כנס +FM לשנת 2016

• פותח הנושא d1f2
  • פורסם בתאריך

d1f2

Active member
סקר ההאזנה לרדיו של הרשות השנייה

תדירות ההאזנה לFM בקרב הצעירים פחותה מזו של המבוגרים. באוכלוסיה הערבית- רבים כלל לא מאזינים לרדיו.
&nbsp
עיקר ההאזנה ברכב באמצעות הרדיו. מעטים מאד מאזינים באמצעות הסמארטפון. רוב המאזינים שומרים אמונים לתחנה אחת ולא מזפזפים ברכב. סיבות לזפזופ ברדיו: פרסומות 58%, שיר לא אהוב 57% שדרן לא אהוב 18%
&nbsp
בהאזנה בסמארטפונים עדיין יש יתרון לאתרי האינטרנט של תחנות הרדיו ולסרגלי רדיו (טיון אין) על פני האפליקציות הספציפיות של התחנות.
&nbsp
עבור 37.9 אחוז מהאוכלוסייה היהודית אמצעי ההאזנה העיקרי למוזיקה הוא רדיו. 50% מהאוכלוסיה הערבית מאזינים בעיקר דרך הטלפון הנייד. בקרב יהודים: הFM דומיננטי בקרב בני 35 ומעלה. לעומת 72% מהצעירים (18-34) שמאזינים דרך המחשב או הנייד
&nbsp
ערבים מאזינים דרך המחשב והסמארטפון בעיקר לתחנות FM. כשיהודים מאזינים במחשב/סמארטפון זה לתיקיות פרטיות ושירותים חינמיים (יוטיוב) בקרב צעירים היוטיוב דומיננטי יותר. בני 35 ומעלה שומרים אמונים לרדיו (FM ואינטרנטי).
&nbsp
רוב גורף בקרב יהודים וערבים, צעירים ומבוגרים לא נוהג לשלם על מוזיקה (סטרימינג/קבצים). אבל ערבים בכל זאת קצת יותר מיהודים.
&nbsp
איפה מאזינים לפודקאסטים? המבוגרים- בבית, הצעירים- בנסיעה. רוב האוכלוסיה כלל לא יודעת מה זה פודקאסט.

גלעד2211

New member
הtunein מאוד יציב. כשיש שיחה הוא עוצר ואז ממשיך מאותו מקום

שזה מאוד מאוד נוח.

יש לי גירסת פרו שעושה עוד דברים כמו הקלטה וכ'ו.

אני משתמש המון בtuneine.

אבל לאט לאט גם האפליקציות של הרדיו האזורי נהיו אקטואליות.

ברדיוס 100 יש להם מלא ערוצי פודקאסט וגם ל99.

הבעיה זה כל מה שציינתי בהתחלה שאין באפליקציות של התחנות השונות. אם נכנסת לי לשיחה ומפריעה לי באמצע השידור, אז דרך הtunein אני ממשיך מאותו מקום שעצרתי וזה מה שטוב. אגב, לפעמים האפליקציות של תחנות הרדיו לא נפסקות בעת כניסת שיחה.

d1f2

Active member
קובלנץ: "אי אפשר להקים את התאגיד בפחות משנתיים"

