,,כנסו Bids

nimrodakar

New member
,,כנסו Bids

שלום לכולם, בשעה טובה התחלתי למכור ובנתיים הכל זורם, יש משהו שקצת מעניין אותי ולא הבנתי אותו. העלתי מוצר כלשהו באוקשן, מחיר התחלתי 5.99 דולר - היום ראיתי שיש על המוצר 2 בידים מאותו המוכר הכוונה היא שאם היו נותנים לי 2 בידים הראשון היה 5.99 והשני 6.49 הקלקתי על הבידים לראות מי הציע לי אותם והתברר לי שזה אותו בן אדם הציע 2 בידים והמחיר עומד כרגע על 5.99 . האם הוא נתן ביד למשל של 10 דולר ולכן אני רואה רק 5.99 עם 2 בידים?

elians

New member
בדיוק

זה יכול להיות גם 20 בידים מאותו יוזר, גם אני נוהג ככה לעיתים , מציע ביד , ולאחר מכן אם אני רוצה להתעקש עליו, אני מרים את מחיר התקרה אשר אני מוכן לשלם... אך בתכלס.. כל עוד לא הקפיצו המחיר, הוא יישאר באותו סולם.

nimrodakar

New member
הבנתי אבל זה לא קצת מפגר??

הרי אם אני רואה שיש עוד ביד של אותו המוכר זה קצת מפגר כי זו פירצה לרמאים, לדוגמא מי שיש לו 2 חשבונות יכול להיכנס להציע ביד או אפילו לבקש מחבר שיציע את הביד הבא וככה לקבל יותר כסף על המכירה הרי הסיכוי שהקונה שנתן את הבידים מראש ישלם יותר כסף... בעייתי משהו... זה נותן לי חומר למחשבה אם לתת לאנשים בידים גבוהים יותר ממה שיש באותו רגע בזמן קניה ממישהו

איביי מחמירים מאוד בהונאות בידים

אם תופסים אותך אז נשלל לך החשבות לצמיתות ללא יכולת עירעור.

nimrodakar

New member
בטוח שדברים כאלו לא נתפסים...

אם חבר שיושב לידי יש לו חשבון באיביי בחיים לא יעלו עליו אם יעשה כזה דבר,זה ממש מעצבן

אם חבר יושב לידך?

ז"א אותו IP? יעלו עליו מייד, וגם עולים על כאלו שעושים לך בידים מזוייפים בבבית אחר, פשוט שלא תתפלא שגם אתה וגם חבר שלך תיחסמו באיביי לצמיתות.

nimrodakar

New member
כנס כנס..

דבר ראשון אני לא מדבר על אותו IP דבר שני אתה מנסה להסביר לי שאילו שאני הולך לעשות דבר כזה,אז תרד מזה. אני אומר שבטוח אנשים עושים דבר כזה וחבל שניתן לראות את האופציה שהוא הציע לי יותר כסף זה הכל. יותר הוגן שרק הקונה ידע שהוא מוכן לשלם יותר זה הכל.

newbay

New member
מדובר במעשים פליליים שדינם מאסר

לכן מומלץ מאוד שלא לנסות. אם נדבר לרגע על האבטחה של ebay נגד רמאויות כאלה, אז הייתי מנחש ש-ebay מפעילים מדיניות מאוד נוקשה ורגישה, כזו שכדי להתקרב ל-100% sensitivity מוכנה להתפשר על ה-specificity, או בלשון בני אדם, כדי לתפוס את כל הפושעים הם מוכנים להקריב בשוגג גם כמה חפים מפשע. מדיניות שכזו למשל הייתה מזהה כל ביד שקרוב לגבול העליון של הבידר הקודם ומתחילה לספור אותם, ואם רואה שזה קורה פעמיים שלוש אז הייתה סוגרת את החשבונות לא רק אם הם חולקים כתובת IP (זה מובן מאליו מלכתחילה) אלא גם אם הם חולקים אותו ספק אינטרנט ישראלי. גם אם הם לא חולקים אותו ספק, אבל לשניהם כתובות מישראל, זה היה מעורר חשד, כי מישראל אולי נדמה של"כולם" יש כתובת IP ישראלית, אבל מנקודת המבט של ebay כמעט לכולם אין כתובת כזו, ולכן זה מדליק אצלם נורה אדומה. הם גם היו בודקים את רמות הפעילות של החשבונות השונים, ואם היו רואים חשבונות שלכאורה נפתחים במיוחד או בעיקר כדי להציע את ההצעות האלה, היו סוגרים את כולם. כך שהדרך היחידה שרמאות כזו אולי יכלה לעבור מתחת לרדאר שלהם היא אם היא בוצעה ע"י כמה חשבונות פעילים בקניות ומכירות, כמה מוכרים ותיקים שמתעסקים במוצרים לא זולים, שהתארגנו בינם לבין עצמם ודאגו לפעמים לבצע רכישות פיקטיביות אחד מהשני, וביתר הפעמים להציע בידים פיקטיביים, אבל לא קרובים מדי לגבול העליון של הבידר הקודם, כדי להעלות את המחיר. כמובן שככל שהחשבונות האלה היו פעילים יותר, הסיכון הכלכלי שבסגירת החשבונות גבוה יותר (על הפלילי כבר דיברתי) ולכן לדעתי היו מעט מאוד מקרים כאלה. ושוב, מדובר בפשעים פליליים, מה שנקרא "עבירות צווארון לבן", ולכן אני ממליץ בחום שלא להתקרב לזה. ואם זו אכן מדיניות האבטחה הקפדנית של ebay, אז זה אומר שגם אם אתם ישרים כסרגל, תמיד ישנו סיכוי קטן שיום אחד, out of the blue, תתעוררו בבוקר ותגלו שסגרו לכם את החשבון כי מבלי לדעת הצעתם ביד שהיה קרוב מדי לגבול העליון של הבידר הקודם, ובמקרה חלקתם אותו ספק אינטרנט עם המוכר. לכן המסקנה שלי היא שכדאי להיזהר יותר בעסקאות עם ישראלים.

למעלה