כניסת חיילים לרצועה

noamgk

New member
חחח ממש לא נכון...

רוב האנשים נכנסו בהסתננות בלי שום תיאום עם שום חייל. זיוף תעודות זהות, שימוש בתעודות של תושבי הגוש, שימוש של מספרים ופרטים של תושבי הגוש (בשלי השתמשו, וגם בשל אחותי), הסתננות מהשדות. אבל נכון, יש גם תמיכה מחיילים. היה סיפור ממש נחמד עם חיילי גולני שראו חוליה של מסתננים מתקרבת, וישר הסבירו להם מאיפה ללכת כדי שלא יתפסו אותם: איפה יש תצפיתנים, ואיך להתחמק מהם.

TheOrion

New member
סיפור נחמד!?

אני פשוט לא מאמין למראה עיניי... אתם קוראים לעבירות על החוק סיפור נחמד!? חייל שמפר פקודה זה נחמד? תאר לך מה היה קורה אם אותם מסתננים היו מחבלים בתחפושת... תאר לך! כמה הרוגים היו באותו ערב בהתנחלות? אתה מתגאה שהשתמשו בשם שלך כדי לפלוש לשטח צבאי סגור? עד איפה הצביעות תגיע? קוראים לשרון דיקטטור ופושע, ומתנהגים באמצעים שפלים אף יותר.

noamgk

New member
מה עובר עליך?

יש הבדל בין אויבים לאחים, ובניגוד לחיילים מסוימים, אתה עדיין לא הבנת אותו. חייל שמפר פקודה כזאת זה יותר מנחמד, זה ראוי לשבח וצריך לשמש דוגמא לחיילים אחרים. כן, אני מתגאה. אני גאה שנתתי לאחים שלי להכנס לבית שלנו. שרון בהחלט דיקטטור ופושע. גדול הפושעים.

TheOrion

New member
נמנמ

אהההההההה כי ממבט חטוף באמצע הלילה, על אנשים מלוכלכים(מאבק וכאלה) שלבושים בכתום(כיח אין בגדים כתומים בעזה... נכון...) יכול החייל לדעת בדיוק למי הוא נותן רשות מעבר. תאר לך מחבל אחד שמנצל את זה ומגלה בדיוק איך אפשר לחדור ליישוב שלך. האם אתה היית מרוצה מאותו חייל עדיין? אחרי שייהרגו כמה עשרות מהיישוב שלך? אחרי שאחרים ייחטפו(כי אם כבר לעשות, אז בגדול) ויילקחו כמקח לשחרור רוצחים? טובנו, אז צל"ש לאותו חייל
. אתה גאה שעברת על החוק. אתה פושע ומסית לפשע לפי מה שאמרת. דיקטטור גדול הפושעים? אני יכול לחשוב על כמה פושעים בדורנו שגדולים ממנו, אז די. שרון סה"כ משנה מיקום של כמה יישובים, זה הכל.

אז ככה..

סה לא מבט חטוף באמצע הלילה, ניתן בהחלט לשים לב וראות.. וב"ה סיטואציה כמו שעליה אתה מדבר - לא קרתה. ובעצם, זה לא כל כך אפשרי לאותו מחבל - כי צריך להיות בקשר עם אנשים אחרים שיסייעו לך - ואני חושבת שיכל להיות לו קשה. גם אני עברתי על החוק, וגם אני גאה בכך! אתה יודע למה? בגלל שהאידיאלים שלי גבוהים כרגע הרבה מעבר לחוק. החוק הספציפי הזה מזלזל כל כך בערכים נעלים, שבשמם אני מוכנה אף לעבור על החוק. אכן אני פושעת, מסוכנת לשלום הציבור - מזל שהמשטרה משקיעה כל כך הרבה כוחות לטפל באנשים כמוני.. מזה משנה גניבה, רצח, אונס, סמים??? אני מסוכנת בהרבה! אתמול בהפגנה גם חילקו פתקים כאלו של עמותת חוננו - שנותנות שלושה טיפים לנעצרים.. חשבתי על זה קצת - ואמרתי לחברה שלי - אכן, אנו גאים לעבור על החוק! אני מעריכה חייל שנתן אישורים לאנשים לעבור, שאמר להם מאיפה ללכת על מנת לא ייתפסו, שתפס את תשומת הלב של חברים שלו על מנת שאנשים יוכלו להיכנס. כל הכבוד לו, הוא ביצע את צו מצפונו, שכרגע נעלה יותר מערכים אחרים. ואתה יודע למה המצב הזה קורה? הצבא אשם. הצבא לא התחשב מספיק ברגשות של חיילים. חיילים שחונכו כל חייהם על אידיאל - לא יכולים לבגוד בו, אז הם לא מסרבים פקודה, הם עוזרים הרבה יותר. שרון לא בסה"כ משנה מקום של כמה יישובים.. ה"שינוי מקום", וה"הזזה הצידה" - כרוכה גם בגירוש אנשים מביתם, והשלכות נוספות שליליות.. וזה לא בסה"כ. שבת שלום!

