כנסו...

כנסו...

סר קן רובינסון מציג טיעון משעשע ומרגש ביותר בזכות יצירתה של מערכת חינוך, אשר תטפח - במקום לדכא - את היצירתיות.

ואני רוצה להגיב: הוא סיפר בהרצאתו על ילדה עם בעיית קשב וריכוז שהלכה לרופא לבדוק את הקשיים שלה ואז הרופא השאיר את הילדה בחדר והדליק רדיו והיא החלה לרקוד... התברר שלילדה לא היתה בעיה... (למורים שלה כן) פשוט היא רצתה לרקוד וראו את זה כבעיה.

אני חוזרת להרצאה ועל מה שהוא דיבר, בתי הספר מדכאי
ם יצירתיות, אז איך הם מתייחסים לאלה שיש להם חושים חדים המובילים ליצירתיות גדולה? אוטיסטים למשל? האם הם לא מדכאים את היכולות ומנסים ללמד אותם כללים חברתיים? אני חושבת שלכן דניאל לומד היום בחינוך ביתי והוא פורח... אני טועה?

המנהלת שלי פעם סיפרה על הילדה הזו

היא היום אחד הבעלים של להקת הריקוד האירית LORD OF THE DANCE

schlomitsmile

Member
מנהל
איזה מזל שאמה הגיעה איתה למומחה הנכון, שלא ראה בה לקויה

אי אפשר להכליל

יש לי רק מילים טובות לומר על בית הספר של האספי שלי. הם שומרים ומגנים עליו ומחפשים כל דרך להעצים אותו.

לשמור ולהגן זה משהו אחר...

מדובר כאן על חינוך יותר גמיש. לילד שלי היו מורים נפלאים ומחנכים נהדרים, אך זה לא מספיק לילדים כמו שלנו... הילדים שלנו יכולים המון וצריך להתמקד בזה... רוב אנשי החינוך לא יודעים בכלל כיצד לפתח יצירתיות, או להקשיב באמת לילד...

הילד שלי לא יצירתי משום מקום... היה מי שהקשיב לו !! וכאשר המרצה דיבר על כך, ישר חיברתי את זה אלינו, הורים לילדים אוטיסטים, (אפשר להגיע לכולם דרך היצירתיות-ראו ציורים מדהימים של אוטיסטים בתפקוד נמוך, כי החושים של ילדינו מאוד חדים) אך לצערי זה קורה בכל מקום כל הזמן, ועוד יותר לילדים רגילים הלומדים בחינוך ציבורי, כי המטרה היא ללמוד חשבון, אנגלית והיסטוריה והמון ילדים הולכים לאיבוד בדרך וחבל...

אם הייתי יכולה, הייתי משנה במשרד החינוך קודם כל את זה ואחר כך ממשיכה הלאה.

היום בתי ספר רבים נמצאים במגמת שינוי

במובן של לחנך ולהדריך את המורים מהי הקשבה אמיתית, קשר מורה -תלמיד-הורה. מורים רבים כבר מבינים שתחומי הדעת הנלמדים הם רק האמצעי ולא המטרה כולה. וגם פה אי אפשר להכליל על כל המורים שהם טובים , ברור שיש מורים בינוניים וגרוע מכך-יש מורים שצריך לסלק מהמערכת. בכל מערכת זה ככה.

בכל זאת, הבעייה היא לא במורים,

אלא במי שמוביל אותם... כל עוד משרד החינוך מצפה להישגים במקצועות הלימוד, אנגלית, מתמטיקה וכדומה, המורים לא יוכלו להקשיב לילדים, כי מלעיטים אותם בלימודים שהם חייבים לשנן לקראת בחינות ארציות, והם חייבים להראות הצלחה דרך התלמידים.

כל עוד מפטרים מנהלי בי"ס שלא מראה השיגיות לימודית ומנסה לפתח בבית ספרו דברים אחרים,כמו סובלנות, יצירתיות ואהבת אדם, אז אין כאן מקום לגמישות.

