כנס ON LINE חינם

ענתנוי

New member
לידיעה

למי שלא מכיר: מדובר בארגון שנלחם באוטיזם והציב לעצמו מטרה לחסל את התופעה - וזה כולל גם את אותם אנשים שאובחנו כאוטיסטים - כי אי אפשר להפריד את ה"אוטיסט" מה"אוטיזם"......

הארגון הזה גרם לנזקים עצומים להרבה מאד אוטיסטים ובני משפחותיהם - אז לכל מי שמסוגל לקבל את הילד שלו כמו שהוא ולאהוב אותו - אני מציעה להתרחק מהם כמו מאש....

schlomitsmile

Member
מנהל
התארחו אצלם לא פעם א"סים- מישל דוסון ואחרים מה הביא אותך למסקנה הקשה שכתבת?

ענתנוי

New member
סליחה

חשבתי שזה הארגון האמריקאי. אני לא מכירה את הארגון הזה אבל קראתי עכשיו קצת ולא התרשמתי שיש הבדל גדול בתפיסה בינו לבין הארגונים הדומים לו - כולם מתבססים בסופו של דבר על "תיאוריית המיינד".

והתיאוריה הזו, למרות שהיא הרבה יותר מעודנת ומוסווית היטב מהגישה ההתנהגותית היא גם הרבה יותר מסוכנת ומזיקה - בדיוק בגלל זה.

והרבה אספי"ם נופלים במלכודת הזו (גם בארץ).....

schlomitsmile

Member
מנהל
זהו שבעקרון הארגון הבריטי מאופיין בשיתוף פעולה עם א"סים והתייחסות בגובה העינייים אליהם.
לא קראתי את כל האני מאמין שלהם,
אני די מכירה את ההתנהלות השוטפת שלהם.

בכל מקרה, בכנסים הוירטואליים שלהם
אפשר פשוט לנהל שיח עם הרבה אנשים,
אז גם אם לא מקבלים את הבסיס הרעיוני של חלק מהם,
זה לא נראה לי נורא

ענתנוי

New member
זה מאד נורא

תחשבי על זה: עם מה קשה יותר להתמודד - עלבונות שמתייחסים למראה או לאישיות?

מה גרוע יותר : "את מכוערת, שמנה, יש לך אף ארוך ופרצוף מלא חצ'קונים"
או "את טיפשה, משעממת, בלתי נסבלת ולא ראויה אהבה"?

תיאוריית המיינד מגדירה את כל האוטיסטים כטיפשים (חסרי מודעות), משעממים (לקויי תקשורת), בלתי נסבלים (חסרי כישורים חברתיים) ולא ראויים לאהבה (חסרי אמפתיה).

מה קורה לילד שסופג את ההערות האלו כל החיים ובסוף מאמין לזה? איזה מין שיתוף פעולה יכול להתקיים, גם אם יש דיבור ב"גובה העיניים", בין אדם שחושב שהוא חלאת המין האנושי לסתם "נורמלי"?......

אני חושבת שבגלל זה המצב הנפשי של רוב האספ"ים שפגשתי גרוע יותר משל האוטיסטים ה"נמוכים". אוטיסטים "נמוכים" צריכים להתמודד רק עם סביבה חברתית שמגדירה אותם כמפגרים ומשוגעים.....

schlomitsmile

Member
מנהל
התכוונתי כשיש רב-שיח רחב מאד,
לא נורא אם לא כל האנשים חולקים אותן תפיסות כמוני.
חלק מהתפיסות אולי נוראות בעיניי,
אבל זה לא נורא בעיניי שיהיו ברב-שיח שותפים מגוונים

עם חלקם אולי ארגיש שאין לי שום בסיס לשיח,
אבל יהיו שם מספיק אחרים.

ענתנוי

New member
זה עניין של השקפה

למדתי עם השנים שיש אנשים של פשרות ואנשים של עקרונות, ויש תפקיד ומקום לכולם.

אנשים שמוכנים לרב-שיח כזה, שמתחיל עם הנחת יסוד שגויה רוצים להגיע רק לשיתוף פעולה נקודתי ולא מחפשים פתרון כולל.
בדיוק כמו בסכסוך הפלשתיני-ישראלי: אפשר להגיע להסכמים בנושאי מים, איכות סביבה, מסחר וכ"ו גם עם הפלשתינאים לא מכירים בזכות קיומנו, ואולי משהו יכול לצמוח משיתופי פעולה כאלו במשך השנים - איזה סוג של "נירמול היחסים".

