כנס - "מיסוד הזנות?"

shellyland

New member
סטארט-אפ!

את יכולה להציע את השוס הזה גם לפסטיבל המשוררים.

Idan91

New member
אני לא מתכוונת להעתיק לכאן את כל

הפרוטוקול, אבל אני מעוניינת לצטט את נאום הסיכום שנשאו לאה גרינפטר וניסן בן-עמי, מנהלי מכון "תודעה": סיכום הכנס: מיסוד הזנות? לאה: אנחנו מאמינים, וראינו את זה גם היום, שזנות הינה תופעה מאד מורכבת. לתת לה תשובה אחת כלשהיא זה למעשה לתת תשובה פונדמנטליסטית שרק תסבך עוד יותר את המצב. לפני שמחליטים לתת תשובה וכיוון אחד לתופעת הזנות עלינו לחשוב ולהתייחס לשאלות שגם עלו פה בכנס: ניסן: * האם הזנות הינה תוצאה של בחירה חופשית? * האם הזנות היא מקצוע כמו כל המקצועות? * האם הזנות היא תוצאה של שליטה גברית ואלימות? * האם הזנות היא ניצול של עניים וגזענות? לאה: כדי להעמיק בשאלות אלו ובכיוונים השונים האפשריים כתוצאה מהן הכנו חוברת שנעלה באתר מקום במדור של מכון תודעה. אך במסגרת הזמן שיש לנו אנו רוצים להמשיך ולשאול ולהעלות חומר למחשבה ולהתמקד בשתי השאלות הראשונות. האם הזנות היא תוצאה של חופש בחירה ? אם כן למה , במבנה החברתי הקיים, זה בעיקר נשים וילדים שמגיעים לזנות? למה תמיד האנשים חסרי הכח, בשולי החברה או המכורים לסמים, אלה שהם הכי מנוצלים והכי עניים או זרים הם אלה שאמורים לבחור בחופשיות בזנות כדרך חיים? ניסן: אך יש גם דרך אחרת לחשוב על החופש לבחור. גם אם מדובר בבחירה חופשית האם חופש בחירה זה חשוב יותר מסוגים אחרים של חופש? האם ליברליזם אינדיוידואלי יותר חשוב מערכים אחרים? למשל כשארגון הבריאות העולמי זיהה שוק מתפתח וגדל לאיברים היתה יזמה מיידית לאסור סחר איברים. רוב מדינות אירופה אסרו על סחר זה בטענה שיש סכנה שקבוצות מסוימות ייחשפו ללחץ למכור את האיברים שלהם ושכתוצאה מכך הכבוד לגוף האדם בסיכון. זה הגוף כרעיון שמוגן מפני המסחר בו. אז למה כשמדובר בזנות קיים תפריט שמציין כמה עולה השימוש בחלקים של גוף האחר וזה נראה טבעי ומקובל? בזנות ממוסדת, כמו בהולנד או באוסטרליה, כאשר לשכת התעסוקה מציעה לאם חד הורית מובטלת לעסוק בזנות האם באמת אפשר לדבר על החופש לבחור? ומה עם הזכות לא להיות זונה? ואם מכירים בזנות מרצון אז למה לא להכיר , כמו בהולנד, בחופש להסכים לניצול של עצמו ואז מה יהיו התוצאות לכל החברה? האם זה לא להתנער מהאחריות החברתית? האם היינו מדברים על אונס מרצון, אפרטהייד מרצון, עבדות מרצון? נתייחס גם לשאלה השניה: האם זנות היא מקצוע ככל מקצוע אחר?

