כננת עוגן...

כננת עוגן...

בסיס הכננת עוגן שלי ממש חלוד.... אני מפרקת את הכננת, ויש בפני שתי אפשרויות- לצבוע בצבע נגד חלודה ( אבל אמרו לי שזה שוב יחליד עוד כמה שנים,ואגיע שוב למצב זה) או להשקיע,ולהכין בסיס מנירוסטה מה עדיף???

Alex33

New member
ממה בדיוק עשוי הבסיס הנוכחי ..?

ככלל, לא רצוי לחבר יחדיו בסירה סוגים שונים של מתכות אלא אם טווח מבודד ביניהם.לדוגמא אם גוף הככנת סגסוגת אלומיניום והבסיס שאת מציע ברזל או נירוסטה.

עדיף בסיס מפיברגלאס עם פלטת חיזוק

מנירוסטה 316 ימית. וכמובן שלא יהיה מגע בין מתכת למתכת בהצלחה

אומרים על נירוסטה ימית .......

שהיא אינה מחלידה (וזה נכון) אבל היא נדבקת בחלודה (וזאת האמת הכואבת). כלומר עם יש לך ברזל אחר בסיבה שהוא נגוע בחלודה מגע ישיר בינהם או מים יעבירו את החלודה מהברזל החלוד אל הנירוסטה. ברגע שהנירוסטה נדבקה בחלודה אי אפשר לעצור זאת. תאורתית אפשר לנקות ואחר כך לעשות פזיבציה חדשה אבל הניקיון לעולם אינו מספיק ואף שהתהליך יעקב, החלודה תחזור. מהתמונה ששלחת נראה בברור שהשרשרת חלודה, קרבתה לתושבת הכננת היא מספיקה כדי להדביק את תושבת הכננת (אם תהיה מנירוסטה) בחלודה. לכן חסוך לעצמך את ההוצאה, בתנאים כאלה תושבת נירוסטה היא ברכה לבטלה. רק השקעה כוללת שתרחיק את החלודה כלומר שרשרת, שקלים, פיני מפציל וכו' וכו' שיהיו כולם מנירוסטה ויעברו טיפולי ניקוי ופסיבציה שיגרתיים יכולים באמת לעזור ולשמור על התושבת לזמן ארוך.

הכננת והקשירה נראים לי מוכרים. בכל מקרה, צבע נגד חלודה אולי יעצור לזמן מה את המשך ההתפשטות אבל לא יחזיר את החומר שהתפורר. אפשר להחליף את הפלטה המתכתית בבסיס חדש ממתכת אבל לפני כן כדאי לבדוק את הכננת שכן אני רואה שה"אוזן" מסביב לבורג שבורה או סדוקה. גם השרשרת לא נראית בתמונה במיטבה, ובמצבה היא תמשיך להחליד ולהדביק את כל מה שמסביבה. בהתאם למצבה אולי ניתן לחדש אותה: לנקות ולשלוח לגילוון. צריך להקפיד שתא העוגן יבש ולבדוק שחורי הניקוז אינם סתומים (לרוב ע"י סמרטוט או כפפות עבודה). את זה בדרך כלל עושים לפני שמרימים את השרשרת והעוגן מהמים.

תודה רבה לכולם...

אני לא יודעת ממה עשויי בסיס הכננת הנ"ל, וכבר יש לי שרשרת חדשה שמצופה בגלוון חם (זה משנה ממה היא עשויה מתחת לציפוי?) איך מורידים את כתמי החלודה מהפיברגלס של הסירה?, ומה זה טיפול פסיבציה שיגרתי??? תודב רבה!!!

zina71955

New member
A massive plate of hard wood fully

glassed with fibreglass CSM of 32 onces if it can be glassed to the body this is the best. in any case add a 5 mm SS 316 plate underneath as a strenthening member.

arik2000

New member
המצב הבא הדבקה בוירוס

חברים חלודה זה לא מחלה מדבקת זה בס"ה התחמצנות של מתכת. ולעניין לפי התמונה(לא בטוח שאני רואה טוב) נראה שהבסיס של הכננת עשוי אלומיניום כמו הכננת,ההתחמצנות לא בסיסית ולא נראה שנגרם נזק לפלטה. לכן המלצתי לנקות היטב את המקום (מברשת פלדה ידנית תעשה את זה ) ולצבוע בשתי שכבות הראשונה צבע יסוד לאלומיניום ועל זה צבע עליון איכותי. בואי נחשוב לאיזה תקופת זמן את רוצה למנוע את הקורוזיה 50 שנה? או אולי הכי טוב בגלל מצב הפלטה להחליף את היאכטה?

תודה רבה על ההמלצות, העניין בטיפול

אצל בעל מקצוע,

למעלה