מתעניינים...מה היה...-!
עכשיו יש לי זמן אז...: הסמינר היה ממש טוב, אחד הדברים היותר משמעותיים שהתנועה יכלה לעשות. כולם חשבו בהתחלה שהתנועה תנסה "למכור" את עצמה ולנסות ולשכנע כמה שיותר אנשים להצטרף לגרעין עודד, אבל זה ל א מה שהיה. התנועה בנתה את הסמינר בצורה שתציג את גרעין עודד,את הטוב ואת הרע,בצורה אובייקטיבית. אז מה היה... חולקנו לקבוצות מעורבות(14 בערך בקבוצה),והתחלנו לעסוק ב"מנהיגות"- מה צריכה ישראל עכשיו,מה צריך להיות לגרעינר(מבחינת אופי),באיזה ערכים הוא צריך להאמין וכו. למחרת התנהלו שני דברים עיקריים:המשפט והיריד. המשפט: ממש כמו משפט אמיתי-הגנה ותביעה. שני גרעינרים הציגו כל עמדה, היו עדים(גרעינרים מהעבר, רכזים,אמא וכו). ושני הצדדים תיחקרו אותם, והשופטים בעצם זה אנחנו- אלה שבסופו של דבר יחליטו אם הולכים או לא. והיריד: כאן יצאו במחשבה שאם כבר החלטת שאתה רוצה גרעין עודד אז לאיזה מועצה ללכת. כל גרעין הציג את המועצה שלו(כולל באר טוביה שהחבר´ה שיצאו משם שנה שעברה לגרעין עודד הכינו את הדוכן), היה ממש יפה,ראו שהם השקיעו ממש הרבה זמן בהכל(ממאכלים שמאפיינים את המקום-בני שמעון ועד מפות וחומרים עיונים-ערבה.) מעלה יוסף השקיעו הרבה-ויכלתם לראות את זה... חבל שבאו אנשים לא קשורים שגרמו לזה להראות "פחות" חשוב ואולי גם הרסו לעצמם. ההצגה שעשו גרעין עודד גליל תחתון הייתה פשוט מצויינת, חזקה ומשכנעת. וכמובן...- החבר´ה. 99 אחוז מהקבוצה הכי טובה במשצי"ם(4 כמובן...) וכל החבר´ה הטובים(פרידמן- המלך...,עמוס,עודד,רעות,מעין,שרונה,נטע,הדר,לי,רועי,גיא,טוקר,גרנות, עמנואל וכמובן היחידה מגן רווה-חן.-מצטער אם שכחתי מישהו... היה גם מגניב לפגוש גרעינרים מהעבר(למי שמכיר היה את:עדי,איתי,רגב,רן,גלעד(שהיו בשנים עברו במעלה יוסף),עופר מכפר יחזקאל,,דני טננבאום שהיה בעמק חפר(נדמה לי...),עופר שהיה באשכול, ועוד...---(לא פירטתי בכוונה, כדי לא להרוס לכם את החוויה בשנים הבאות...!) בקיצר..., עכשיו נותר רק להחליט כן/לא, ואם כן- מה יתאים לי???