כנסו לבדיחה

סלים וארזה

New member
מנהל
מכבי ת"א גדולה על הליגה האדריאטית גם אם תסיים במקום השני (הפסד בגמר), זו היתה עונה של גארבז' טיים בחלק גדול מהזמן. לפחות אתמול האולם היה כמעט מלא.
שנה הבאה אם מכבי ת"א תהיה באדריאטית, העניין בה מצד האוהדים יהיה קטן יותר מאשר בליגה הישראלית.

בודוצ'נוסט נראתה אתמול גרוע יותר מאשר חלק גדול מקבוצות ליגת העל שלנו, ומדובר בקבוצה שהגיעה לפיינל פור.

אין הרבה מה לומר, הליגה האדריאטית מוצתה.

Puskas

New member
אחי.. התחיל פלייאוף NBA

למה לקלל ולהזכיר שם של מפעל אירופאי עכשיו? לא מתאים..

youvall

New member
יודע משהו? צודק....

מכבי לא הייתה צריכה לשחק באדריאטית...
בעולם נורמלי... הליגה המקומית לא הייתה פוגעת בקבוצה המובילה (חוק 4 הזרים), מכבי לא הייתה צריכה את האדריאטית לאימון בסגל מלא וקבוצות ישראליות אחרות היו יכולות לשחק במסגרת אירופאית כלשהי...
נגיד...
אחרי גלבוע בבלקנית....
ירושלים ביורוקאפ (אבסורד בעיני שגלבוע לא שיחקו ביורוקאפ...אבל ניחא..)
הייתי שמח לראות את חולון וראשון ביורוצ'אלנג' ואולי את אשקלון באדריאטית...

למעשה...
בוא נהפוך את זה למשהו עם עניין (חשבתי שזה מה שמעניין אתכם...)
יש לנו פלייאוף ישראלי...
אין סיבה שלא יהיו לפחות 5-6 נציגות במפעלים כלל-אירופאים/ איזוריים... בוא נדבר על זה...
מכבי-יורוליג
גלבוע-בלקנית (אלא אם סוף סוף יקבלו שכל באירופה ויאשרו להם לשחק ביורוקאפ...ואז שיעברו ליורוקאפ)
ירושלים-יורוקאפ (אם גלבוע לוקחת את הכרטיס ליורוקאפ....ירושלים לאדריאטית)
ראשל"צ-יורוצ'אלנג'
חולון-יורוצ'אלנג'
אשקלון-בלקנית (במידה וגליל עוזבת את הבלקנית לטובת היורוקאפ ואז ירושלים הולכת על האדריאטית)

אני חושב שמשחקים במפעלים כלל-אירופאיים/ איזוריים יכולים לסייע לקבוצות גם להגדיל את התקציב שלהם, גם לפתח מסורת אירופאית כלשהי, גם ליצור עניין נוסף בכדורסל הישראלי, גם לאפשר לכמה שיותר קבוצות מסגרת נוספת (2 משחקים בשבוע כמו בפלייאוף), ובעיקר... אם יהיו הצלחות והניקוד הישראלי יעלה אולי נקבל גם נציגה במוקדמת היורוליג או 2 נציגות ביורוקאפ.... ואז...התקציב של קבוצות יגדל, הם יפתחו מסורת אירופאית, יהיה יותר עניין בכדורסל הישראלי וחוזר חלילה (אתם מבינים את כוונתי....)

אז מה אתם אומרים? שווה לקבוצות לשחק בעוד מפעלים חוץ מאלה שבארץ?
אם כן- מי הייתם רוצים לראות איפה?
האם המנהלת צריכה לעודד את זה? נגיד... לתת תוספת תקציב לקבוצות שמשחקות בעוד מפעל? נגיד...לאפשר לקבוצות שמשחקות במפעל אירופאי לרשום 5-6 זרים בטופס בארץ? (במידה ולא מחזירים את החוק הרוסי...). אולי יש לכם רעיונות אחרים איך המנהלת צריכה, אם לדעתכם היא צריכה, לעודד קבוצות ישראליות לשחק בחו"ל....

צ י נ י

New member
אם עולם נורמלי בשבילך

זה שבליגה המקומית 80% מהחמישייה הם זרים אין לי מה להוסיף

youvall

New member
אני אגיד את זה שוב...

