כנסו

• פותח הנושא Lman
  • פורסם בתאריך

Lman

New member
כנסו

התחלתי שיעור ראשון אני חושב שהמורה שלי ממש אחלה אבל בשיעור הראשון הוא לא נתן לי לשלוט על הברקס והקלאץ אלא רק על הדלק למה<? אצל כל מורה זה ככה על השיעור הראשון? הוא אמר שבשיעור השני שזה יום ראשון אגב אני יתחיל עם הברקס וההילוכים והכל

ranzz

New member
גם אצלי זה היה ככה.

לא משנה במיוחד, מבחינה הגיונית יש שתי שיטות: 1. לתת לתלמיד לבצע את כל הפעולות שצריך כדי להזיז את האוטו על ההתחלה - לתלמיד יקח יותר זמן ללמוד כל פעולה כי הוא צריך ללמוד מספר פעולות ביחד. 2. לתת לתלמיד ללמוד כל פעולה בנפרד, בשיעור הראשון למדת איך הגז משפיע על האוטו וכמה שצריך לעיתים להיות עדין על הדוושה, בנוסף למדת איך לסובב את ההגה ואיך האוטו מגיב לסיבובי ההגה, וגם למדת בסיס לפניות. סביר להניח שלשני תלמידים באותה רמה אשר עוברים את שיעורי הנהיגה בשתי השיטות השונות לא יהיו הבדלי למידה גדולים מדי, אולי שיעור חזרה לפה או שיעור חזרה לשם, הכול תלוי בשיטה של המורה - אל תייחסי לזה יותר מדי חשיבות, אחרי 10-20 שיעורים כבר תדעי לנהוג בדיוק כמו שתלמיד בשיטה השניה יודע לנהוג.

yogm16

New member
לא נראה לי

אני נהגתי מהשיעור הראשון ועד השיעור האחרון כל דקה מהשיעור המורה שלי לא ביזבז שום זמן על הסברים מיותרים וזיוני שכל למינהם רק מה שצריך וחשוב לדעת וככה אני חושב שצריך ללמד. אני רואה כל מיני מורים שעוצרים את התלמידים בצד ומתחילים לבלבל להם בשכל על כל מיני דברים שגם ככה נכנסים מאוזן אחת לאוזן שנייה. נהיגה זה הכל על ניסיון ככל שתצבור יותר שעות על הכביש לפני הטסט ככה הסיכוי שלך לעבור את הטסט גדול יותר.

ranzz

New member
אם כל מה שהמורה שלך אמר לך

נכנס לאוזן אחת ויצאה מהשניה, זה עצוב מאוד וגרוע מאוד.

funnydog

New member
מאיזה גיל כדאי להתחיל?

אני יודע שמותר להתחיל ללמוד ב 16.5 אבל השאלה היא אם כדאי, או שככה סתם אני יצטרך למשוך את הזמן ולזרוק כסף. אני עוד 4 וחצי חודשים בן 17, התיאוריה כבר מאחורי ואני מת להתחיל... נראה לכם מוקדם מדי?

yoni162

New member
כן

אני אגיד לך מה אני חושב, הכי יעיל ללמוד נהיגה כשעושים משהו כמו שלושה שיעורים בשבוע..אם נגיד תעשה 30 שיעורים, לחלק לשלושה שיעורים בשבוע, זה יוצא עשרה שבועות. עשרה שבועות לחלק לארבע יוצא 2.5, יעני תתחיל ללמוד כשישארו לך חודשיים וחצי עד שתהיה בן 17.

SDRules

New member
אני בשיעור הראשון שלי ......

ישר התחלתי לנהוג (זאת אומרת אחרי הסבר של 10 דקות), וגם נסענו לעיר אחרת, אז נסעתי בכביש מהיר והגעתי להילוך רביעי- 80 קמ"ש!:) זה היה מפחיד, אבל עדיף לדעתי ישר לקפוץ למים!
ויכול להיות שהמורה שלך באמת אחלה והכל, אבל רק תשים לב שהוא לא "מורח" אותך!:)

למעלה