כיממה לאחר שמנכ"ל משרד התקשורת שלמה פליבר הצהיר כי תאגיד השידור הציבורי יחל לפעול ללא דחייה, חוזר המנכ"ל הזמני של התאגיד, אלדד קובלנץ, על הצהרתו כי אינו ערוך לתחילת שידורים.
&nbsp
קובלנץ שהשתתף בכנס הרדיו "+FM - קולטים את העתיד", שמתקיים במרכז הבינתחומי הרצליה, אמר כי "כרגע, לתאגיד השידור הציבורי אין מה לשדר, המדפים ריקים. יצירה של תוכן טלוויזיוני, בעיקר סוגה עלית, היא הליך שלוקח בין שנה לשלוש שנים וכרגע אין כלום, אנחנו בדיונים עם האוצר על קבלת תקציב לשם כך".
&nbsp
קובלנץ התייחס גם לסוגיית כוח האדם: "החקיקה קובעת שבתאגיד החדש יקלטו 25% עובדים מרשות השידור. בשבוע שעבר סגרנו עם ההסתדרות שייקלטו 51%. עם זאת, האנשים שייקלטו יועסקו בתנאים חדשים ולא בתנאים שהיו ברשות השידור, אחרת ניצור גוף חולה מהרגע הראשון".
&nbsp
לסיכום, קובלנץ הסביר כי "עמדת תאגיד השידור הישראלי היא שאי-אפשר להקים את התאגיד בפחות משנתיים בצורה ראויה. אנחנו סבורים שיש לתת לזה לפחות שנתיים, אבל בסופו של דבר אני פקיד, נקבל את החלטת המחוקק וננסה לעשות את הכי טוב שאפשר".
&nbsp
בתוך כך, מחר צפויה להתקיים אסיפת עובדים שאותה יזמו מנכ"ל רשות השידור ברי בר ציון והעורך הראשי שמעון אלקבץ. השניים צפויים להודיע לעובדים כי הרשות תיסגר בעוד כשלושה חודשים.
&nbsp
על פי הצעת החוק שאותה ניסה משרד התקשורת לקדם, פירוק רשות השידור יידחה בשנה. ואולם, לאחר בחינת ההשלכות הכלכליות והעובדה שבנוסף למימון להקמת התאגיד, יישא האוצר בכ-500 מיליון שקלים נוספים למימון הרשות - מסתמן כי הדחייה תקוצר.
&nbsp
ככל הנראה התאגיד יחל בשידורי רדיו וטלוויזיה חלקיים, והחל מה-1 באוקטובר ניתן יהיה לשלב תוכניות ממיקור חוץ. זאת, למרות שבשלב זהלא בטוח שניתן יהיה להמשיך ולהפעיל את תחנות הרדיו של "קול ישראל" ממתחם הלני המלכה.
&nbsp
http://b.walla.co.il/item/2941285

Groove Agent1

New member
שיפרקו כבר את הגוף המושחת הזה כמה שיותר מהר

מקווה שהגוף החדש שיוקם לא יזדהם כמו קודמו.

d1f2

Active member
נתוני מדיה פורסט

59 אחוז מהשירים שהושמעו ברדיו בשנה האחרונה – ישראליים. 41% בינלאומיים. כל שיר ישראלי נוגן 30.5 פעמים בממוצע. כל שיר לועזי נוגן 18 פעמים בממוצע.
&nbsp
האמנים המושמעים ביותר בארץ בסדר יורד: אריק איינשטיין, אייל גולן, שלמה ארצי, שלומי שבת, שרית חדד. המושמע ביותר ברדיו הארצי: איינשטיין.
המושמע ביותר ברדיו האזורי: אייל גולן. שלמה ארצי מקום שני בשתי הרשימות.
האומנים המושמעים ביותר בגלגלצ: עידן רייכל, עברי לידר, אברהם טל, הדג נחש, התקוה 6.
האומנים המושמעים ביותר ברשת ג: איינשטיין, ארצי, יהודית רבית, גידי גוב, שלום חנוך.
המושמעים ביותר ברדיו לב המדינה: חיים משה, ישי לוי, שרית חדד, דודו אהרון, משה פרץ.
השיר המושמע ביותר השנה הושמע ב-11 גרסאות שונות. סאבלימינל - חלום של כל גבר
&nbsp
האזורי משפיע על הארצי בחדירת להיטים ים תיכוניים. טרמינל 3 של אהרון, שרוטים של סאבלימינל וברבי של סטטיק הושמעו באזורי לפני גלגלצ
גלגלצ משפיעה על הרדיו האזורי בלהיטים מז'אנרים שוליים. טונה,A WA וחנן בן ארי הפכו ללהיטים בזכות גלגלצ לפני שהתפשטו לרדיו האזורי
הראשונים לזהות את הלהיט "מתוק שמרלי" של אליעד - רשת גימל

d1f2

Active member
היה משעמם ולא מעניין

-הסוף-
&nbsp
בטח בימים הקרובים יעלו קטעים מהכנס ביוטיוב של הרדיו הבינתחומי.

למעלה