כנס לימודי מיגדר

מחר, מומלץ. לפחות שתיים מהדוברות

פגשתי בשבוע שעבר בצילומים למבט נשי והן נשים מרשימות עם מסר ראוי לקשב של כולנו - ד"ר תמר הגר וד"ר הנרייטה דהאן-כלב (שאגב, פוטרה עכשיו מאוניברסיטת בן דוריון ספק על רקע היותה אישה וספק על רקע היותה מרוקאית). לצערי - היות ומירה איחרה להציב אצלינו קישור (נו נו נו) כבר יש לי עיסוקים אחרים מחר.... מי שממילא באוניברסיטה - קפצו לשם וספרו לנו איך היה !!

deep ocean

New member
ואני בכלל התכוונתי לסרוק

את ההזמנה לכנס-אבל יש לי תירוץ, הסורק שלי באמת התקלקל!! אני מחר באוניברסיטה, אבל יש לי קורסים כל הזמן. אני בטח אקפוץ ביום שלישי לשם, או משהו כזה.

ממנה, שוחחתי איתה בצילומים

בחדר האיפור. יש לי את הטלפונים שלה, אגב, והיא תשמח להיות אתנו בקשר. יש לך מידע (כזה או אחר) על הסיפור ?

אביא

New member
ועל רקע מה פוטרה מהעברית?

הרגשתי שכל אשה או מרוקאי או נכה או בן מיעטים או כל אחד היכול להגדיר את עצמו כשונה מפוטר רק על רקע זה ולא על רקע תפקוד מקצועי תפקודם המקצועי תמיד ללא דופי.

מי פוטרה מהעברית ? קמיר או דהאן-כלב

לגבי קמיר - מנוע החיפוש של הפורום יספק לך לא מעט מהתשובות. אשמח להרחיב על כל מה שלא תאתר, בהמשך היום. לגבי דאהן-כלב - כל מידע יעשיר כמובן את הבנתנו בעניין.

אביא

New member
גלשתי לי להנאתי לפני העבודה

ובדיוק נכנסה הלקוחה הראשונה שהיא מן האקדמיה ומכירה את הנושא משם. ואת דבריה הבאתי לכן.

אם המידע הוא רק ממנה

אז את צריכה להיזהר בביטחון שבו את מוסרת אותו כאילו זו עובדה (דובר כאן רבות על לבסס את מה שאנחנו אומרים). וכן, יש לי מידע אחר. והמקור שלי (שהיא גם אישה, ושקשה לחשוד בה בהתנכלות לנשים) טוען שהפיטורים היו על רקע חוסר עמידה בקריטריונים מקצועיים. אני מאמינה שד"ר דהאן-כלב אכן מאמינה שהיא פוטרה על רקע היותה אשה ו/או מזרחית, אבל אני מכירה הרבה חברי סגל שהם או נשים או מזרחיים או שניהם ומשגשגים באוניברסיטת בן-גוריון, אז כדאי להיזהר עם אמירות כאלו, כי הן על גבול הוצאת לשון הרע.

.inbal

New member
הלכתי לחלק מהכנס היום

באופן לא מפתיע, למושב שעסק באספקטים שונים של שילוב לוחמות בצבא. היו כמה דברים מעניינים, אבל אין לי עכשיו את הזמן לפרט, אולי בהמשך השבוע. אני מתכננת ללכת שוב ביום רביעי להרצאה "הצבא יעשה ממך גבר" ואם יהיה לי המרץ , אשאר גם להקרנה של "פלוגת יסמין" ודיון. מישהי תהיה?

ספיר ק

New member
הנרייט. לא הנרייטה

ונדמה לי שהיא בכלל פרופסור, ובכל אופן היא מדהימה.

למעלה