפנים גלויים).

זו כבר יותר קרובה למה שהתכוונתי - הניגוד של

החצאית הארוכה עד כדי גיחוך, בעיני, בין כל המכנסים מסביב, מדגיש את הפער הגדול כל כך. מעניין אם נתרגל למראה הזה כפי שהתרגלנו למראה חצאיות ש''כ רגילות במעמדים דומים.

נדמה לי שבתמונה שהעלית פה בעבר לא היה צל על הנווטת הטריה, והפער היה בולט יותר.

הפתעת אותי במה שכתבת לגבי טשטוש הפנים - למיטב זכרוני, בהיותי נער ופריק רציני של בטאוני חיל האוויר, תמיד טושטשו פני הטייסים, עוד לפני מלחמת ששת הימים, או לפחות הוסתרו באופן כלשהו.

מצד שני, לאור השנים הרבות שעברו מאז, אולי גם אני כבר לא זוכר כל כך נכון...

גם הפעם אתה צודק

וזה נוגע למילים שכתבת בסוף ("אולי גם אני כבר לא זוכר כל כך נכון...").
הנה משהו שמתאים לפורום: אתר שמעלה לאינטרנט את כל מה שקשור להיסטוריה ולמורשת של חיל האויר:
http://www.fisherlibrary.org.il/
בסרגל הכחול תוכל לראות את לשונית "ביטאון חיל האויר". לחיצה עליה ותקבל את מרבית הביטאונים שפורסמו.
תוכל לראות בביטאונים של תקופת היותינו נערים את צילומי הטייסים (לפעמים אפילו על שער הביטאון. ראה למשל את גיליון יולי 1966). כיוון שהכרתי רבים מהם, אני יכול לאשר שלא מדובר ב"דוגמנים".
אגב, לא מדובר רק בסריקה. ניתן לחפש כתבות לפי מילות חיפוש והעסק עובד מצויין.

אני רואה את עצמי צולל לתוך כל זה ברגע הנכון

ונסחף...

כשהייתי נער הייתי נוסע בחופש הגדול לבקר אצל אחי בקיבוץ, והעיסוק האהוב עלי ביותר שם היה - קריאה אינסופית בבטאונים... אחד החברים שם שהיה כנראה מנוי על הבטאון נתן לי רשות להיכנס לחדר שלו בכל עת, גם כשלא היה שם, וביליתי הרבה שעות על רצפת חדרו כשאני קורא את הבטאונים בזה אחר זה, מהכריכה הקדמית עד הכריכה האחורית.

נכון מאוד, את זו זכרתי (פרט לענין הצל - זו

צולמה לפנות ערב? לא נראה לי שמוקדם כל כך בבוקר...)

אבל בעיקר, טוב עשית שחתכת אותה כדי להימנע מהצורך לטשטש את פני הצועדים. נראה יותר מכובד.

תודה!

אכן צולמה לפנות ערב

אחרת הצל היה בכיוון ההפוך. את החזרות עושים גם מוקדם בבוקר כך שאפשרי לצלם גם בשעה מוקדמת.

למעלה