../images/Emo58.gif אוקיי-
אז לגבי אנשים מושלמים- עד עכשיו רולינג לא עשתה שום אדם מושלם. אולי בתחילת סדרה הספרים- הארי היה הדמות הגלמודה, מסכנה, רחמנית, אמיצה, חכמה [הבנתם את הכוונה]- מאז הדמות שלו התפתחה מאוד. ככה גם דמבלדור- גם עם זה שהוא המדריך הרוחני של הארי, בנוסף לכך תמיד אמר את הדבר הנכון, הדמות שלא פיקפקנו בה [לעומת סיריוס, למרות שהיה אחד מאלו שהיו שם למען הארי, לא תמיד הסכמתי עם הדעות שלו או עם המעשים] בספר החמישי אחרי שסיפר להארי את האמת- אנחנו מגלים שלמרות הכוונות הטובות שלו הוא לא תמיד צודק. דעתי לגבי זה שדמבלדור היה צריך למות או לא- ראיתי פעם סרט שבו ילד קטן שראה את הסרט 'במבי' ובכה כי הוא לא הבין למה אמא של במבי צריכה למות. איש אחד הסביר לו שאמא שלו צריכה למות כדי שבמבי יוכל להתמודד לבדו ולהתגבר לבד. אוקיי- לפני שסוקלים אותי פה על שטויות שאני מזכירה- במבי, כלומר הארי
אמא של הארי כבר לא שם, אבא שלו, הדודים שלו שונאים אותו, סיריוס האדם הכי קרוב שהיה לו מת, עכשיו גם דמבלדור. אולי הארי צריך להתמודד עם וולדמורט לבד אבל האם זה גם אומר שלהכנה לקטע הזה בחיים שלו הוא גם צריך להתמודד לבד?
האם הוא צריך עוד סיבה לשנוא את וולדמורט? אני חושבת שדמבלדור לאוו דווקא היה צריך לזוז מהדרך בצורה שרולינג הרגה אותו. מה עם כך שבסופו של דבר הוא היחיד שיתמודד עם וולדמורט ודמבלדור גם אם היה חי לא היה יכול למנוע את זה, אלא רק להכין אותו. אולי הארי צריך למצוא את הדרך שלו לבד. אולי רולינג הייתה צריכה סיבה לכך שהארי לא יחזור להוגוורטס מרצונו, להכין לספר השביעי. מן הסתם זאת סיבה רצינית- כי לדעתי מסיבות מעטות הארי יעזוב מרצונו את המקום היחיד שהוא הרגיש בו בטוח ובאמת ראה בו בית. היה כתוב בספר שהוא הבין ששום מקום כבר לא יהיה בטוח עד שוולדמורט יחוסל- פשוט כואב שדמבלדור מת כדי להוכיח את הנקודה הזאת. הנקודה שדוחפת את הארי לרגע האמת. דעה כללית על הספר- הספר הכי טוב לדעתי, אולי יותר מהשלישי שעד כה היה האהוב על בסדרה. אני חושבת שרולינג יכלה והייתה צריכה להוסיף הרבה דברים, לדוגמא אופי לקשר של ג'יני והארי- כשהארי נפרד ממנה יכולים הדברים להיות מפורטים יותר עד כמה שכואב לו. עוד דבר שהוא מאבד. שהוא מוותר- כואב לקרוא את הארי כשהוא פעם ראשונה מוותר. בכלל כל הדברים שאפיינו את הוגוורטס כמו השיעורים, קווידיץ', האגריד- אבל מצד שני רולינג יותר פנתה לצד של המלחמה נגד וולדמורט והתרכזה בה ומה היא לוקחת. יש עוד דעות, אולי תראו אותם מפוזרות על גבי הפורום- כרגע, בהקשר זה, כל מה שהיה לי להגיד. נ.ב על כל ספר רשום- שנה א' בהוגוורטס, שנה ב' והלאה- מה יהיה כשלא יהיה הוגוורטס? =[