כנסו בבקשה

dardaroni

New member
כנסו בבקשה

חייב את עזרתכם. אני עובד בחברה תעשייתית גדולה מאד והושיבו יחד איתי בחדר ללא חלונות! אדם מבוגר מההנהלה שמעשן ללא הרף. רק המזגן מדלל קצת את האוויר אבל אין לי ספק שאני מעשן במשך היום הרבה מאד סיגריות בצורה פאסיבית. עישנתי עד לא מזמן ואני לא מעוניין לחזור לזה גם לא בצורה פאסיבית. הבעיה שאני מפחד להתלונן כי הוא מההנהלה וזה עלול להתקבל בצורה לא יפה עד כדי פיטורים ואני די חדש פה. מה אני יכול לעשות במצבי?

פורמה

New member
בבקשה

החוק אוסר עישון במקומות עבודה, אלא במקום רחוק ומאוורר שהוגדר כפינת עישון ושאינו מהווה הפרעה. אם הוא חלקק מההנהלה, הוא אמור לדעת שהגשת תלונה בעניין זה לא הדבר הכי "נעים" לעסק שהוא מנהל. תוכל להעיר את תשומת ליבו שהעשן מפריע לך, ולדרוש ממנו למצוא פיתרון מתאים - שיעשן במקום אחר, שיעבור לעבוד בחדר אחר, שתעבור אתה לחדר אחר ועוד. לא חסר. אם מנהלים שיחה שהמטרה שלה היא לבדוק אפשרויות לפיתרון אז אין סיבה שתפוטר. ואם אז תראה שאין שיתוף ואכן תחליט שיותר חשוב לך לא להיות מעושן מאשר המקום שאתה עובד בו, אז תיקח גם נקמה עסיסית בהגשת תלונה על מקום עבודתך שעלול יהיה לגרום לפיטורים אם בעלי העסק מצפצפים על החוק. זה כמו שלא תדרוש תשלום על שעות נוספות או על ימי חופש כי תחשוש מפיטורים (אני, בכל מה שמפר את זכויותי - לא שותקת. אבל אני זו אני)

למעלה