כנסו.

SadClown

New member
כנסו.

זה קישור להודעה מפורום שיחות עם אלוהים- http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=354&msgid=30714810 כנסו אלייה ותגידו לי מה אתם חושיבם. אני הזדעזעתי. ומקווה נורא שזה לא אמת... מפחיד!

קראתי הגבתי שם,

היא נשמעת מושפעת ושטופת מוח, היא מאמינה בדברים שהיא לא מסבירה את הבסיס אליהם, כנראה הבסיס הוא הספר ההוא המדובר, לאידעת, בכל אופן ממש לא האמנתי לה, לא שיכנעה אותי, די מזעזע מה שהיא כתבה...

yossi iv

New member
דעתי..

היא מציגה לא את דעתה, אלא את אחד הרעיונות הפילוסופיים הגדולים של היהדות. היא בעצם אומרת שהכל תלוי בי ואני החלטתי מה יעלה בגורלי, עוד לפני שנולדתי , כי הרי אנו לא זוכרים מה היה איתנו לפני שנולדנו.(לא נוצרנו יש מאין..) הדיעה המקובלת עלי בעניין המוות של הגוף, שמורה עימי אך משפט אחד ששמעתי כל הזמן מהדהד במוחי: "לכל אותם אלו שלא מאמינים שהנשמה ממשיכה לחיות לאחר מות הגוף , שיצפו להפתעה לא נעימה.."

אם היא כותבת את זה שם סימן שהיא

מסכימה עם הרעיון וזאת כן דעתה. ושוב אני שואלת את השאלה שאלתי שם בהודעה שלי: אם היא אומרת שהם (היהודים) בחרו באופן קולקטיבי במוות ועינוי, והיטלר "עזר" להם לבצע את זה, לפחות שתפרט למה שיעשו בחירה כזאת?? למה שירצו את זה? וכתבתי עוד דברים שם כנראה שלא קראת בגלל זה הגבת כמו שהגבת...

yossi iv

New member
למה שירצו למות??

ברור שהיא מסכימה עם הרעיון,פשוט אמרתי שזו תפיסה עתיקת יומין, זה הכל. לשאלתך, למה שהם יירצו למות... צריך הרבה אומץ כדי לנתח תהליכים בשואה מבלי להחשב קר רוח ומחוספס. צריכה להיות סיבה מקודשת, כדי שקבוצה גדולה כל כך של אנשים, יובילו את עצמן כצאן לטבח.אינני רואה סיבה כזאת. מה שכן יש הרבה סיבות שבעטיין אנשים מסויימים ,לא ירצו לחיות, חסרות סיבות ? אומר גם דבר קצת חריג. הרבה פעולות שאנו עושים,במידה מסויימת קוראים תיגר על המוות, כמוהם כקירוב הקץ שלך. דוגמאות?? אתן את הבולטות. 1.עבירות תעבורה-נהיגה פרועה,נהיגה בשיכרות,חציית כביש לא במעבר חצייה וכו.. 2.צה"ל-.... 3.תאונות מסוגים שונים. 4.עישון. 5.השמנה. 6.חשיפה לשמש.. יש עוד המון.. נו ,תגידו אתם...האם מעשנים, רוצים למות???? האם כל החיילים שרוצים לתרום למדינה בקרבי, רוצים למות? האם כל מי שגר בחו"ל ורואה אנטישמיות ליד ביתו, ולא בורח, רוצה למות? האם מי שאומר לי זה לא יקרה...

אבל עם שלם???

עם שלם שלא רוצה לחיות?? לא הגיוני מבחינתי... ואם תגיד שהניצולים הם אלה שלא הסכימו עם המוות הקולקטיבי, אז אני אגיד לך, הנה, משהו בכל זאת נכפה עליהם, כי הם עברו סבל, עינוי והשפלה

yossi iv

New member
מי בדיוק קבע..

ש"לחיות" זאת מתנה? אפשר להסתכל על החיים כאל ברירת מחדל והכניסה אליהם והחיים בהם , מחוייבים בסבל.. אמא תסבול בלידה, במחלות, באופי שלנו וכו.. ואנחנו "נסבול".. טוב ברור שאנו סובלים , לא צריך להרחיב..

