כנסו !!! ותקשיבו לי...

tomash1985

New member
כנסו !!! ותקשיבו לי...

עד כמה באמת לדעתכם אנשים יכולים להשתנות ??? אני נמצא עכשיו במצב עם האקסית שלי שהיא שלחה לי מכתב ( שבחיים לא האמנתי שהיא תוכל לכתוב מכתב כזה ) ממש מרגש ונגע בי חבל על הזמן, היא ממש הצטערה בו על הכול ונתנה לי להבין שרק אותי היא רוצה ואני חסר לה והיא לא רואה מישהו אחר שישן לצידה בעתיד חוץ ממני... עכשיו, הכל טוב ויפה לכאורה, אבל יש לי ניסיון עם הבחורה הזאת של לפחות שני מקרה "התהפכויות" של ככה בבוקר עם קצת עצבים, עכשיו היא אומרת שהיא השתנתה, קשה לי לסמוך על זה, אני רוצה להאמין לה אבל קשה לי... ואני אומר לכם, מילים כמו שהיא כתבה לי במכתב בחיים לא חשבתי שהיא תוכל לכתוב כאלה דברים !!! זה פשוט לא היא או שאולי היא באמת השתנתה ....?

מולימול

New member
אני חושב ש...

אנשים יכולים להשתנות אבל השינוי לא נעשה בין רגע ... לכן הייתי לוקח את הדברים בערבון מוגבל ... יחד עם זאת אני חושב שאם אתה אוהב אותה ורוצה אותה בחזרה עליך לקבל אותה עם החסרונות האלה בלי לנסות לשנות אותה ... קח את זה בחשבון בהצלחה

אני מסכימה עם החלק הראשון.

שינוי לא נעשה ברגע. באותו רגע של לחץ וכאב אנשים מסוגלים להגיד הרבה דברים מתוך המון רצון טוב, אבל בשיגרה לא יוכלו לקיים את הדברים האלה. אם יש לך נסיון קודם שלילי בנושא הזה איתה, אז עוד יותר לא הייתי סומכת על השינוי.

מולימול

New member
ולכן הוספתי ...

שהוא צריך לדעת שאם הוא מקבל אותה בחזרה ... הוא מקבל אותה עם החסרונות האלה שוב ! ! ! ושלא יצה לשינוי ... במילים אחרות את חושבת כמוני

כן, אני רק לא מסכימה עם הקטע של

"אם אתה אוהב אותה". כי לדעתי זה, ברגע הזה, לא קשור לאהבה אלא ליכולת לראות את המצב לאמיתו ולהחליט עם שיקולים הגיוניים.

נ ט ע 9 1

New member
מילים כדרבנות..

אכן כך, בנאדם ברגעי חולשה אומר דברים שמתאימים לו, לא שהוא לא חושב כך..(ממש לא..!!!) הוא(ובמקרה זה, היא) אכן מאמינה בשינוי שלה, היא מאמינה שהוא קיים, והיא מאמינה בו עד המוות..!! (וזה לא בציניות...!) אבללל ..! העוצמה של זה נשארת באותו מקום שבו היא בחרה להשתנות, באותו מקום שהיא בטוחה שהיא תשתנה, אבל זה לא יקרה, כשבנאדם רוצה לעשות שינוי, הוא צריך לעקור איזה כמה תכונות לא טובות שיש בו, מתוך רצון פנימי והחלטה עם עצמווווו..!!! מהשורש..!!! זה תהליך ארוך וקשה.. וכשהוא קורה בעקבות מישהו אחר/משהו הוא קורה לזמן מוגבל. זה החלטה עצמאית. ושאינה תלויה בדבר. זה כמו להגיד 'אני אחזור בתשובה אם אלוקים יעשה עבורי כך וכך' זה לא אומר שאני לא רוצה לחזור התשובה מלאה, ממש לא.. אבל זה כן אומר שזה בא מתוך מניע, מטרה, ולא כוונה עצמית וכנה. בנאדם מחליט להשתנות כשהוא מעוניין לשנות בעצמווו משהו, כשכבר נמאס לו מההתנהגות שלו בנוגע לתכונה מסויימת שלו, כשכבר הוא 'לא מסוגל לחיות עם עצמו' באותו עניין. כשכבר(במקרה שלך) אתם לא יחד, ואז היא מחליטה להשתנות.. היא לא יכולה לבוא ולומר לך, אני אשתנה בשבילך אי אפשר להשתנות בשביל אחר, רק בשביל עצמך..!! כי זה להשתנות בשביל משהו, זה כמו אהבה התלויה בדבר..בטל הדבר בטלה האהבה..!!! אם היא הייתה נפרדת ממך, ומנסה להישתנות איזה כמה חודשים עם עצמה.. לוקחת קצת שקט..(הרבה שקט) ואחרי שהניחה לך לכמה זמן(שגם אתה תחשוב עם עצמך) ולא מעריפה עלייך כמה שהיא 'משתנה', אולי זה היה אמיתי, אבל לא יודעת.. משהו פה לא נראה לי.. בייחוד לאור העובדה שאתה כבר 'מכיר את הסחורה'. אני אומרת לך...!! תקשיב לי.. אני יודעת שזה קשה.. באמת..!!!! באמת..!!! אתה נמצא במקום מאוד רעוע, וחלש.. וכל מילה שהיא תאמר תחזיר אותך לזיכרונות שלכם, למקומות שהייתם יחד, לריח שלה..(ככה זה בני אנוש, תמיד נזכרים רק בטוב) למגע שלה, אליה, אבל זה לא אמיתי(לדעתי..!!) המילים שהיא כתבה, יותר משהן נשמעות אמיתיות, הן זועקות לך להאמין להן, אבל לטעמי, אתה רק תיכנס למערבולת של רגשות, שכבר היית בהן, וכמעט הצלחת לצאת מזה בהצלחה.. כי סה"כ אתה מכיר אותה טוב ממני.. תנסה לזכור(בשבילך..!) שהיא השתנתה לטובה, אבל אח"כ 'שבה לסורה'... -בהצלחה בכל החלטה.. שירה