אני מתנגד לחוק 4 הזרים!
אני חושב שהחוק הרוסי היה הרבה, הרבה, הרבה יותר טוב!

איך הבנת ממה שאמרתי שחוק 4 הזרים הוא עולם נורמלי... זה מעבר ליכולת ההבנה שלי....
אשמח אם תגיד איפה בהודעה הקודמת ראית את זה....

tanj

New member
תיראה

הנחות יסוד שלי הן כאלו
1. הליגה המקומית אינה אמורה לשמש כאמצעי להצלחה באירופה ואין מטרתה לשרת את ההצלחה באירופה
2. הליגה המקומית, כשמה כן היא. מקומית ולכן רוב שחקניה צריכים להיות מקומיים.
אלו הנחות היסוד שלי...
מכאן אפשר להתקדם.

מצד שני, אתה מגיע מנקודת מבט אחרת שאומרת שהליגה המקומית מטרתה לאמן את הסגל של מכבי עתיר הזרים על מנת שיקחו את היורוליג. וזו לדעתי הבעיה.

אתה הצעת לשלוח קבוצות ישראליות עם תקציב נמוך, שחלקן שורד בזכות ראשי ערים, או שנור, לשחק באירופה, ולהגדיל לשם כך את הסגל שלהם, לשחק באולמות הפייס של 1200 מקומות מול קיר עם סולמות שחציו ריק, ולהשלות עצמך שהרווח שלהם יגדל? הם יפשטו את הרגל! רמת המחויבות לאירופה הוא נמוך. המוטיבציה להצליח שם היא נמוכה, הסגל לא יגדל כי אין כסף לזה וזה ייצור שחיקה.

youvall

New member
תישמע...

הנחות היסוד שלי הן כאלו:
1) תפקידה של הליגה המקומית לעודד קבוצות מקומיות להצלחה ולא למשוך קבוצות מצליחות לבינוניות.
2) הליגה המקומית, כשמה כן היא, מקומית ולכן כל הקבוצות שמשחקות בה צריכות להיות מקומיות ובעלות קשר למקום.

אני מציע לשלוח קבוצות ישראליות לשחק גם בחו"ל-כן.
יש קבוצות חלשות? יש קבוצות בלי תקציב...אף אחד לא מכריח אותם!

מצד שני...אם קבוצה תשחק בחו"ל ותזכה ליותר פרסום (נגיד...לא 5 שורות בעמוד 7 בעיתון הספורט יום אחרי שהם זכו בליגה איזורית) אז אולי עוד בעלי ממן ירצו לרכוש קבוצות.
אתה חושב שמכבי תמיד הייתה כוח באירופה? אתה חושב שהיא לא התקשתה בימיה הראשונים?

אז נכון...אני לא רוצה את ראשל"צ או אשקלון ביורוליג כי הם יהיו בדיחה...אבל ביורוצ'אלנג'? בבלקנית? למה לא? התקציב של גלבוע לא כ"כ הרבה יותר גדול משל ראשון.

tristan79

New member
אולי צריך להקים ליגה אזורית משלנו

למה לשלוח את קבוצות מרכז הטבלה שלנו לכל מיני חורים במזרח אירופה כשאפשר להקים את ה"ליגה הלבנטינית" ושהכל יהיה במרחק נגיעה. כמה קבוצות מיוון, כמה קבוצות מקפריסין, ואולי אפילו נקדם את השלום האיזורי עם הזמנות של קבוצות מירדן או מצרים (לקבוצות מסוריה או לבנון כנראה שנמטרך לחכות עוד כמה עונות).

youvall

New member
אחלה רעיון!

נראה לי קצת קשה להקים ליגה מאפס...אבל...הבלקנית לא הייתה קיימת לפני 5 עונות...אז אני תומך!

