כנסווו...

v i o L e T

New member
כנסווו...

טוב אולי זה אל המקום לשאול.... אבל אני מחפשת אנשים בהיסטוריה ש"יצאו מהמסגרת" בשביל עבודה באומנות. בטח אתם שואלים את עצמכם מה זאת אומרת יציאה מהמסגרת? אז אתם יכולים לפרש את זה איך שאתם רוצים תכתבו מה שעולה לכם שם והסבר קצר בבקשה זה יציל את החיים שלי תודה מראש :)

hastings

New member
כמה את רצינית?

הספר הכי רציני שאני מכיר בנושא הוא אסופת המאמרים "נגד הזרם" של ישעיהו ברלין שעוסקת בהוגים שהיו חריגים בדורם. זו אסופה של מאמרים מרתקים אבל קשים.

v i o L e T

New member
מה זאת אומרת קשים?

תביא את המאמר מזה משנה כמה אני רצינית זה ממש חשוב לי ואני צריכה עזרה

hastings

New member
קשים

כבדים, רציניים, לא פשוטים לקריאה. המאמרים נמצאים *בספר* שאת שמו כתבתי. [את יודעת, ספר? חפץ שבו כרוכים דפים.] ואמירות כמו "תביא את המאמר" יגרמו (כבר גרמו) לכך שזו הפעם הראשונה והאחרונה שאני אנסה לעזור לך.

masorti

New member
hastings, אתה חוצפן...

אמרו לך "תביא את המאמר"... אז תפסיק להתפנק ותביא אותו.

הייסטינג אתה

לא מתבייש ככה אתה מעביד את הנוער של ימנו ... בוש והיכלם לך ...

mopet

New member
דוגמא לדמות יוצאת דופן

היא "ג'ורג' אליוט" או כול סופרת אחרת שנאלצה לפרסם בשם של גבר כדי להביא את כתביה ל"רשות הציבור". שנית לדעתי, ניתן להציג כמעט כול דמות "הסטורית" ככזו שיצאה מהמסגרת או ההיפך, הכול תלוי בגישה. דוגמאות נוספות? על האפיפיורית היחידה ויש עליה ספר בעברית, שכחתי את שמה-יוהנה אולי. או פול גוגן ש"יצא" מהמערב כדי ליצור.

קוכולין

New member
לפי מה ששמעתי מאחד המרצים שלי

באוניברסיטת תל אביב, המומחה לימי הביניים פרופ' אביעד קליינברג, האפיפיורית יוהנה לא היתה ולא נבראה והיא דמות פיקטיבית שהומצאה במאה ה-11 או ה-12. הסיפור הועלה מחדש ברפורמציה על מנת לתקוף את הכנסייה הקתולית. הספר "האפיפיורית יוהנה" (שכחתי את שם המחברת) אינו ספר היסטוריה אלא רומן היסטורי מרתק, שמתבסס כאמור על סיפור שלא היה. אבל המחברת משכילה לתאר את העולם של ימי הביניים המוקדמים באופן אמין ומשכנע, ובספר פועלות גם דמויות היסטוריות. כך, בלי קשר למציאות ההיסטורית, כדאי מאד לקרוא את הספר הזה- רק חשוב לזכור שהוא רומן ולא ספר היסטוריה.

v i o L e T

New member
תודה אבל לא יציאה מהמסגרת כזאת

אני מחפשת אלא משהו כמו... לא יודעת ניתן דוגמא נגיד אם יש 20 אנשים ש19 מהם לא יודעת אוהבים צבע לבן ורק אחד אוהב שחור (סתם דוגמא מופרחת) כאילו זה שאוהב שחור רצה להיות שונה מהם או לעשות משהו אחר מהם מבין איזה סגנון? אבא שלי אמר לי משהו על גנדי אבל לא ממש הבנתי מישהו יודע עליו משהו?

וזה מזכיר לי את רומן גארי(עפיפונים)

שהשתמש בשם העט אמיל אז'אר (כל החיים לפניו+חרדתו של המלך סלומון), כי המבקרים לא יכלו לקבל את זה שסופר אחד יכול לכתוב כמה ספרים איכותיים. ואולי בעצם הסיבה היתה אחרת. מעניין אילו עוד סיבות היו לאומנים שלא לעמוד מאחורי היצירה שלהם.

סמיאגול

New member
הנה כמה

משה פרדריך ניטשה ישו ענן (מייסד הכת הקראית) שפינוזה רבי יונתן "האחר" סוקרטס

קוכולין

New member
"אחר" בגמרא

הינו רבי אלישע בן אבויה, ולא רבי יונתן כפי שכתבת- סתם תיקון קל.

v i o L e T

New member
דבר ראשון תודה על העזרה

ודבר שני את/ה יכול/ה להסביר במשפט מיזה פרדריך ניטשה? בעצם כולם חוץ ממשה וישו חח תודה :)

v i o L e T

New member
נו בקשה אנשים

אני חייבת עזרה עם העבודה הזאת זה נכנס לתעודה :(

סמיאגול

New member
חיפוש בגוגל לא יזיק לך אבל

פרדריך ניטשה- פילוסוף גרמני מהמאה ה-19 סוקרטס- פילוסוף יווני מהעת העתיקה ענן- כמו שאמרתי מייסד הכת הקראית,דמות מאוד מעניינת. חיפוש בגוגל יתן לך תוצאות יפות שפינוזה- פילוסוף יהודי הולנדי מהמאה ה-17 רבי אלישע בן אבויה- נחשב לגדול הרבנים בדורו עד שכפר בדת היהודית כל זה על קצה המזלג , לכי לגוגל ותמשיכי משם

סמיאגול

New member
קצת חיפוש בגוגל לא יזיק לך אבל

פרדריך ניטשה- פילוסוף גרמני מהמאה ה-19 סוקרטס- פילוסוף יווני מהעת העתיקה ענן- כמו שאמרתי מייסד הכת הקראית,דמות מאוד מעניינת. חיפוש בגוגל יתן לך תוצאות יפות

למעלה