כנס הכרות משפחתי

segev018

New member
כנס הכרות משפחתי

היה. אתמול. התכנסנו בשעות אחר הצהרים, לא כולנו יודעים האחד על קיומו של השני, נפרדנו בשעות הלילה המאוחרות... איזה כיף!!! לא, לא קיבלתי כמעט תרומה להעשרת האילן, אבל היו מי שזרקו הערות השוות בדיקה נוספת. מצד שני, המטרה העקרית היתה להכיר זה את זה, ולהעבר את מורשת העבר לדור הצעיר. שתי המטרות הושגו. לא יכולתי לדמיין כזה ערב נעים. אחרי שכולם הלכו לא יכולתי ללכת לישון ... האדרנלין הגיע לשיאים. היה שווה להתאמץ!

ענתר

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif../images/Emo65.gif

ספרי ופרטי כמה אנשים הייתם? כמה דורות? כמה זמן את מכינה את המפגש? ועוד ועוד

segev018

New member
על קצה המזלג:

היינו ארבעה דורות: מדור שלישי עד השישי, וכמו שאמראחד המשתתפים: לא סופרים יהודים, אז כמה אפים היו? ובכן המפקד הצביע על 64 אפים החל מגיל חצי שנה, ועד...עד מאה ועשרים. תמונה יזומה אחת: של בני הדור המבוגר...המשך יבוא

segev018

New member
המשך

ובכן, בניגוד לחברי פורום אחרים שחוקרים ודורשים, ואפילו כותבים ספרים, ואז מתכנסים, היה לי דחוף להוציא את הכנס אל הפועל מפאת גילם של חלק מהמשתתפים, וכדי להפגיש כמה שיותר דורות. לא התכוננתי הרבה מאש, למעשה בין ההחלטה לכנסהיו כ-6 שבועןת. על הטוב והרע.. התכנסנו אלצילנו בבית, ישבנו בחצר, הילדים התרוצצו בבית ובחצר, והמבוגרים שוחחו ביניהם. כיבוד קל, כדי לא להעמיס את עצמי באירגון ארוחה, ומצד שני-שיתן מענה לאלה שטרחו ובאו מרחוק. והם באמת טרחו!!! בנוסף - היו לרשותינו מספר מחשבים עליהם הצגנו : ספריה עם תמונות סרוקת, מצגת עם תמונות שלצידן גם פרטים, אילן היוחסין שבניתי על גירסת הבטא של myHeritage family tree וכל אחד יכול היה לגשת ולעדכן פרטים בקלות, עוד מצגת לשיטוט באילן היוחסין שהכינה אחותי. על הקיר בחוץ תלינו אילן יוחסין מעשה ידי בת-דודתי, על נייר בריסטול, (למעשה = שישה גליונות...) שמתעד ששה דורות, ומי שמצא חסר ביקש מיד כלי כתיבה לתיקון. כל מי שנכנס זכה לתג זיהוי עם מפתוח צבעוני לפי משפחות ומשפחות אב. המחשבים,האילן התלוי ועוד תמונות ומסמכים שהצגנו היו מרכזי דיון ומוקדי ענין, אבל לא רק הם. לגבי הענות - היתה ממש מרשימה. חלק מהבאים שינוי תכניות קודמות בעלות חשיבות כדי להשתתף בכנס. אני מקוה שהמפגש יהיה בסיס לחברויות חדשות, לסתם קשר, וכבר היה מי שאמר שצריך לתכנן את המפגשים הבאים. בנוסף, אני מקוה שהענין שהראו הצעירים ידרבן את המבוגרים להוסיף מידע, ולהמשיך לחפור בעבר. אתמול בערב לא יכולתי להתחיל לכתוב (למרות שהשתוקקתי) מרוב התרגשות. גם עכשו יש לי עוד המון על מה לחשוב. זה היה סיכום של פרק א', ואם חשבתי שעכשו תהיה לי תקופת שלוה הרי שטעיתי. צריך להכין נייר ועפרון, ולהתחיל ללקט את השאלות הבאות שצריך לברר. זהו שבת שלום

שרי סילבר

Active member
נפלא! כעת שבי ורשמי לך במהירות כל מה ששמעת שם, אולי אלה קצות-החוט החדשים לעוד תגליות. ולמרות שהכנס אורגן, לדבריך, די במהירות, נראה שהשקעתם מחשבה רבה ולא רק מחשבה ב-"איך לעניין קבוצה גדולה של אנשים, שחלקם לא מכירים זה את זה, בני גילאים שונים". נראה שעמדתם נפלא במשימה! יישר כוח! ואם זה סיפק "טעם של עוד", אז מה טוב. נשמח לשמוע אודות מפגשים עתידיים.

למעלה