כנסו שנייה

אורD

New member
כנסו שנייה

אני טוען שאין כיום ימין ושמאל, או שיותר נכון: אין שמאל. הדעות אותן דעות, כולם נגד הרג, מתים כבר להגיע להסכם, בעד פעולות צה"ל לאחר פיגועים, כולם אומרים שיש להחליף הנהגה ועוד... וכחיזוק אני מעתיק את הודעתו של אברמן: לא מנצחים טרור בהסכמים. מנצחים את הטרור , ואחרי זה יושבים לדיונים יקירי... אתה לא יכול לדבר עם הרשות הקיימת... אפשר ללמוד -קצת- מהעבר ... ענבר רובין - נוער העבודה כרמיאל כולנו רוצים כבר שיהיה שלום ושיהיה אפשר שוב להסתובב ברחוב בלי להתפוצץ, אבל כולנו - אבל כולם - רוצים פעולות נגד פיגועים. אפילו פרס נתן את הסכמתו. מה דעתכם?

EverMan

New member
אוקיי

ככה , אם כבר אתה מצטט אותי. הדרך של הביטחון יחד עם הסכמים מדיניים הייתה תמיד הדרך של מפלגת העבודה ... אבל זה לא העניין. מה עוד , יש שמאל ! אבל אין כמעט את גוש השלום האופטימי ! שאני ממש לא מסכים איתו ! "שמאל" הוא לא גוש השלום ! שלום זה הצד שמאמין בסוציאליות ! זה הצד שמאמין בשוויון לבני האדם ! זה הצד שמאמין בעזרה לזולת בכל מחיר ! זה האנשים שהקימו את הארץ הזו ! זה לא אנשים שרודפים אחרי השלום כאילו הוא אלוהות ! השמאל הוא לא גוש השלום ! השמאל הוא הרבה מעבר לכך ! ורוב העם הזה תומך בסוציאל-דמוקרטיה של העבודה ! לא בקפאטליסטיות-ליברליות של הליכוד !

m y s e l f

New member
בקשר לשמאל היום...

אתה צודק.בקשר לדעות החברתיות-כלכליות של השמאל והימין שהעלית בהמשך - אני לא רואה שום רע בליברליות, אם תוכל לפרט בקטע הזה, ובקאפיטליזם שזה הרעיון של הימין אני רואה חסרונות - זה יוצר חברת מעמדות, עוני וכל מה שיש כיום, אבל סוציאליזם לדעתי זה הרבה יותר גרוע. זה פשוט קושר את האדם לחברה! בקיבוצים הישנים שהונהג בהם הסוציאליזם אנשים לא יכלו להחליט בעצמם איך לקרוא לילד שלהם, כי החברה בקיבוץ עשו על כך הצבעה! אין לבנאדם רכוש פרטי בסוציאליזם, אין לך דבר שהוא שלך, כולל אפילו את המשפחה שלך! זה שוויון, אבל זה לא חופש, ומה עדיף ממה אני חושב שדנו בזה כבר, חבל לפתוח מחדש כי כל צד יגיד את דעתו והויכוח ירד לרמת ה"כן נכון - לא נכון - כן נכון".

דעתי היא ש:

שמאל וימין זה ממש ממש לא רק ענין של לצאת מהשטחים לא לצאת, להרוג ערבים לא להרוג, טרנספר לא טרנספר, זה גם ובעיקר עניין חברתי! שמאל זה יותר סוציאליסטים דוגלים בשויון וימין זה יותר קפיטליסטים ופחות מאמינים בשויון. פה בארץ הקטע של הערבים וזה זה עניין מרכזי אז ימין ושמאל הפך להיות בעיקר על זה אבל בבסיס זה ממש לא וחבל ששוכחים את זה

למעלה