כנסו דחוף

12yarden

New member
כנסו דחוף

שלום לכל האימהות , יש לי שאלה מתבקשת , הרי חייהן של משפחות חד הוריות אינם קלים ולפעמים קשים כאשר צריך לפרנס בית הוצאות שוטפות וכו' מה שמטבע הדברים , מכתיב הגבלות במותרות או חינוך יחודי , הדבר הטבעי שמתבקש ממצב נתון זה זה איחוד כוחות , של שתי משפחות או שלוש , מאפשר מגורים בבית פרטי מרחב מחייה כיף לילדים , חלוקה בהוצאות ,אפשרות לחנוך טוב יותר לילדים,כמו מסגרת אנטרופוסופית או חינוך דמוקרטי ששם שמים דגש על הפרט,(ולפי דעתי לילדים שעברו גירושיןבהחלט מתאים אבל קצת יקר) שורה תחתונה כל משפחה משלמת נכון להיום בין 500-600$ שכירות וחייבים להתפשר על איזורים,איחוד כוחות מהווה כוח פיננסי של חלוקת הוצאות מגורים באיזורים מתקבלים על הדעת מרחב מחיה עזרה הדדית, מה שמאפשר הרבה מרחב, ובנוסף אפשריות כמו לעבוד יותר או להתפתח בתחומים שונים ותמיד יש מי שנמצא בבית , והכי חשוב תחושת משפחתיות לילדים, מאוד חשוב לדעתי , אז מה אתן אומרות ????????? יום נפלא לכולנו

זה רעיון נפלא

לא פעם חשבתי על זה אבל אני באופן אישי עוד לא הגעתי למקום בתוכי שמוכן באמת לעשות את הצעד לקראת זה, מה גם שלא מצאתי נשים שהייתי מוכנה לעשות את זה איתן... בעיניי זה דורש תכונות אופי שאולי אין לי מספיק כדי לעשות צעד כזה ובעיקר בגלל ששנים רבות אני חיה לבד וההרגל חזק ממני אבל כן, האופציה לחיות בלי לחץ כלכלי ולאפשר לביתי את הטוב ביותר קורץ לי.

12yarden

New member
עם חשיבה חיובית אפשר הכל

היי סומסומי , זה נכון שלבד זה בסדר מצד שני ישנן המון הגבלות,ובשיתוף פעולה ניתן להשיג הרבה יותר , נכוןשיש להתאים פחות או יותר מבחינת הגיל וגיל הילדים ,אבל זו לא חתונה קתולית וגם בנישואין שנשים היו מעורבות בהן ההתאמה כנראה לא היתה במיטבה ,למגורים משותפים לדעתי צריך חשיבה חיובית , סבלנות וסובלנות , ופשרנות כלשהיא כמו כל דבר בחיים , אבל אם מסתכלים על הילדים זה רווח נקי ,חוץ מזה שלדעתי נשים שחיות הרבה שנים לבד אולי זה יכול להועיל, ''לצאת מעט מההתבצרות '' לדעתי מלבד עצמאות פיננסית ,במחשבה שנייה יש גם התפתחות אישית , אפשר לרוץ קדימה , איך הבן שלי אומר ''ברומא תתנהג כרומאי'' דהיינו אדם צריך להיות כמו זיקית להתאים עצמו למצבים ,זהו כח ההשרדות ואם אפשר לשרוד בכייף אז למה לא הכל עניין של חשיבה חיובית שמובילה קדימה יום נפלא !

זו רק מחשבה או הצעה?

את מחפשת שותפות לקומונה כזו או שזה רק רעיון ? איפה את גרה? אשמח לשוחח

12yarden

New member
הצעה בהחלט

היי סומסומיה אני מתגוררת בחולון כרגע. לאחר מעברים רבים בשנים האחרונות, אמא לבן,בגיל 12,5 ואני על סף ה- 40 ,עוסקת בתחום המכירות והשיווק,בין היתר עוסקת באומנות , עם שאיפה לעסוק בזה כעיסוק עיקרי יום נפלא!!!!!!

12yarden

New member
מגורים משותפים ; העצמה כלכלית

היי לכולם !!! לנשים בסוף שנות ה-30 , תחילת 40 עם ילד אחד או שניים, אשר מעוניינות במגורים משותפים כנסו להודעה ; כנסו דחוף , בפורום אשמח לקבל תגובות יום נפלא

m i c h a l i

New member
יוזמה יפה ובהצלחה ../images/Emo140.gif

יחד עם זאת אני מבקשת לא להציף את הפורום ולשרשר תחת אותה הודעה

סיוולה

New member
כמו שכתבתי לרבקה הנפלאה

רעיון אדיר. והלוואי שנצליח. זה נותן המון כוחות. אז כמו שאמרתי לרבקה הנהדרת. אני בת 40, אמא לשתיים 12 ו- שנתיים. גרה בחולון. בשכירות בשמיים (500 $) והרעיון של קומונה גם אצלי התבשל לפני שנתיים, אבל לא נראה לי מציאותי. הלוואי שיצליח לך ולרבקה הנהדרת.

