כניסת ילד PDD לגן רגיל

כניסת ילד PDD לגן רגיל

שלום לכולם. אני זקוקה לייעוץ של האמאות כאן. בני היום בן שנתיים, אובחן לפני כ5 חודשים. הוא לא בגן כרגע. ניסינו לעבוד איתו בשיטת DIR. למרות הצעת מחיר של 8000 שח' לחודש לא הצלחנו כי מסיבות שונות לא היינו מרוצים. כיום אני מנסה לארגן טיפול ביתי לפי ABA, אך לא מוצאת מטפלים עם ניסיון לפי השיטה . מנחה יש. כולם אמרו לי ''תפרסמי מודעות ויציפו אותך''. למעשה בקושי יש פניות. בני בפסח אמור להכנס לגן רגיל פרטי (רשמנו אותו עד לפני האיבחון). בגן יש הרבה ילדים, לפחות 20. אני חוששת שהגננת אם רק תשמע שהוא אוטיסט בשום אופן לא תסכים להכניס אותו לגן שלה עם משלבת. לדעתי לא כדאי כלל להכניס אותו לגן בלי משלבת, כי הוא לא יודע לבקש, להצביע, לא יודע מה זה ילדים ומה עושים איתם. הוא רק יפתח ויסגור שם דלתות... בעלי אומר שהוא גם בבית רק מתעסק עם הדלתות ובגן לפחות יראה ילדים בני גילו, אולי זה לא יזיק ואפילו' ''יפתח'' אותו קצת אליהם, ילמד לבקש. בעלי מציע לא לדבר עם הגננת על האבחנה שלו ופשוט להכניס אותו מ9 עד 12 (רק 3 שעות) ובבית לעבוד לפי ABA או DIR או כל טיפול אחר. קשה לי להחליט. האם יש לגננת בגן פרטי זכות לסרב לקבל אותו בגלל האבחנה? לסרב לקלוט אותו עם משלבת? לדעתי הוא זקוק למסגרת וחברה של בני גילו, אבל לגן של אלו''ט נכנס רק בספטמבר. אשמח ללמוד מניסיונכם/ן. תודה.

asa112

New member
כמובן לגננת יש זכות לסרב

אבל יש גננות שמסכימות להכניס לגן ילד עם משלבת. ואתם צריכים למצוא גננת כזו. לכן חייבים לדבר עם גננת על האבחון ואל כניסה לגן ילד עם משלבת. ואם היא לא תסכים - ללכת לגן אחר. לדעתי, אין טעם להכניס לגן ילד לבד.

חייבים סייעת לדעתי

אצלי הגננת היתה מדהימה היא ניסתה לשלב את הילדה אבל בלי סיעת זה היה בלתי אפשרי הילדה רוב הזמן היתה לבד ואפילו מים היה קשה לה לבקש למרות שהגננת היתה מדהימה היה מאוד קשה להגיע לילדה

אל תכניסי אותו לגן ל- 3 חודשים

סליחה על הפסקנות אבל זו ממש טעות. גם כך כל שינוי בשגרה והסתגלות למסגרת חדשה לוקחת זמן רב, במיוחד לילדים בספקטרום. ודאי שאין טעם להתחיל בתכנית שילוב אינטנסיבית לתקופה כה קצרה. אם אין אפשרות להכניס אותו כבר השנה לגן התקשורת אליו הוא אמור להיכנס בשנה הבאה, תעבדו איתו בבית בינתיים. זה עוד לפני סוגיית הסייעת (וכן, אי אפשר להכניס ילד אוטיסט לגן רגיל ללא סייעת ולא, הגננת בגן פרטי לא חייבת להסכים להכניס את המשלבת שלכם).

ציפולי

New member
גם לדעתי...

ממש, ממש לא כדאי להכניס אותו לגן לשלושה חודשים. אפילו אם היה ילד רגיל, בלי צורך בשום הכנות מיוחדות, - אם הוא לא עומד להמשיך בגן הזה בשנה שלאחר מכן - פשוט חבל על הטראומה.

TikvaBonneh

New member
עצות מנסיוני

"לא מוצאת מטפלים עם ניסיון לפי השיטה" לא חייבים מטפלים עם נסיון. אם המנחה טובה ומקצועית היא תנחה גם מטפלות בלי נסיון. יש מנחות (המקצועיות והמנוסות שבהן) שלוקחות את הנושא של גיוס כוח אדם על עצמן. באמת קשה מאוד למצוא מטפלות עם נסיון במיוחד באמצע השנה. "בעלי מציע לא לדבר עם הגננת" הוא רק מציע, נכון? את לא חייבת להסכים. כפי שענו לך, הוא טועה. "האם יש לגננת בגן פרטי זכות לסרב לקבל אותו... " אפילו אם לא, את צריכה גננת שתראה את זה כחויה מעשירה. את לא רוצה גננת שלא רוצה את הבן שלך. "לדעתי הוא זקוק למסגרת וחברה של בני גילו" גם ילד בתכנית ביתית יכול לפגוש ילדים בני גילו בבית, אחר הצהריים, אפילו כל יום לשעתיים. ולגבי מסגרת - תכנית ABA היא בהחלט מסגרת.

למעלה