SadClown

New member
אממ...

כל אחד רואה את זה בצורה אחרת. לכל דבר יש דברים שלילים וחיוביים. וכך גם לחיים עצמם. אני מעדיפה לראות את החיים כמתנה. כי למרות הסבל, כמה שניסבול רגש של שמחה, של אהבה הוא יותר חזק... בשביל הרגעים האלה כדאי לחיות. וחוץ מזה זה כייף לחיות:) להציב מטרות, להשיג... כמו משחק מחשב:) ככה שתלוי איך אתה מסתכל על זה...

זאת בכל זאת תיאוריה מטורפת לדעתי

כי אם הם בחרו למות כבר, נניח לשנייה (ורק לשנייה כי אני לא מוכנה להניח הנחה כזאת יותר מזה) שזה ככה, הם היו בוחרים כבר למות בלידה, ולא להתענות ולמות בסבל ובהרגשת אאוטקאסט וששונאים אותם... בנוסף, אמרתי שאלה שלא מתו הניצולים, נניח שהם לא רצו לקחת חלק בהחלטה הקולקטיבית, נכפו עליהם ייסורים, למה שנפש תבחר להתייסר בחייה האנושיים?? למה? באמת נשגב מבינתי. אני כ"כ לא משתכנעת בתיאוריה הזאת שלה. ההפך, לא מבינה איך אפשר באמת ובתמים להאמין בזה.

וחוץ מזה ובנוסף לזה,

התיאוריה הזאת מוציאה כל כוח עליון מהמשוואה, איפה אלוהים נכנס פה? מה זה שנפש בוחרת לפני שהיא מתחילה את חייה אם למות או לא? אם היא יכולה לעשות בחירה כזאת לפני שהחיים שלה מתחילים, כל אחד היה בוחר לחיות כבעל מזל אינסופי, להיוולד למשפחה עשירה, למצוא אהבה ענקית כבר בגיל הנעורים, וכו' וכו', אני חושבת שהשואה דווקא קרתה בגלל כוח עליון. היהודים התבוללו בכל העולם, בייחוד באירופה לא שמרו את היהדות ומצוותיה, ולכן זה קרה להם, זה המקרה שגרם להם להתאחד ביחד תחת קורותיה של מדינה אחת (המובטחת אם כבר מדברים) וגרם להם להיזכר מיהם, ובגלל שזה היה כ"כ ענקי, אכזרי ובלתי נשכח, אנחנו אכן לא נשכח את זה עוד הרבה הרבה זמן, וזה ישמור אותנו ביחד. על זה דיברתי עם חזי (חילזון עם חזון פה בפורום) לפני שבוע אולי יותר, שמכל דבר רע ככל שיהיה, כל עוד אתה מבצע לפי מה שאתה מרגיש, חי את החיים שלך כמו שאתה רוצה, בוחר, מרגיש (ולא לא עושה כלום וחושב שהחיים פשוט יקרו לך), ייצא טוב בסוף. זה לא בדיוק אותו דבר, אבל גם פה, מדבר רע מאוד, יצא דבר טוב מאוד, לדעתי. והתיאוריה שלה לא נתפסת ומגוכחת מבחינתי.

ChilD SouL

New member
אני מעדיפה שלהתעלם.....

טמטום....

lady polegra

New member
../images/Emo108.gif

מחריד. עושה לי צמרמורת... נראה לי הבחור שכתב את זה עבר שטיפת מוח רצינית

הם מחקו את התגובה שלי שם!!!

חצופים!! אסור לי לא להסכים??? מה זה הצנזורה הזאת?? זה לא היה בוטה או גס.. בטח אם אני אתלונן שם שמחקו לי הם יגידו שאף אחד לא מחק לי את ההודעות ולכל אחד מותר להגיד את דעתו כפי שהיא או משו בסגנון... אני אפילו לא אטרח, רק אודיע אתכם על העוול מצד מנהלי הפורום ההוא..

למעלה