אבל אני לא מאמינה בפשרות, כי לדעתי, אם אבן הפינה עקומה הבניין יקרוס - וזו רק שאלה של זמן....

schlomitsmile

Member
מנהל
גם לאנשי הפשרות יש עקרונות הם פשוט מוכנים/מסוגלים לבלוע כמה צפרדעים
כדי לקדם אותם בהדרגה, לא הולכים על הכל או לא כלום

הפתרון הכולל לא ינחת כמו בית המקדש מהשמיים,
הם מנסים לבנות אותו אבן-אבן.

הם לא מתנים שיח בקבלה מלאה של עקרונותיהם,
מוכנים לדבר ולהקשיב גם למי שיש לו עקרונות אחרים.

ענתנוי

New member
בתנאי אחד -

שיש עם מי לדבר ב"צד השני" - כלומר יש מישהו שמוכן להקשיב לך, אחרת אין טעם בדיבורים.

ואם הצד השני מגדיר אותך כלקוי (קוגנטיבית, נפשית, חברתית) אתה יכול להיות בטוח שאין לו שום כוונה להקשיב לך באמת ולהתייחס לדברים שלך.
במקרה כזה אני מעדיפה להתעלם לגמרי מהפסיכולוגים, כי ממילא אין להם מה לתרום לנושא, ולחפש שותפים אחרים שאיתם יש סיכוי להגיע להבנות ומעשים....

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון,יש מקרי קיצון בהםאין כלל בסיס משותף לשיח אבל לדעתי ומנסיוני כיון שאלה מקרי קיצון,
זה בד"כ לא ככה.
גם עם אנטישמי יש סיכוי שאוכל לדבר,
יש סיכוי שהוא יקשיב, ואולי-לא בטוח, הנחות היסוד שלו יתערערו.
עם ניאו-נאצי כנראה שאין סיכוי.

kagome10

New member
אם באת לדבר עם אנשי הארגון זה אולי נכון

אבל אם שלומית משתתפת הרב השיח ואני מדברת עם שלומית, אז מה אכפת לנו מה מטרות הארגון?

arana1

New member
השתתפות של א"ס לא מהווה תוו תקן

זהות, ובוודאי זהות אוטיסטית, היא דבר מאוד נורא הכי מורכב, מי שקורא את מישל דוסון ימצא בכתיבתה הרבה השתקפויות שעלולות לעורר אי נוחות גדולה מאוד אצל חלק מהאוטיסטים
בדיוק כשם שכאלה קיימות אצל סלב אוטיסטים אחרים
כמו טמפל גרנדין למשל

לא תמיד אוטיסטים מקצועים מבטאים או מייצגים את האמת על אוטיזם

schlomitsmile

Member
מנהל
לא עניין של תו תקן
פשוט אם הם רואים בא"סים אנשים שראוי להקשיב לקולם
וללמוד מהם,
זה לא ממש מסתדר לי עם תפיסת האוטיזם כמגפה ממארת
ומלחמה בו.

arana1

New member
יש הרבה א"ס שתופשים את עצמם כלקויים

ולכן שילובם בדיון ציבורי או בארגונים שונים לא רק שלא עומד בסתירה לתפישת האוטיזם כמגפה אלא אף משרת תפישה זאת בצורה הכי "טובה" כי המכחידים יכולים לנפנף בהם כעדות אותנטית מ"בפנים".

משער שאת זוכרת ויודעת שלא מעט אוטיסטים שהשתתפו בפורום הזה נלחמו עד זוב דם על זכותם להיחשב כלקויים
וגם חלק מהאספים הבוגרים שכותבים כאן מבקשים שיכירו בהם כאנשים הלוקים בשיקול דעתם

arana1

New member
דוסון ,שהזכרת, היא כזאת

לא בכל הנקודות כמובן, אבל זה חלק מהמורכבות, שבחלק מהדברים שהיא מבטאת היא מכילה על עצמה ומשקפת נקודת התייחסות נ"ט ובחלק היא מציגה נקודת מבט אוטיטסית יותר
ככה זה
מדובר בתנועה
לא בונים תודעה ביום אחד
וכיוון שתנועת התודעה האוטיסטית היא מאוד חדשה
רוב חלוציה מדברים בעיקר בשפה נ"ט

למעלה