Idan91

New member
המשך:

לאה: אפילו התומכים הנלהבים של מיסוד הזנות טוענים שחשוב לתמוך לאורך זמן ובעזרת משאבים בתחומים רבים בנשים המבקשות לעזוב את הזנות. בבקשה שיתנו שם של מקצוע שבו צריך לתמוך כל כך הרבה באנשים שמבקשים לשנות את מקצועם. האם אנו בעד תמיכה כזאת גם כאשר מדובר בעו"ד, רופאים , פוליטיקאים או מנקי רחובות? אם זנות היא מקצוע כמו כל מקצוע אחר הייתם ממליצים לבנכם או לבתכם לעשות זאת במסגרת חופשות או בסופי שבוע? האם אתם מוכנים לקבל ששירות התעסוקה יציע קורס זנות כהכשרה מקצועית? האם הייתם מוכנים שערוץ הילדים ישדר סדרה שממליצה לבוגרי או נפלטי בית הספר לבחור במכללת הנקי פנקי(ללימודי שירותי ליווי) כמו בהולנד? אם מדובר במקצוע כמו כל מקצוע אחר אז למה דווקא התומכים במיסוד הזנות רוצים לתחום אותה באיזורים מסויימים? אם מדובר במקצוע כמו כל מקצוע אחר אז מדוע %75 מהנשים ההולנדיות שיוצאות מהזנות סובלות מדכאון? ניסן: מכיוון שבמכון תודעה חשבנו כבר זמן ממושך על שאלות אלו אנו מסתייגים מהשיטה האוסרנית שרואה בזונות עברייניות וגם מהשיטה הממסדת שסוגרת את העוסקים בזנות במצבם. מפני סיבות אלו אנו מצדדים בשיטה האבוליסיוניסטית שבניגוד למה שמרמז שמה אין מטרתה למגר את הזנות אלא לחסל את המנגנונים החברתיים שמאפשרים את קיום הזנות. כוונתה למגר את החוקים הממסדרים ומפקחים על הזנות, להעניש את המנצלים והחיים על רווחי הזנות של האחר – כלומר סרסורים ומרויחים אחרים. להעניש לא רק את הסרסורים האלימים אלא גם סרסורי נדל"ן, שמשכירים דירות פרטיות לעיסוק בזנות כאשר הם יודעים טוב מאד איזה אלימות מתנהלת בדירות אלו, ומסתתרים תחת הכינוי משכירי דירות. קריאה: מה עם הקליינטים?

Idan91

New member
סוף:

ניסן: לזה אני רוצה להתייחס בסוף. כוונתה של השיטה האבוליסיוניסטית לבנות מסגרת שיקום וחזרה לחברה לעוסקים ולעוסקות בזנות המעוניינים\מעוניינות לעזוב את הזנות. השיטה לא רואה את העוסקים ועוסקות בזנות כעבריינים והם\הן חופשיים לעסוק בזנות אבל השיטה מקדמת את החינוך למיניות שוויונית אנחנו שוכחים את הנושא של המיניות. זנות זה לא מיניות. מיניות זה משהוא אחר לגמרי ואני אגיד שתי מילים אחר כך. אנחנו גם מקדמים את המניעה לכניסה לזנות ולקנית מין. לא עלה בדיון הזה העניין של הגברים שקונים מין. עכשיו כולם רואים אותנו כחיות שחייבים מין וצריכים לשלם על זה. לא, רוב הגברים לא הולכים לזנות וזה נבדק באירופה שבין %62 ל85%- מהגברים בחיים לא היו אצל זונה ולא חושבים ללכת לזונה. זה תלוי במדינות. במדינות ים תיכוניות יש יותר גברים שהולכים ובמדינות עם יותר שיוויון בחברה יש פחות גברים שהולכים ואני חושב שהגיע הזמן גם כן שיפסיקו להתייחס אלינו הגברים כאל חיות. אנחנו לא חיות אנחנו בני אדם ואנחנו לא צריכים את הזנות. אם היינו כל כך צריכים את הזנות היינו עומדים בתור מול בתי הבושת והיינו גורמים לפקקי תנועה בכל הרחובות של העיר וזה לא קיים. למה? כי גברים לא צריכים זנות. נקודה. אנחנו בעד מין, אנחנו רוצים מין, אנחנו נהנים ממין, אנחנו לא צריכים זנות כי זנות זה לא מין. לאה: אנו רוצים לפתוח את הדיון אבל נראה לי שכולם הולכים הביתה כי כבר עשו את הדיון ולפני כן אנו רוצים לצטט עוד פילוסוף נורווגי בשם SKIRBEKK. הוא אומר שאם אין פתרון טוב עדיף להשאר בשאלה. וזה נוגע גם לגבי הצעת החוק של ח"כ רשף חן. קריאה: מה ההגדרה שלכם לגבי מסז' רפואי מרגיע? ניסן: יש הבדל בין מסז' שאתה לומד שנתיים שלוש או ארבע במכללה וזנות כאשר זנות במכון כאילו רפואי מרגיע בקושי היא נוגעת בך ואתה דוחף לה את האצבע לתוך אבר המין ואתה גומר ככה. זה לא מסז'- זה זנות.

