כנסו

כנסו ../images/Emo26.gif

אנשים אני צריכה יעוץ!!! אני בכיתה יב' עכשיו וכבר מתחילים לדבר איתנו על כל השירות לאומי וכו' אני צריכה המלצות. מה תעשה ילדה שרוצה לעשות שירות לאומי בירושלים (לא קומונה, לא ביה"ס, לא תיכונים וכאלה, לא נכים וכאלה). בקיצור שפכו רעיונות ותרמו לי מנסיונכם הרב.... פליז זה חשוב!

Nomi11

New member
ש"ל בירושלים

* בית הילד בגילה * נפגעי טרור * בית חולים * רווחה * פרויקט שח"ם וכו'... יש עוד המונמון מקומות, פשוט תבדקי בחוברת של מקומות השירות... וכמובן על תינעלי על תחום מסוים שאת ממש רוצה, או להפך- על תחום שבחיים לא תלכי אליו... בהצלחה!

אולי

New member
פרוייקט שח"ם

פרוייקט שח"ם ("שילוב חינוך חברה ומשפחה") זה פרוייקט שבמהלכו מסייעת בת שירות למשפחה (או שתיים, תלוי) במצוקה, בשעות הבוקר הבת עובדת בצמוד לילדים בבתי ספר/גן עצמם, ואחה"צ היא מגיעה מידי יום (או 2-3 ימים בשבוע - תלוי במס' המשפחות) לעבודה במשך מס' שעות בתוך הבית (עזרה בשיעורי ביית, בהתארגנות המשפחה לקראת ערב, וכ'ו). המיוחד בפרוייקט הוא האינטנסיביות של המגע של בת השירות עם האנשים איתם היא בקשר - לא חונכות של שעה-שעתיים בשבוע, לא עבודה מצומצמת של מס' שעות מוגבל עם מס' רב של ילדים, אלא עבודה מאוד אינטנסיבית עם מס' מאוד ממוקד של ילדים (ילדי המשפחה) ואנשים (הורי המשפחה), מה שמקדם את סיכויי ה"הצלחה" של הפרוייקט.

אולי

New member
יש הרבה,

כדאי להיכנס לאתרים של העמותות (קישורים ב"קישור הפורום"), ולבדוק מקומות בירושלים - יש שם גם, בדרך כלל, יותר מידע מאשר המידע המצומצם שבחוברת. בנוסף, אם את "סגורה" על ירושלים כדאי לך לבדוק באתר של ה"יחידה העירונית לשירות לאומי בעיריית ירושלים" (קישור - כנ"ל). אם תכתבי מה מעניין אותך (ולא רק מה לא...) ייתכן שגם יוכלו לעזור לך כאן בהמלצות ספציפיות. לשם הכיוון הכללי - את מעונינת בעבודה עם ילדים? מבוגרים? משכבות מצוקה? עבודה בשעות לא שגרתיות? חשוב לך לעבוד עם עוד בנות? ישנן מקומות רבים ומגוונים - בתי אבות, עבודה במתנס"ים, עבודה בבתי ילד/מרכז חירום/מקלט לנשים מוכות, מועדוניות, גני ילדים, עבודה משרדית שונה ומגוונת...

אני מודה לך מאד../images/Emo26.gif

אבל השאלה שלי היא יותר ספציפית. אם יש מישהי שמשרתת במקום מסוים ויכולה להמליץ עליו או סתם חושבת שהוא טוב?

למעלה