אלפא, שלום. אפשר להציע לך משהו ?
כאמן לאמן, יש לי בשבילך עצת-זהב. כידוע לך חוק זכויות יוצרים בארץ תקף רק אם אתה אמן רשום באקו"ם - ובשביל זה יש רשימת תנאים מפה ועד הודעה חדשה, ודי קשה להתקבל לשם. כדי להגן על זכויותינו, אנחנו, האמנים המתחילים ללא הכוח וכסף והשררה, נמצא פתרון זול, יעיל ושאושר ע"י עורכי דין רבים כעמיד בפני החוק. פשוט מאד: כתבת שיר ? הלחנת ? מיקססת ? הקלטת משהו באיזשהוא פורמט (קלטת, דיסק, MP3, וידאו, DVD) שרק לך יש אותו - והוא כמובן יצירתך האישית והבלעדית ? אתה מעוניין להגן עליו ? שהרי תחשוב, אם עכשיו אחד מאלה שהורידו ממך את המיקס ילך ויתבע עליו זכויות יוצרים בבית-משפט - הוא ייקח ! כי הוא בא ראשון, ולא יעזרו כל תחינותיך. לכן, מייד שסיימת את היצירה (ואפילו בשלבי סיום - אנחנו עושים זאת לפני שאנחנו מוציאים את זה לציבור - אפילו קטן ביותר - לך תדע...) אתה שם אותה במעטפה מיוחדת (כזאת שאי-אפשר לפתוח בלי שהיא נקרעת לגמרי - יש כאלה) - עם המילים, היוצרים, המבצעים וכל שאר הפרטים (וכמובן את היצירה עצמה מוקלטת או מתועדת בדרך כלשהי) - ושולח את זה בדואר רשום ל ע צ מ ך ! חחח, כן, אני יודע שזה נשמע דבילי, אבל זה עובד. במקרה של גניבת היצירה, תוכל ללכת עם המעטפה הסגורה (כמובן שאתה לא פותח אותה כשהיא "מגיעה" אליך בדואר) לבית-המשפט, ולהוכיח בעזרת התאריך והרישומים הפנימיים של רשות-הדואר ש"אתה חשבת על זה קודם" ושזה אכן שלך. חוץ מזה שתמיד יש קטעים בסניף דואר שרואים את אותו דבר גם ב"שולח" וגם ב"נמען"... אז זהו. יכול להיות שהכרת את זה כבר, אבל בכל אופן אני מאד חרד ליצירות של אנשים, ואם עשית משהו יפה - אז חבל שזה מסתובב עכשיו באינטרנט ואין לך שום הוכחה שזה שלך. אלה היו 60 שניות על "זכויות יוצרים לעניים"... ואגב, כמובן - יש לכם פורום מהמם ומשגע. כל מילה, כל שיר - זיכרון חיים שלם. ערב טוב.