ישראל, יוון, קפריסין, מצרים (אולי), לוב (אולי), מלטה, איטליה, ספרד, מרוקו (אולי), טורקיה...אפשר לקרוא לה אפילו...רגע.. הליגה הים-תיכונית

תאמינו לי שאם היו 40 שחקנים

טובים החוק הרוסי לא היה מבוטל יש לו הרבה יתרונות אבל הרבה חסרונות שהוא היה קיים שחקן זניח היה מקבל עוד 30 אחוז רק בגלל שהוא ישראלי למניין ולא בגלל כוחו המוגבל אין 20 ישראלים ברמה סבירה וחוק רוסי ימותת את הענף שגם ככה לא להיט מה שצריך לעשות זה דראפט שלא יתכן שמכבי תיקח את כל הישראלים הטובים באירופה זה פחות יורגש כי מכבי קבוצת זרים אסור זעזוע ר לתת למכבי 6-7 ישראלים ששוים כל אחד מהם 20 נקודות ליגה וצריך לעשות מנהלת קבוצות פרטיות ולא מנהלתית
הכדורסל חייב לעבור זעזוע רציני אפילו על ידי השבתה כמו באן בי אייי וכמו שניסו לא בהצלחה בנשים אצלנו חיייב להיות שינוי בתפיסה של אנשים שלצערי לא מבינים בגרוש כמו קופל
בקיצור חזרה לשנות ה80

youvall

New member
שקר שחוזרים עליו מאות פעמים- לא הופך לאמת!

מכבי היא לא "קבוצת זרים"...
היא הקבוצה עם אחוז התרומה הגדול ביותר בקרב קבוצות הליגה מהישראלים שלה!

אי אפשר לעשות דראפט...כי לא כולם רוצים לשחק פה... ואתה שוכח שגם בדראפט- זה חוזה לשנתיים...ואם מכבי תרצה...היא תציע חוזה משופר לישראלי טוב אחרי השנתיים הראשונות שלו.... בקיצור-רעיון טיפשי ולא ישים...

ונגיד את זה שוב...
מכבי היא לא קבוצת זרים!

tanj

New member
ההבחנה שלך לוקה בחסר

מן הסתם מכבי, הקבוצה העשירה ביותר בישראל, משיגה את הישראלים הטובים ביותר או אלו המתאימות למטרות שלה (שחקנים משלימים שלרוב עולים מהספסל).
לכן שחקנים כמו אליהו למשל, יתרמו יותר מאשר שחקנים אחרים בארץ.
אבל מכבי עדיין כוללת את מספר הזרים הגבוה ביותר. ולכן היא כן קבוצה המורכבת בעיקר מזרים. קח את הזרים שלה...ולא ישאר מהם הרבה.
גם פניני וגם אוחיון אינם franchise players אלא שחקנים משלימים. בורשטיין בוודאי. אליהן יכול להיות go to guy אבל לא להיות המוציא לפועל העיקרי במשך עונה שלמה. הזרים של מכבי נותנים את הטון, והישראלים משתלבים בפאזל.
לכן מכבי היא כן קבוצה של זרים יחד עם חיזוק מקומי. יש בסגל של מכבי 8 זרים. וכמה ישראלים משחקים בה ונותנים תרומה משמעותית?
לגבי דראפט- אין סיכוי. אין סיכוי לכדורסל בארץ. הוא ימשיך להיות מגרש המשחקים הפרטי של מכבי. הם יפסידו אליפות פה ושם, אבל כל שחקן שיחפצו בו יהיה שלהם.
בליגה ש 2000 צופים נחשב משחק מושך קהל, אין שום סיכוי להצלחה מסחרית, ובטח לא לתחרות אמיתית מול המליונים של מכבי.

youvall

New member
דווקא לפי ההגיון שלך-זה אמור להיות הפוך

אם במכבי יש כ"כ הרבה זרים, אז למה תרומת הישראלים בה עדיין כ"כ גבוהה? למה לא לשחק כל הזמן עם 4 זרים וישראלי בודד (כמו רוב הקבוצות בארץ)?

נכון...הישראלים של מכבי הם מהישראלים הטובים ביותר... אבל יחד עם זאת, הם עדיין נותנים טון משמעותי בקבוצה.

ולקרוא להם שחקנים משלימים?
אליהו פתח רוב העונה, גם ביורוליג
יוגב השתלט על תפקיד הרכז הראשון העונה
בורשטיין הפך במהרה למוביל כדור שלישי בהירכייה.

זה לא שחקנים משלמים....

למכבי יש בסגל 8 זרים-נכון. אבל מכבי משחקים באירופה...
כמה זרים היו בסגל של ירושלים לפני שהם עפו מהיורוקאפ?

