כנס הפלמח

נימבו

New member
אריק, בירור קצר עם אבא שלי אומר

שהוא גם היה בקרב בני דרום, אנחנו במשפחה צוחקים שהוא יודע את המספרים האישיים של כל הפל"מח ולכן אם תצפה לקבל הסבר קצר זה לא יצליח לך... כמה אנשים בפורום נהנו כבר מהידע שלו אני מעביר לך מסר עם הטלפון שלו נמרוד

11moti

New member
אכן ממליץ בחום,הוא עזר לי עם ידע

בנושא הסכין שמצאתי עם הכיתוב "נגבה".וכמו שנמרוד אומר -"144" על הנושא,ומיידע אישי.(נמרוד מסור לו שוב תודה)

תמיר1991

New member
הפלמ"ח - נושא חשוב ומרתק!

אני אוהב מאוד לקרוא על היסטוריה, ובמיוחד על ההיסטוריה שלנו. לא ספרי קריאבה אלא יותר ספרים עובדתיים. מה שכן, הרווחת בגדול - פגשת את רפול! ללא צל של ספק אחד הפוליטיקאים והמנהיגים הדגולים הישראלים ב- 60 שנותינו (וגם בשנים לפני, שבזכות אותם השנים ואותם האנשים אנחנו כאן היום)! תמיר.

תיקון טעות

הפלמ"ח פורק לקראת סוף מלחמת העצמאות. ב- 1947 מדינת ישראל עוד לא היתה קיימת, וממילא גם לא צה"ל. הפקודה להקמת צה"ל פורסמה ב- 26.5.48, 12 יום לאחר הכרזת המדינה.

תמיר1991

New member
גם אני חשבתי כך,

אך לא רציתי להסתכן בטעות. אני קראתי שצה"ל הוקם דווקא ביוני 1948, אבל אל תתפסו אותי במילה
תמיר.

הפקודה להקמת צה"ל פורסמה ב- 26.5.48

הטקס שבו נשבע הפיקוד הבכיר אמונים למדינת ישראל התקיים בסוף יוני. המחתרות השונות שולבו בצבא החדש במהלך המלחמה. הלח"י התפרק מיד עם פרסום החלטת הממשלה פרט לאזור ירושלים שהיה תחת מצור. בספטמבר 1948, לאחר רצח ברנדוט, פורק הלח"י גם באזור ירושלים. האצ"ל נטמע בהתחלה במסגרת גדודית בצה"ל. לאחר פרשת אלטלנה, פורקו גדודי האצ"ל, והחיילים פוזרו בין הגדודים השונים בצה"ל. הפלמ"ח העביר באופן הדרגתי גדודים ומחלקות לידי צה"ל. בנובמבר 1948 הוא פורק באופן סופי.

תמיר1991

New member
תודה על ההסבר!

עם ידע כזה, אני ממליץ לך לעשות הסבה מקצועית להיסטוריון!
תמיר.

דובושכ

New member
אתר ה"פלמ"ח"

לאחרונה נוסף אתר מושקע של ה"פלמ"ח" בשיתוף מוזיאון הפלמח.ועמותת דור הפלמח. באתר מידע מגוון בכל הנוגע לפלמח. יש אלפי תמונות . מומלץ. אריק יש 2 ספרים שאולי יענינו אותך: 1.-"במצור ובקרב" ליקט: אפרים תלמי הוצ' ניומן יצא מיד אחרי מלחמת השחרור ובו תאורים ועדויות ממספר מקומות כולל כפר דרום. 2.- "כפר דרום כפר הגבורה" (חוברת, 31 עמודים) מחבר: עמינוח. הוצ' צה"ל עדויות אנשים מ-10.3.48 עד הנסיגה והכיבוש.

ke1234

New member
כל הכבוד לדובשכ-אתר מעולה של הפלמ"ח

התמונות ששם מעלות מחשבות רבות על תקופה שאיננה עוד ,דור שהסתפק במועט,עם אידיאלים גדולים . מצאתי באתר חומר רב שלא ידעתי על הגדוד הרביעי של חטיבת הראל ,שמו של אבי רשום שם , הפעולה החשובה ביותר שעשו היתה כבוש הקסטל ,קרב קשה שבו לחם אבי . תודה על תיקון הטעות בנושא פרוק הפל"מח.

rachelea

New member
מנצל"ש ל-../images/Emo51.gif ועוד ../images/Emo51.gif

לאיציק-avitalit קיבלתי את מעטפת היום הראשון של איתמר בן אב"י. חן-חן לך. היא חלק מסידרה ויצאה יחד עם בול חיים נחמן ביאליק. ולמה אני מציינת זאת? כי אוי לבושתי. את המילה סביבון מיחסים, בטעות לאיתמר, בנו של אליעזר בן-יהודה (וצדק יורם-lubia שהעמיד אותי בשעתו על טעותי בעוד אני הייתי התעקשתי לטעות...). מאחר ואני משתדלת להשלים סדרות בולים (דהיינו אם הונפק בול ועליו סביבון, אני משתדלת שכל סידרת הבולים שהונפקה עמו תהיה בידי), הרי שיש למעטפה שקיבלתי מקום באלבומי. אגב, האם הונפק גם בול לאיתמר בן אב"י?
גם לגיל-ke1234 על הספרון הנחמד: "רוני רון והסביבון" שחובר ע"י לוין קיפניס. אמנם שני דפים התבלבלו בעימוד, אך הספרון ממש משעשע והאיורים שבו משובבים את העין. הספר הוא מהתקופה שבה המילים: "מדינה", "גולה", "עליה ארצה" היו עדיין בעלי ערך בחברה הישראלית. תודה רבה לשניכם!!!

evilihi

New member
אבל אבל אבל

אני מוכנה להשבע שהמילה סביבון אכן הומצאה ע"י איתמר בן יהודה!! אני זוכרת שקראתי על זה בספר! "אבא תראה איזה סביבון קטן ונחמד" ואליעזר נורא שמח על המילה...

rachelea

New member
סביבון - נכתבה לראשונה ע"י זילברבוש

הטעות הנפוצה לגבי המילה "סביבון" נובעת מספר זכרונותיו של בן ציון (שהחליף את שמו לאיתמר בן אב"י) שכתב בשנות החמישים לחייו. דבורה עומר בסיפרה "הבכור לבית אב"י" מתארת איך את איתמר, בן הארבע, משחק במשחק שקיבל לחנוכה ואומר לאמו: "הביטי אמא, הוא מסתובב, מסתובב, יש לי סביבון קטן ויפה". האמת לגבי המילה "סביבון": לראשונה נכתבה המילה בעיתון "הצפירה" ע"י הסופר דוד ישיעהו זילברבוש בשנת 1897 (כשאיתמר היה בן 15).

אריק לביא הגדול

קניתי השבוע את הדיסק האחרון שלו שיצא רק השבוע. אגב כנס הפלמ"ח, יש בדיחה עצובה שבכנס הפלמ"ח אחד שואל את החבר שלו, "תגיד יוסקה, אתה זוכר פיליפיניות בפלמ"ח?" טוב זה רק בא להדגיש כמה הם כבר מבוגרים הפלמ"ניקים שהיו לאגדה.

למעלה