כנסו לפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ט ו ר ה

New member
כנסו לפה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

בוקר טוב לכולם , כנסו מהר לפה http://www.ultraexciter.de/main.htm בתור DM RAMIX יש שם רמיקס שאורן עשה לפרי לאב של דפש פ צ צ ה !!!!!!

turrican

New member
מה..מי איפה?

יש שם 2 רמיקסים הראשון נקרא M&Y Remix והשני הוא Scary Mix . את בטוחה שזה אלפא ידידינו? מוזר שהוא לא אמר לי אף פעם..

alpha80

New member
אכן.........

כן אלכס, @ זה אני.... נעים מאוד. זה רה מיקס שעשיתי לפני יותר מחצי שנה, שמרתי אותו בטעות בספריית ה SHARE של האודיוגלאקסי (כי זה היה הDEFAULT של ה SAVE AS...) ומישהו הוריד אותו ממני עוד לפני שהמיקס היה גמור... לפחות הוא שמר על השם המקורי של המיקס.... FREELOVE - M@Y MIX הדבר הכי מעניין הוא שלבעל האתר קוראים אורן.... והוא לא ישראלי... תהנו. מעניין מתי ישתולל ברשת המיקס של מנשה יוסיפוביץ´ מבני ברק, זה שמשחק כדורגל כל יום שלישי וששי בבית ספר פיקה בפתח תקווה. מישהו "שלק " לי אותו מהאיימש ביום שישי שעבר.....

turrican

New member
אז מה את שותק כל השנים??

ובכלל מאיפה טורה ידעה זאת אם לא אמרת לה.. משהו כאן מחשיד..
בכל מקרה אני אוריד את המיקס בבית כי כאן בקורס יש אינטרנט איטי לאללה. תגיד אלפא יש לך עוד הפתעות שלא ידענו??

alpha80

New member
כי................

טורה היתה הראשונה ששמעה את המיקס, שלחתי לה אותו באיי סי קיו לפני מליון שנה. למעשה היא ההוכחה היחידה שיש לי בעולם שהמיקס אכן שלי. פרט לזה שהוא עדיין נמצא על המחשב שלי על כל 16 ערוציו, למי שירצה הוכחה נוספת.... ו... כן, יש לי הפתעות נוספות. כל דבר בעיתו.

שמש27

New member
אלפא, שלום. אפשר להציע לך משהו ?

כאמן לאמן, יש לי בשבילך עצת-זהב. כידוע לך חוק זכויות יוצרים בארץ תקף רק אם אתה אמן רשום באקו"ם - ובשביל זה יש רשימת תנאים מפה ועד הודעה חדשה, ודי קשה להתקבל לשם. כדי להגן על זכויותינו, אנחנו, האמנים המתחילים ללא הכוח וכסף והשררה, נמצא פתרון זול, יעיל ושאושר ע"י עורכי דין רבים כעמיד בפני החוק. פשוט מאד: כתבת שיר ? הלחנת ? מיקססת ? הקלטת משהו באיזשהוא פורמט (קלטת, דיסק, MP3, וידאו, DVD) שרק לך יש אותו - והוא כמובן יצירתך האישית והבלעדית ? אתה מעוניין להגן עליו ? שהרי תחשוב, אם עכשיו אחד מאלה שהורידו ממך את המיקס ילך ויתבע עליו זכויות יוצרים בבית-משפט - הוא ייקח ! כי הוא בא ראשון, ולא יעזרו כל תחינותיך. לכן, מייד שסיימת את היצירה (ואפילו בשלבי סיום - אנחנו עושים זאת לפני שאנחנו מוציאים את זה לציבור - אפילו קטן ביותר - לך תדע...) אתה שם אותה במעטפה מיוחדת (כזאת שאי-אפשר לפתוח בלי שהיא נקרעת לגמרי - יש כאלה) - עם המילים, היוצרים, המבצעים וכל שאר הפרטים (וכמובן את היצירה עצמה מוקלטת או מתועדת בדרך כלשהי) - ושולח את זה בדואר רשום ל ע צ מ ך ! חחח, כן, אני יודע שזה נשמע דבילי, אבל זה עובד. במקרה של גניבת היצירה, תוכל ללכת עם המעטפה הסגורה (כמובן שאתה לא פותח אותה כשהיא "מגיעה" אליך בדואר) לבית-המשפט, ולהוכיח בעזרת התאריך והרישומים הפנימיים של רשות-הדואר ש"אתה חשבת על זה קודם" ושזה אכן שלך. חוץ מזה שתמיד יש קטעים בסניף דואר שרואים את אותו דבר גם ב"שולח" וגם ב"נמען"... אז זהו. יכול להיות שהכרת את זה כבר, אבל בכל אופן אני מאד חרד ליצירות של אנשים, ואם עשית משהו יפה - אז חבל שזה מסתובב עכשיו באינטרנט ואין לך שום הוכחה שזה שלך. אלה היו 60 שניות על "זכויות יוצרים לעניים"... ואגב, כמובן - יש לכם פורום מהמם ומשגע. כל מילה, כל שיר - זיכרון חיים שלם. ערב טוב.