ולגביי הדראפט...הוא לא יעבוד פשוט בגלל שלא כל ישראלי בוגר מחלקת נוער מתאים לשחק בליגה של הגדולים... ואם תחייב כל קבוצה כל פעם להוסיף עוד צעיר למצבת השחקנים שלה-זה עדיין לא יעזור... כי קבוצות עם יותר תקציב יקנו אותם אח"כ...
מכבי עושה את זה...
ירושלים עושה את זה...

הפתרון לרמת הכדורסל צריך להתחיל מגיל הילדים-הקניית יסודות משחק נכונים ולא ריצה אחרי אליפות המדינה לילדים א' מחוז ת"א צפון.
הפתרון לרמת הכדורסל בארץ צריך להמשיך בנערים-הקניית ראיית משחק והמשך טיפוח יסודות משחק ובניית שחקנים פיזית (אימוני כוח, חד"כ) ולא ריצה אחרי אליפות המדינה לנוער ג' אזור הצפון-חיפה והקריות.
הפתרון לרמת הכדורסל בארץ צריך להמשיך בבוגרים- אימון עם שחקנים איכותיים וותיקים ומשחקים בעלי חשיבות בליגה לאומית והמשך פיתוח יסודות המשחק ופיתוח השחקן.
הפתרון לרמת הכדורסל בארץ צריך להסתיים בזה שהמנהלת עוזרת לקבוצת למצוא ספונסרים ומנסים להגדיל את התקציב ולעודד את הקבוצות השונות למצויינות והשיגיות ולא ע"י הנחת מקלות בגלגלים של קבוצות מצליחות כדי להפוך אותן לבינוניות ולהפוך את הליגה שלנו למחורבנת אבל עם עניין....

סלים וארזה

New member
מנהל
הפתרון שלי הוא להרוס הכל ולבנות מחדש ליגה סגורה ללא עולות ויורדות פרוסה על פני כל הארץ כאשר הקבוצות בבעלות פרטית של מותגים מובילים, זה הדבר היחיד שיכול להקפיץ את שאר הכדורסל הישראלי למעלה.

פריגת אשקלון (בבעלות החברה למשקאות קלים), ביסלי פתח תקוה (בבעלות אסם), אלביט חיפה, פלאפון גליל עליון, דיסקונט חולון, לאומי באר שבע, המלך דוד ירושלים (בבעלות מלונות דן) וכו' וכו'.

זו פרסומת אדירה לחברות השונות שיכולה לבוא במקום חיזוק מותגים בטלוויזיה ובעיתונות הכתובה.

אין מרכזים של מכבי/הפועל, אין שנור מהעיריות שמשתתפות בהוצאות אם בא להן - הכל עסקי.
במקום שמישהו כמו לוני הרציקוביץ' יהיה הבעלים של מכבי ת"א בכדורגל ויקבל קללות מהאוהדים, הוא יכול להיות בעלים של קבוצת כדורסל בתקציב נמוך יותר ולקרוא לקבוצה שלו "ישפאר" כשם החברה שלו אם בא לו או אפילו "סוני".

המודל הוא קבוצות מהסגנון של אפס פילזן שהן בבעלות מפעל פרטי.

youvall

New member
אני לא יודע....

אני חושב שזה כן נכון שיש מכבי והפועל....אבל עירוני? לבטל!

אלדן רוצה קבוצת כדורסל... שיקנו את אשקלון...

מ.כ. הבקעה? שתהפוך מבחינתי לאיזורים הבקעה....

בלי שנור מהעיריות...אבל קבוצות עם תקציב ראוי ושעדיין רוצות להיות חלק ממרכז כלשהו (מכבי ת"א...הפועל ירושלים...) שימשיכו במרכז שלהם...אין לי בעיה....

Puskas

New member
כל המרכזים רקובים ועבר זמנם

רק בארץ יש את הקשקוש הזה של הפועל, מכבי, אליצור ובית"ר..
הכי טוב סטייל NBA, הקבוצה היא מותג בבעלות פרטית שעובר מעיר לעיר..
למשל, כוכבי תל אביב או אריות חיפה או אוכלי החינם ירושלים, משהו כזה :)
לא צריך אגודות ועיריות מחורבנות.. אם לצורך העניין ג'ף רוזן ירגיש שבחיפה לא נעים לו ואין קהל וכו', הוא יעביר את האריות לעיר אחרת.

למעלה