וכך באמת מתנהל עולמנו, לא רק בישראל, אלא בהרבה מקומות בעולם ועל כך המרצה הזה דיבר...

abashel13

New member
רוב אנשי החינוך לא יודעים

ולא מעוניינים לפתח יצירתיות כי יצרירתיות זאת תכונה טבעית

ואין מה ללמד בה... על כן עדיף ללמד ולטחון את המוח בניתוח יצירות

מכל סוג ומין שמישהו עשה אי פעם...

סליחה, מה זה שהילדה רצתה לרקוד?

אם האחרים עושים משהו אחר, ולה בה לרקוד והיא מפריעה להם, זה גם בסדר?
כל הדיבורים הללו הם קשקוש מקושקש של אנשים שמעולם לא ניסו ללמד כיתה על פי תוכנית לימודים...
כמה אנשים בכלל מסוגלים ליצירתיות? וכמה צריכים ללמוד קשה להגשים את היצירתיות שלהם?
זה אולי מתאים לדניאל, אבל לא לכל אחד.

רונן, הילדה לא היתה צריכה ללמוד בבי"ס כזה,

אלא בבי"ס שמתאים לה...אולי בי"ס לריקוד? אולי חינוך פרטי? אני חושבת שרוב הילדים יצירתיים והם מאבדים את זה בדרך... לא חושבת שזה מתאים רק לדניאל, אני חושבת שבכל ילד ניתן למצוא את זה.. דניאל יכול יותר, כי יש לו חושים חדים מעצם היותו אוטיסט... וכידוע לך, אחד המאפיינים של האוטיסטים, זה הויסות החושי, שגם דופק אותם, אך גם מאפשר להם המון. אני דווקא באתי לכאן כדי להגיד שיש הרבה "דניאלים", ושזה תלוי המון במה ואיפה אני משקיעה ומה הם סדרי העדיפות שלי... גם ללמד את הילד התנהלות בחברה, ואיך להתמודד, זה חשוב... אך זה בעיקר עניין של סדרי עדיפות. הילד שלי לא מוכשר יותר, כמו הילד שלי יש המון ילדים שלנו.

דבר שני, קראתי את מה שכתבת על הדיור שאתה גר בו, וחלום חיי שדניאל יוכל לחיות במקום כזה בעתיד...

המסגרת הזאת מתרחבת כל הזמן

אפילו השנה הקימו כבר שני מקומות נוספים... כך שכאשר דניאל יתבגר יהיה לו סיכוי...
אבל גם למסגרת זאת צריך לדעת לקבל כללים מסוימים ולעמוד בתנאים מסוימים....
החלום שלי הוא לאפשר כזה דבר גם לדיירים שגרים לבד... אמרו לי שיש כבר רשויות שזה אפשרי.....

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה עם כל מילה- חשוב לברר עם עצמנו את סדרי העדיפויות שלנו והשלכותיהם.
לא לקבל כמובן מאליו סדרי עדיפויות שמוכתבים ע"י גורמי סמכות או מקובלים בחברה.
בכל אדם, ודאי בכל ילד, יש יצירתיות, כזאת או אחרת:
לא רק אמנות היא יצירה, גם מדע, גם גנן מחונן יוצר, גם מי שמטפל בחיות ויוצר עמן קשר אמיתי, גם ספורטאי, אופה ומהנדס מממשים את היצירתיות שלהם.
וכמו שטמפל גרנדין תיארה זאת: ילד צריך רק מישהו אחד שיפתח לו את הדלת, ואז הוא יפציע

schlomitsmile

Member
מנהל
עכשיו נכנסתי לקישור כ"כ נכון מה שהוא אומר.
וחוץ מזה הוא תיבל את דבריו בהומור בריטי חביב כזה,
שממש נחמד לשמוע אותו

למעלה