alpha80

New member
היי שמש!

תודה על העצות, אבל למיטב ידיעתי כל הנושא של אקו"ם תופש במקרים של יצירה מקורית. אין היום חוק המגן על "רה מיקס" לשיר, על אחת כמה וכמה רה מיקס לשיר לועזי. מכמה סיבות שלא כאן המקום לפרטן, אבל על קצה המזלג - המילה רה מיקס עדיין נחשבת "מילה גסה" בין האמנים בארץ, הרבה אמנים "מעקמים את האף" למשמע המילה, מחשש שהוא "יקלקל להם את השיר", ומסרבים לשתף פעולה עם הממקסס ביצירת הרה מיקס. זה מה שגורם פה ל"מבול" של מיקסים פיראטים לשירים ישראליים. רק ממש בשנה-שנתיים האחרונות נוצרה איזושהיא פתיחות לנושא. אבל זה רק במאמר מוסגר, בכלל, לגבי רה מיקס בארץ. בחו"ל המצב שונה מן הסתם, אמנים מחזרים אחרי תקליטנים שיצרו להם רה מיקסים, וגם אם המיקס מסתובב בקלאבים חודשים ולעיתים אפילו שנים, לעיתים הוא יוצא בצורה רשמית באישור האמן. אבל חו"ל זה חו"ל (זה לא "פה ממש ממול" כמו שצינוביץ´ אמר.....) לגבי רה מיקס שאתה עושה לשיר לועזי - כל זמן שלא קיבלת את האישור למקסס את השיר, אינך יכול לרשום את ה"יצירה" על שמך. אני , לצערי הרב, ממקסס כבר קרוב ל 13 שנים, גם קטעים ישראליים, גם לועזיים, גם יוצר מוסיקה מקורית. מה שאמרת נכון לגבי חומר מקורי, אם זה מילים, לחן או עיבוד. שוב, אינני יודע אם זה תקף ל"רה מיקס", אלא אם כן השתנה משהו בתפישה החוקית של היצירה המוסיקלית בשנה שנתיים האחרונות ואינני מודע לזה. בכל מקרה - תודה, והנושא שווה בדיקה. אורן

שמש27

New member
היי, תודה על התגובה ! ועוד משהו:

אתה אכן צודק שרה-מיקס אינו נחשב יצירה שלך עד שהוא לא מוכר ע"י האומן ככזה (או כיצירה משותפת) אבל, כאן נכנס גם חוק ההתיישנות. חוק זכויות היוצרים תופס אך ורק למשך 20 שנה - בכל העולם. זאת אומרת שאם תמצא שיר מספיק ישן, מלפני ספטמבר 1982 (אלפאוויל ודפש עוד ניגנו במקלטים אז, לא ?
) - תוכל למקסס אותו וכן "לדרוש" אותו לעצמך. אבל גם כך וגם כך, רצוי שתשלח את הרמיקסים שלך לעצמך בדרך שתיארתי, רק למען השקט הנפשי שלך, ושיהיה לך הוכחה יותר מוחשית (מאשר מילה של חברה) שזה שלך. ואגב, אני כמובן מת לשמוע - אך המחשב החדש שלי יגיע רק ביום שישי - מקווה שזה יתן להשגה גם אז... ביי

alpha80

New member
טוב נו........ לא נשאר עוד הרבה זמן

עשיתי אותו בדצמבר 2001, יש לי עוד קצת יותר מ 19 שנים... נחכה.....

pimpf

New member
אלפא

אתה בטוח שהוא לא ישראלי?? כי לפי האי-מייל שלו, הסיומת היא CO.IL... חשבתי שזה העמוד שלך בהתחלה...
חפי

alpha80

New member
למיטב ידיעתי לא....