נו? ו...?

קראתי את הלינק שהבאת אתמול ועכשיו קראתי אותו שנית דרך ה-Copy and paste. מאוד יפה, טענות בעד ונגד, נחמד. ההתנגדות לאיסור הזנות גרמה לי להזדהות, הטענה שניתן לצמצם את מימדי דרישת הזנות על ידי חינוך למיניות גברית אחרת נשמעה לי מעניינת בקריאה ראשונה. נו? ו...? מתחילת הדיון עדיין לא נתקלתי בנימוק משכנע אחד מדוע זנות חוקית זה רע, מלבד... מלבד הפחד הנורא מחדירה שעולה בכל פעם מחדש וגורם לי להרמת גבות.

טוב, יותר ענייני

הפרוטוקול מעלה דיון בין משוכנעים למשוכנעות, אין בו ייצוג של ממש לתומכי הזנות, וגם כך הדיון מסתיים בלי מסקנות של ממש ורק עם שאלות המופנות אל הנוכחים. הטיעונים שמועלים שם כבר ידועים למשתתפיא ד'פורומינא מלבד נקודה אחת שחידשה לי והיא ש-75% מעוזבות מקצוע הזנות בהולנד מדווחות על דיכאון, מה שגרם לי להנהן בהסכמה: זונה שלא מועסקת בכפיה ולא צריכה לחלק את אתננה עם סרסור צפויה לסגור חבילת מרשרשים יפה כל חודש, וברגע שהיא תנטוש את אורח החיים הזה ותסכין עם Nine to five תמורת שכר ממוצע במשק היא עלולה לסבול מדכאונות. אכן מראות קשים. הדוקומנטים של שלילנד לימדו אותי שזונות מהוות תחרות מינית לא הוגנת כלפי נשים נשואות, אלה שלך מלמדים אותי שמי שעוזבת את חיי הזנות סובלת מדיכאונות... באמת שאנחנו יכולים כבר לסכם שצריך לבער את הפשיעה והדיכוי הכרוכים בזנות של היום, ושזכותה של מי שרוצה בכך להיות אשת כוח אדם, תלמידת תיכון או זונה.

ולמען הסר כל ספק

החידוד שהוספתי בנוגע לתלמידת תיכון ואשת כוח אדם הוא, במחשבה שניה, סר טעם ואני חוזר בי ממנו. בכל מקרה לא התכוונתי להעליב כי אני לא רואה במילה "זונה" מילת גנאי. אני מקוה שכך גם אתן.

shellyland

New member
זה כל מה שהצלחת ללמוד

מהדוקומנטים שלי? שהזנות מהווה תחרות בלתי הוגנת לנשים נשואות? אתה מעציב אותי מאוד.

דוקומנטים

שלי, גם את וגם עידן מסבירות בפירוט את דבריכן ואחר כך מביאות דוקומנט או דוח ועידה שחוזר על מה שכבר הסברתן. אילו היה שם פרוט של מחקרים, תוצאות, סטטיסטיקה, שמות מכוני מחקר, שמות חוקרים וכו' היה הדבר מוסיף בשר לדיון, אבל אתן רק מצליחות להוכיח שבמכונים או בוועידות אליהם אתן מתייחסות יש הסכמה לדעתכן ותו לא. והחידוש היחידי הוא האנקדוטות.

Idan91

New member
למען האמת,

שאלתי את זה כי היה לי משהו ספציפי להגיד בבוקר, אבל אחרי שעתיים מבחן בביולוגיה+שעתיים מבחן באנגלית+שעתיים ויכוחים פוליטיים+שעתיים מתמטיקה+נסיע המתישה לחדרה... אני כבר לא זוכרת. אולי אח"כ.

למעלה