כנסיות?

schayek

New member
כנסיות?

בס"ד שלום הייתי יותר משמחה לדעת האם מותר ליהודי לבקר בכנסיות.. אני מדריכת טיולים במקצועי ונתקלתי בבעיה.בהרבה טיולים יש ביקוש לבקר בכנסיות מתוך רצון לראות את הפאר שבמקום. חלק מהרבנים טוענים שמותר רק לכנסיה אורתודוכסית כי אין שם פסלים וחפצי פולחן אבל הרי מילא אין בדעתי להתחיל להאמין בשילוש "הקדוש" אז אם הסיבה לאיסור היא ע"ז מה ההבדל??? אודה על תשובה..

asaf2000

New member
אסור להכנס לכנסיה

כתוב בקיצור שולחן ערוך, הלכות עבודה זרה סימן קס"ז: "עבוזה זרה אסורה בהנאה, היא ותשמישה ונויה ותקרבתה. ואם נתערב מדברים אלו אפילו אחד באלף של היתר אוסר את כל התערובות בהנאה". "אסור להסתכל באליל ובנוי שלו, שנאמר "אל תפנו אל האלילים", וצריכין להתרחק מן הבית ומכל שכן מן האליל עצמו ארבע אמות, שלא לעבור שם, ואסור לשמוע כלי השיר או להריח בריח שלהם..." "מקום שמתקבצים גוים ואומרים ששם מוחלים להם עוונתיהם, אסור לשאת ולתת שם עמהם" "אסור להזכיר שם עבודה זרה, בין לצורך, כגון לומר לחבירו, המתן לי בצד עבודה זרה פלונית, בין שלא לצורך, שנאמר "ושם אלוהים אחרים לא תזכירו"..." כמו שאת יכולה לראות מהשולחן ערוך יש איסור גמור להכנס ואפילו להתקרב ד´ אמות (2 מטר) לכנסיה שהיא נחשבת עבודה זרה שכן הנוצרים אינם מאמינים באל אחד אלא בשילוש... כמו כן אסור להסתכל בעבודה זרה שלהם זאת אומרת בפסלים של ישו לדוגמא או בקישוטים שהם עושים בכנסיות, מכל זה אסור להנות ואסור לשמוע את המנגינות שהם מנגנים שם או להריח קטורת שהם משתמשים שם ואפילו אסור להזכיר את השם של העבודה זרה. אותו דין חל גם על בודהיסטים או כל סוג של דת אחרת שלא עובדת את הקדוש ברוך לבד. לעומת זאת למסגד מותר להכנס מכיוון שהם מתפללים לאל אחד, לקדוש ברוך הוא וזה לא נחשב בית עבודה זרה. זאת ההלכה.

למעלה