לגלריית יונת השלום שתי תמונות: האחת - עבודה (רביעית מתוך שבע) של טל טנא (שכיום שולחת ידה בעיקר בעיצוב רהיטים). השניה - שלוש גלויות (מתוך סדרה של שבע) שהוציאה רשות הדואר לפני כמה שנים, כפרסומת לשירותיה המגוונים: הימנית לספר המיקוד, האמצעית לתאי הדואר והשמאלית למגוון המעטפות. שמחתי לראות שהתווספו עוד כמה תמונות, ביניהן גם תמונתו של אחד הבשמים החביבים עלי L'air du temps של נינה ריצ'י, שהמוטיב השולט בעיצוב הבקבוק והאריזה הוא יונים. בהשראתו אני מוסיפה עוד כמה תמונות רלבנטיות: ואגב, בחיפושי אחר תמונות הבשמים - הגעתי לאתר הזה, שמוקדש לנוגה.
לראות שמתפתח כאן מעין "שיח נשי" בפורום. בבקשה לא לחשוד בי בנימה שוביניסטית. לא בגלל הבשמים או היונים, אלא בגלל שלאט לאט מתווספות לכאן יותר נשים, מה שפעם לא היה (מי זוכר שרחל היתה בערך המשתתפת הקבועה היחידה?). עד כדי כך, שניהלנו דיון בנושא למה אין יותר נשים בתחום האספנות. יופי, עכשיו הנושא מיותר.
הרצון להשוויץ באוסף משותף לשני המינים, היכולת לסדר דברים, לארגן, לזכור את הפרטים, הסקרנות ללמוד והיכולת לשמר מידע, הצורך לאגור - כל אלו משותפים לאספנים ולאספניות, מהגדרתם.
קצת היסטוריה פעם היה רק לטייסים ואנשי צוות בכירים ( מטילן , מכוון אויר , קישור וכו ) במטוס כנפיים עם 2 צדדים ולאנשי התמיכה ( רופא מוטס , פקח העמסה , מכונאי מוטס , ולוחם 669 ) היה עם כנף אחת בד היה ויכוח די גדול בזמנו על הנושא של הסיכות כנפיים והוחלט לעבור לסיכות ברזל לכל אנשי הצוות חוץ מהטיסים והנווטים יש לי כמעט את כל הכנפיים חסרות לי כמה לצערי הרב !
כן,אתה צודק, עברו לכנפיים מברזל,אפילו פעמיים.כמו שמוצג בטבלה שבקישור למטה. אולי אתה יודע סיפור שהיה מאחרי ההחלטה להחליף כנפיים.מעניין לדעת למי בדיוק הפריעו כנפיים מבד. את הסדיר שלי עשיתי באחד מבסיסי חיל האוויר.היו שם טייסות מסוקים,ולכן ראיתי את מכונאיים מוטסים כמעט כל יום,והיו להם כנפיים מבד עם שני צדדים ופרופלר באמצע. לצערי אני לא מצליח למצוא את התמונה של כנפיים הנ"ל.
אבל בלוח של הפורום, בחלק של רוצים למכור, מישהו ניסה למכור אוסף כנפיים שלם בסכום מגוחך. תפתחו ותבדקו - אולי זה עוד אקטואלי. ובכלל - אני ממליץ לכולם לבדוק מידי פעם את הלוח שלנו, יש שם מודעות מעניינות לפעמים.
אני מצטער,תמונה שצירפת היא כנפיים של מכונן(מהנדס מוטס) ולא של מכונאי מוטס. בסיכת כנפיים של מכונאי מוטס פרופלר עם להבים ארוכים ולא כלול במעגל.צירפתי לדוגמה תמונה,כדי שתשוואה אותם.