12yarden

New member
קומונה ''בזעיר אנפין''

היי סיוולה כמוך גם אני בת 40 אם לבן בגיל 12.5 הרעיון של מגורים משותפים מתבשל אצלי זמן רב,ונראה לי מאוד מציאותי ומעשי לנועח המציאות , ובהחלט עשוייה להיות מנוף לשינויים חיוביים ,כולנו הרי גרנו בצעירותינו עם שותפים,ואם מדובר באותה שכבת גיל של הילדים מצויין,אגב אני לא כל כך מתייהסת למושג קומונה ,אני קוראת לזה משפחה מורחבת ,של שתיים שלוש משפחות מעבר לזה ,עושה רושם שזה נועד לכישלון, ואולי אני טועה ,?לי באופן אישי נראה ששתיים שלוש משפחות , זה מצב אידיאלי אשמח לתגובה יום נפלא

סיוולה

New member
כאחת שבאה מרקע בעבר של

חמולה תימנית, שבה גדלו בכפיפה מספר דורות, ילדים, סבתות, סבתות רבות, ודודות, זה נשמע לי נפלא. אבל בכל זאת אני כל הזמן חושבת על דברים שעולים ומתבקשים, כמו: 1. מה עושים עם כל המכשור החשמלי שיש לנו? 2. האם קונים מכשור חשמלי ישן? 3. איך יודעים לחלק את החשבונות, האם זה אוטומטי סביב כמות המשפחות, או לפי הצריכה? 4. האם באמת חשבנו על הכל, בעיקר על הילדים, לפני שעושים את הצעד הזה. בתור אחת שלא רואה את עצמה מתחתנת, אבל כן רוצה משפחתיות, ותמיכה משפחתית, אני ממליצה על הרעיון בכל פה, אבל לבוא כעת ולהגיד יאלה אני מצטרפת, נראה לי, שזה צריך להיות לאחר בניה משותפת, ומתוך הבניה הזו מחליטים להמשיך הלאה וקדימה, או להחליט שהרעיון על פניו נפלא, אבל ביצועו - אולי קצת בלתי אפשרי. שיהיו רק בשורות טובות ורד

rivka tobaly

New member
מגורים משותפים- רעיון נפלא

שלום ירדן, אכן, רעיון נהדר, ואני מצטרפת ליוזמה. ראי הודעתי לגבי קומונה מלפני כמה ימים, כך שאני מכוונת בדיוק לאותו דבר.כבר יש לי כמה פניות, כך שאפשר אוטוטו לארגן מפגש ראשוני להיכרות ולרעיונות, שנראה לאן יובילו אותנו. אני מתגוררת בת"א, בת 43, אם ל-2 בנים 10 ו- 7.5. עוד מעט חד הורית (לקראת גירושין). אפשר להתקשר אלי 050-8335532 או במייל [email protected] כדי שנוכל לתאם מפגש. יישר כח ולהשתמע, רבקה

a44

New member
זהו אכן רעיון נפלא ../images/Emo62.gif

אולם לי אישית לא מתאים, בקושי עם אדם מבוגר נוסף בבית, בעל/בן זוג, לא הסתדרתי... אז עם כמה מבוגרים (יותר נכון: מבוגרות!)... לא בא בחשבון. מה גם, שאתן מדברות על המרכז! אבל... יש לי חברה טובה, שכבר זמן רב מדברת על היתרונות של מס' אמהות חד הוריות בקומונה - אנסה לעניין אותה, למרות שגם היא צפונית. בהצלחה לכן!
על כל מה שדיברתן, כמו מה עושים עם חפצים, איך מסתדרים - צריך לשבת ולהחליט לפני... השאר יבוא מתוך נסיון.

ron68

New member
הפתרון האידאלי בעיניי לחבור ל..

קיבוץ. במילא צריך לשלם שכר דירה אז אפשר ליהנות מגיבוש של המשפחות שיגורו בסמיכות אחת לשנייה. לעזור בשמרטפות וכדומה. נשמע קצת הזוי לא?

rivka tobaly

New member
בהחלט צריך לחשוב איך לארגן את זה,

יש הרבה שאלות, זה לא ממש פשוט, והאמת- גם קצת חריג (שזה גם קושי בפני עצמו). לגבי כלים חשמליים, ריהוט וכדומה- נראה לי כבעיה הקנה יותר. יותר חשוב זו הכימיה בין האמהות והילדים. איך לפתור בעיות של שוני בהרגלי שינה, אכילה, מוזיקה, חברים וכדומה. יש בעיה נוספת של חוסר אינטימיות. יש גם יתרונות אדירים של חיסכון כספי, ושמירה הדדית על הילדים בשעות הערב ואחה"צ שתאפשר: לימודים, בילויים, סידורים וסתם פנאי ל"שטוף את הראש". בקיצור, בגלל זה הצעתי פגישה, שאפשר יהיה לדבר על זה ולראות איזה קבוצות יווצרו. אני בהחלט מכוונת למקסימום 3 משפחות. לגבי הקיבוץ, דווקא רעיון טוב, ובכלל לא הזוי, רק שלגבי- ת"א זהו מקום מגורי עכשיו, ובטח לשנת גירושי (הקרובה) הראשונה. לילה טוב,
רבקה

veredkk

New member
../images/Emo24.gif אחלה של רעיון

כשהגעתי לקריה, לבד+5, הכרתי 2 חברות נהדרות, היינו שם אחת לשניה בכל דבר עד היום כל הזמן רק דיברנו איך היה יכול להיות אם היינו גרות יחד המשכנו בשלנו, אך הרעיון המשיך לרחף אז אם יוקם מקום כזה, יש לכם כבר מטלפלת/גננת/בייביסיטר תעודות יש זמן יש כסף אין........ צריך לקחת בחשבון, שכנראה אם נשים תגורנה יחד, זכויותיהן כחד הוריות יילקחו...... אבל, אם יש רצון יש כסף יש אומץ הכל אפשרי אולי נעשה היסטוריה אם תרצו אין זו אגדה אין דבר העומד בפני הרצון אחוד מוחות נשיים, זה כוח מאין כמוהו ימי הקיבוצים של פעם הסתיימו אולי הגיע זמנו של הקיבוץ החדש!!!!!!!

למעלה