כניסת תייר לאנגליה

guy yefet

New member
כניסת תייר לאנגליה

שלום לכולם

אני מתכוון לנסוע עוד שלושה שבועות לאנגליה למספר חודשים להתנדב בחווה (woofing). בגלל שאני לא יודע לכמה זמן בדיוק אני מתכוון לנסוע (בכל מקרה לא יותר מששה חודשים) אני מעדיף לא לקנות כרטיס חזור ואני נוסע עם כרטיס הלוך להולנד, נשאר שם כמה ימים ואז מגיע דרך התעלה לאנגליה.
שמעתי שבבדיקת הגבולות באנגליה שואלים שאלות בקשר למטרת הביקור באנגליה, במיוחד מישהו במצב שלי - בן 23, בלי השכלה אקדמאית, בלי כרטיס חזרה.
אמרו לי בשגרירות הבריטית שכדאי לי להביא כמה מסמכים (מצב כספי, אישור לימודים במוסד אקדמאי בארץ לשנה הבאה והכי חשוב - דרך להראות שיש לך דרך ותאריך יציאה מאנגליה). כמו שאמרתי אני לא רוצה לקנות כרטיס טיסה חזרה רק בשביל להראות להם אותו בביקורת גבולות ואחר כך לבטל אותו או לדחות וסתם לבזבז כסף. אז חשבתי אולי לקנות כרטיס אוטובוס חזרה (נגיד לצרפת) עם תאריך כלשהו ואחר כך לדחות אותו או לבטל, ומתי שאני ארצה אני אקנה חדש/אשנה תאריך.
השאלה שלי האם כרטיס אוטובוס תופס או שהם ידרשו ממני כרטיס טיסה?

תודה מראש, גיא

littlegem

New member
לא בדיוק עונה לשאלה שלך אבל יש כרטיס

מיוחד שאפשק לקנות תברר בסוכנות נסיעות.

גוזליה

New member
היי גיא

אתה בעצם מבקש שנעזור לך לעבור על החוק וזה לא יקרה...
קח בחשבון שיש כרטיסי טיסה שהם ״גמישים״ בתאריכים שלהם ושינוי התאריך לא כרוך בקנס גבוה.
כרטיס היציאה שלך מבריטניה צריך להיות תוך שלושה חודשים מהרגע שנכנסת. לענ״ד כרטיס אוטובוס לא יספק אותם, אבל יש מצב שכן. כמובן שתעשה כמו שהמליצו לך בשגרירות ותביא איתך את כל המסמכים (ואולי גם ניירת מהמקום בו תתנדב?).

guy yefet

New member
לעבור על החוק?

לעבור על החוק? איפה זה השתמע מההודעה שלי? אני לא עובר על החוק בשום מקרה, מניסיון גם שאתה מצליח זה לא משתלם...

אני שאלתי ככה - אני רוצה להיכנס לאנגליה דרך התעלה, השהות שלי שם מוגבלת עד כמה שאני יודע לשישה חודשים (זה נכון, דרך אגב?), בגלל שאני לא יודע כמה זמן אני אשאר אני מעדיף לא לקנות כרטיס חזור מראש, אלא לחכות עד שאני אדע מתי אני רוצה לחזור לארץ (בכל מקרה זה יהיה לפני פקיעת תוקף האשרת תייר, שעד כמה שאני יודע מוגבלת לשישה חודשים, תקנו אותי אם אני טועה).
בגלל שהחוק הבריטי לא מאפשר לי דבר כזה (ישראלי, צעיר ללא עבודה ומחוייבות רצינית בארץ) אז אני נדרש להראות דרך חזרה.
השאלה היא - האם הכוונה בדרך חזרה זה להראות כרטיס טיסה או שהם יסתפקו גם בכרטיס אוטובוס? אם אתם לא יודעים, איפה אני יכול לברר כדי להיות בטוח?

בקשר לכרטיסי טיסה גמישים - 800 דולר כרטיס לאנגליה פלוס התענוג לשנות תאריך ויעד "רק" תמורת 120 דולר, לא תודה. הכיס שלי לא מספיק גמיש לזה.

בכל מקרה, תודה

גוזליה

New member
אוי ואבוי לי, אני טועה ומטעה

ומתנצלת, לא יודעת איך התבלבלו לי הזמנים (משום מה הייתי בטוחה שהתייחסתי לזמנים אחרים).

אכן חצי שנה.
לגבי איפה לברר- האינטואיציה אומרת בukba...

gatissima

New member
*עד חצי שנה*

זה אומר שזה נתון לשיקולו של השוטר במשטרת הגבולות, מנסיוני האישי, נכנסתי פעם לבריטניה עם הדרכון הישראלי, היה לי כרטיס פתוח והוא שאל ממש הרבה שאלות ממש חששתי שהוא לא יתן לי להכנס, כי סתם נסעתי לטייל ולא ידעתי מתי אני אחזור, אחרי שהוא חקר לגבי התוכניות שלי והכסף והכל הוא נתן לי 30 יום בלבד.

כשנכנסתי עם כרטיס הלוך חזור קיבלתי שישה חודשים

לתשומת ליבך

למעלה