כנס בארה"ב

DEATHRUCTION

New member
כנס בארה"ב

אני צריך לצאת לכנס בארה"ב בתחילת דצמבר...מישהו יודע איזה ויזה אני אמור להוציא בשביל זה?

כמו כן, כנראה אני אלך לבצע ניסוי באחת המעבדות שם במשך איזה חודשיים, האם אני יכול להשתמש באותה ויזה, או שאני צריך ויזה שונה בשביל זה?

ateo

New member
לכנס אתה צריך ויזה בסיסית

ויזת B1/B2 מתאימה לתיירות פגישות עסקים או כנסים.
לגבי ניסוי - לדעתי צריך לפחות ויזה J. אני לא בטוח איזה ויזה בדיוק, אבל בטוח שB1/B2 לא מספק.

עצה קטנה להגשת הבקשה - לא ציינת באיזה תחום מדע אתה עוסק, אבל שקול בזהירות את המילים שאתה בוחר בכדי לתאר את עיסוקך. בביולוגיה, כימיה ופיזיקה יש כל מיני תחומים שהאמריקאים מפחדים מהם (הנדסה גנטית, חומרי נפץ, בליסטיקה וכו'). באופן אבסורדי, הרבה יותר קל להוציא ויזת תייר מאשר לבוא לכנס.

DEATHRUCTION

New member
כן, עשו לי את זה שהוצאתי ויזת סטודנט לאנגליה

אני מתעסק בגיאולוגיה...לפחות הבריטים משום מה רצו לדעת בדיוק מה ההצעת מחקר שלי...
האמת שאני עובד עם איזוטופים יציבים, לא שזה משהו שקשור לאיזוטופים רדיואקטיבים, אבל נראה לי ששוה לא להזכיר את זה.

בכל מקרה, תודה.

idohatam

New member
אישית, אם זה משהו חד פעמי,

היתי מספר שאני בא לחופשה של חודשיים. אבל זה רק אני...

רעיון ממש רע

האמריקאים לא מבינים בדיחוצ או קיצורי דרך, הפקידים גם לא מבינים כלום למעט אנגלית רשמית.

idohatam

New member
את צודקת, וגם משטרת ההגירה מסתובבת

בקמפוס כל הזמן ומגרשת מדענים מקסיקנים שבאים ככוח עבודה זול...

אני לא יודעת מה איתך

אבל אני לא חוששת ממשטרת ההגירה, אבל אני לא ממליצה לשקר למשרד לסטודנטים זרים ולהוציא לעצמי שם רע.

idohatam

New member
אבל הוא לא מגיע כסטודנט זר, הוא מגיע

כאורח לעשות ניסוי של כמה שבועות ולחזור.

idohatam

New member
למען הסר ספק, אם יש את האפשרות להוציא

ויזת J בקלות דרך האוניברסיטה, למה לא. אני חושב אבל שבסופו של דבר זה יהיה סיבוך רציני ויקח הרבה יותר זמן, אישית הייתי פשוט נכנס על ויזת תייר ואומר שבאתי לחופשה וכמה פגישות עבודה. לא רואה איך זה שונה מלהגיע לארה"ב ולכתוב תוך כדי חופשה מאמר בספריה של איזו אוניברסיטה.
בכל מקרה זה דיון עקר כנראה שלא נשכנע אחת את השני.

לא בוח שזה עקר

אני פשוט עוד לא הבנתי מה אתה טוען בעצם.
האם אתה אומר שנראה לך שלדבר כזה (ניסוי קצר) ויזת תייר היא הויזה המתאימה או שאתה אומר שזו לא הויזה המתאימה, אבל אין סיכוי שיתפסו אותו, אז מה זה משנה?

DEATHRUCTION

New member
אני אצטרך לעשות את זה מאנגליה...

מאוד מקווה שמפה זה ילך יותר מהר...

idohatam

New member
F או J אאל"ט אלו ויזות שאתה צריך להוציא דרך

המוסד אליו אתה מגיע. זה יקח הרבה יותר מ4 שבועות. זה לא משהו שאתה יכול לבקש לבד.

אני לא בטוחה שהזמן קשור למיקום.

גם בארץ זה בד"כ לא לוקח 4 שבועות - כשהכל הולך חלק, זה לוקח יותר קרוב ל-4 ימים
. הזמנים מתארכים כאשר אתה עובר לבדיקה נוספת כי חושדים שהמחקר שלך לא נועד למטרות שלום, או משהו כזה.

ateo

New member
אותי העבירו לבדיקה נוספת

זה לקח בערך 6 שבועות, והטופסיידה הנוספת הייתה סיוט.
הטעות היתה שבמקום להגיד שאני עושה משהו תיאורתי (שזה נכון) אמרתי בין היתר את המילה הנוראית genetics !

ובסופו של דבר נתנו B2 ל10 חודשים בלבד!

למעלה