הבחור גרמני. אלה בעצם שניים - האחד אורן והשני עמנואל.... מעניין, לא?.... הקטע שלי בכלל הגיע אליהם בטעות כמו שהוא סיפר לי במייל אתמול: האתר הזה פעם עודכן כל שבוע והייתי בודק אותו לעיתים תכופות. בחודשים האחרונים הוא עודכן אחת לשבועיים שלושה ואפילו חודש, וכבר כמעט ושכחתי מקיומו. שלשום טורה הסבה את תשומת ליבי שיש שם את הרה מיקס שעשיתי ל FREELOVE (היא שמעה אותו בעבר בתכנית בבי יו). מה מסתבר.... כשעשיתי אותו, לפני יותר מחצי שנה, שמרתי אותו באופן זמני בספריית האודיוגלאקסי, עוד לפני שסיימתי לעבוד עליו. אחרי 10 דקות מישהו כבר הוריד אותו ממני. כשראיתי את זה הוצאתי אותו משם לספריה אחרת, אבל ידעתי שיום אחד הוא ימצא את מקומו ברשת... ובאמת ככה נהיה... שלחתי מייל לבחור הזה והוא הסביר לי שקיבל את הרה מיקס בטרייד ממישהו שהוריד אותו באמת לפני חצי שנה באודיוגלקסי. מסתבר שהמיקס נמצא באתר הזה שלו להורדה כבר 3 שבועות, והוא די התפלא מה "נזכרתי רק עכשיו לומר לו". הוא הבטיח להוסיף את הקרדיטים למיקס. ואכן הם שם, תוכלו להיכנס ללינק המצורף.

הדונס

New member
אוי!!! מנשה יוסיפוביץ´ !!!!! אוי!

בכלל שכחתי ממנו. מה קורה איתו? הוא עוד חי? אולי זה אני שכבר לא מקשיב כמעט לרדיואים. הוא עדיין מתקשר לרדיו? (אם לא אתקשר אני ואתחזה לו בשביל להצחיק שלושה אנשים שאולי עוד יזכרו). מה זה הרמיקס שלו?

alpha80

New member
מסתבר ש..........כן..........

הוא עדיין חי, מתקשר לרדיו, לכל תחנה, לכל תכנית... הרה מיקס כולל את מבחר הגיגיו. והוא מצחיק..... קבלו בירכת בוקר טוב. תורידו את הקובץ ושנו את הסיום שלו ל MP3

one caress

New member
אלפא-מה עוד יש באמתחתך?

רמיקס יפהפהההההההההה...! סוף סוף אפשר לרקוד. קטע הסיום כל כך מרגש... כדיג´י וכמוזיקאי, אתה חייב להציע את שירותיך המעולים ללהקות ולאמנים. חבל שזה סתם ישוטט לו באינטרנט. להזכירך גם וויליאם אורביט היה אמן גלמוד ואנונימי עד שאזר אומץ ושלח סימפול מעבודתו למדונה(וכנ"ל לגבי האמן הצרפתי השני שהפיק לה את music) האזנתי ל-I feel loved ול-freelove ואני רוצה לומר לך שהעבודה שלך לא נופלת במאום מכל הטנגליים וההאווויםם והאישניים והפרפקטואים , בקיצור, don´t just stand there and shout it, !do something about it

turrican

New member
היי One Caress

היי..מה ניש´?
אני כבר מנדנד לאלפא זמן רב לבצע מיקסים.. הוא כל כך מוכשר לזה. הלוואי והייתי מפיק עם כסף מזמן הוא היה מפורסם.

למעלה