נ ט ע 9 1

New member
אני מקווה שהבנת את דבריי

לא פיקפקתי בשינוי שלה, אבל אני חושבת(מתוך ניסיון על עצמי) שלהשתנות בשביל אחר זה דבר זמני.. כמה עוצמתי, ככה זמני... בעניי שינוי מתקבל בעיקבות נפילה, ולא לשם תיקון של נפילה, כי אם התיקון לא יהיה השינוי גם לא יהיה.. כלומר, האם היא מאמינה בזה שגם אם לא תחזרו היא תישתנה? או שזה בעקבות הפרידה, וגל כזה גרם לה להלם קרב ורצון להשתנות.. אגב, אני אזכיר לך, כמה מאמיצים היא עשתה בשביל לחזור אלייך, היא כתבה באיסיק 'אתה עוד תחזור אליי..' משהו כזה לא?.. לא היה לה ולו רגע אחד מנוח לנסות להשתנות.. רק ברגע שהבינה, שאתה ממש אבל ממש המשכת הלאה, היא הפנימה שאתה כבר לא בגדר 'עוד תחזור אליי', וכאן מגיע השינוי, לא תמוה?..

נ ט ע 9 1

New member
*מצטערת על החפירה..

אני פשוט מאמינה שבשביל להשתנות, צריך תקופה לא מבוטלת. רגעי חולשה הם לא חלק מהתקופה הזו..! היא צריכה להשתנות בגלל שהיא 'לא מסוגלת לחיות עם עצמה'(כמו שרשמתי למעלה) אבל לא כי אתה לא מסוגל לחיות איתה. כי ברגעים שאתה לא תהיה משוש חייה(לדוג' בזמן מריבה) אתה כבר לא תראה בשינוי שלה.. וזה הרגע שתיתחרט שחזרת אחורה, ולא התקדמת והמשכת הלאה, אחרי שכבר הספקת להתגבר(ולו בקצת)

לדעתי...

אתה ממשיך להתלבט ארוכות בנושא החזרה אליה..אתה לא מוכן בתוכך להניח לזה באמת..משמעו שאתה באמת רוצה לחזור אליה..ואז כל מילה מהכיוון שלה גורמת לך לחשוב פעמיים ולההיכנס שוב להתלבטויות הללו. אולי אתה אינך שלם עם ההחלטה להיפרד ממנה ועודך מרגיש שיש סיכוי לקשר הזה,אף על פי שהחלטת שלא.. אם זה מפתיע אותך שהיא כתבה לך מכתב כזה מרגש..אבל לחילופין,אתה כבר ידעת כמה מיקרה "התהפכויות" שלה..זה אמור להדליק אצלך נורה. לדבר זה אחלה-השאלה מה עומד מאחורי המילים הללו?האם היא תהיה מספיק איתנה בדעותיה וכוונותיה להשתנות ? אופי קשה מאוד לשנות..אני מניחה שאתה כבר הבנת את זה. ההחלטה היא בישיך..איש מאיתנו לא יכול להיכנס ללב שלך ולהחליט על כך..אתה זה שתעשה את הבחירה ותחליט אם לתת לאמוציונאל לגבור על הרציונאל..או ההפך.

תגובה

עליך לחשוב, כמה אתה רוצה בה בהתחשב במכלול תכונותיה. אם חשוב לך לחזור להיות אתה בקשר, עשה זאת. היא היתה נחמדה אליך ונכר, שהיא רוצה בך. אם יש לך ענין להשיב, השב. מה שתרגישו ותרצו יקבע את סוג הקשר שיצא ביניכם.

מכיר את זה?"טעות לעולם חוזרת"

במידה ואתה רוצה אותה עדיין. אל תחזור אליה עדיין אך תן תקופת מבחן של חודשיים לבחורה להוכיח לך בלייב ולא דרך מכתב, שהיא באמת מסוגלת לעמוד במילים שלה.

מבחנים

זה שטויות. משחקים לא מביאים לשום תוצאה. בקשר עם אדם צריך להיות רציני ולהראות לו, כמה אוהבים אותו. יעשה מה שהוא מרגיש ורוצה כעת בהשפעת המכתב. אם טוב לו ליצור אתה קשר כלשהו, יצור. טוב גם אם יצא קשר פשוט.

למעלה