TheOrion

New member
נמנמנמ

שוב, ב"ה את אומרת, אבל אם סיטואציה כזו תקרה? עדיין תסכימי עם אותו חייל? כי אותו חייל ירצה להתאבד באותו רגע. הוא לא יהיה כל כך שמח לדעת שהוא עזר לרצח של עשרות אנשים(ובחייאת, מחבל שיגיע ככה ליישוב, יהורג כמה עשרות במקרה הרע >: ). את גאה במעבר על החוק. אז בואי ונראה איך זה נראה מהצד שלי כשאת עוברת על החוק: "דמוקרטיה זה אחלה דבר, אבל כשהרב אומר אחרת, מצטערת, דמוקרטיה זה לא מספיק חשוב לי." האם זה באמת מה שאת מאמינה בו? אם כן, אני לא בטוח שישראל זו המדינה בשבילך. בלי לפגוע, פשוט ישראל היא מדינה דמוקרטית. את טוענת שצו המצפון הוא הערך הכי גבוה שיש? אם הוא באמת מאמין בזה, הוא היה צריך לסרב ולשבת בכלא, נקודה. כעת הוא פוגע הן במתנחלים והן במדינת ישראל. מצד אחד=> אחוזי הסירוב נמוכים, ולמעשה מוציאים את המתנחלים כציבור פחדן, שמפחד מלשבת בכלא. מצד שני=> הוא עובר על החוק. עבירה על החוק היא פגיעה במדינה. בנוסף, הוא מפר פקודה באופן ישיר וידוע, ולכן הוא פוגע בהיררכיה הצבאית. פגיעה בהיררכיה הצבאית יכולה להביא להתמוטטות הצבא, זה מה שאת רוצה? שבפיגוע הבא לא יהיו חיילים כדי שיעצרו אותו? ושוב, לקרוא לשרון גדול הפושעים!? הגזמה ענקית! מזל"ט מוקדם על יומולדת 18 P:. (אני מניח שלזה התכוונת בחוקית) שבת מדהימה
(קשה לי לומר שלום, כי כרגע זה לא נראה ככה
).

תגובה.

סיטואציה כזו - אני מאוד מקווה שלא תיקרה, וכפי שהסברתי לך - קשיים רבים עומדים בפני מקרה שכזה. דמוקרטיה זה אחלה דבר, אבל מחובתה לאפשר לי לקיים את הדת שלי. מה לא דמוקרטי?? האנשים שבחרו בשרון, והעלו אותו למקום בו הוא נמצא כרגע - בחרו בו על סמך מצע שונה ממה שהינו מציע עכשיו. הוא בגד בהם. הוא עלה לכסא רה"מ בזכותם, ומשתמש בכח שנתנו לו - נגדם. הכל חוקי, אך אינו בעל אופי דמוקרטי. דמוקרטיה - שלטון העם, למען העם, ע"י העם. ה"עם" שבחר בשרון, אינו ה"עם" - שהמהלכים האלו נעשים למענו. אחוזי הסרבנות אינם כל כך נמוכים - תלוי איפה אתה בודק את זה. אבל, ישנם רבים שאינם מסרבים - ובדיוק מאותן סיבות שהזכרת. אך הם אינם יכולים לצאת נגד צו מצפונם, אז הם עוזרים ממקומם. אני לא חושבת שזה יביא להתמוטטות הצבא - כי אין הרבה מקרים כאלו, באופן עקרוני - מבצעים חוקים ללא דעה אישית, והשקפה עליהם. זוהי פקודה חריגה, שונה מפקודות רגילות. אני לא קראתי לשרון גדול הפושעים, בדוק שוב. אמרתי עליו משהו אחר. למרות - שהוא שקרן על רמה. כן, יום ראשון אני 18.. למרות שאני חוגגת עברי - וזה יוצא עוד שבוע וחצי.. תודה! שבת שלום! מנוחה, שלום, ורוגע פנימיים!

wind25

New member
בהמשך לנ"ל, אגרת חשובה לחיילים בנוש

אגרת דחופה לחיילים! נא להעביר ל- 5 אנשים לפחות! יש כאן אגרת אישית לחיילים המשתתפים בפינוי בגוש קטיף - נא להפיץ בדוא"ל או/ו להדפיס, לצלם ולחלק לחיילים בתחנות הסעה, ברחוב, במחסומים וכו' קישור נוסף למכתב http://rotter.net/User_files/forum/42fcb20b31453d28.pdf|סלינק|http://rotter.net/User_files/forum/42fcb20b31453d28.pdf

TheOrion

New member
נמנמ

"...קשיים רבים עומדים בפני מקרה שכזה...". אז למה להגיע למצב שמקרה כזה עלול להתרחש? למה לא למנוע זאת מלכתחילה על ידי אטימה אמיתית של השטח?
. את לא יודעת הרבה על דמוקרטיה, וחבל לי >: אמנם חלק מהעם בחר את שרון, אך מרגע ששרון נבחר הוא צריך לייצג את כל העם, נקודה. בתמורה, כל העם צריך לעמוד מאחוריו, או לפחות לקבל את החלטותיו. לנסות להציג את כל תורת הדמוקרטיה במשפט אחד זה פשוט, בהיעדר מילה נורמלית, בעעע. ראש הממשלה עושה את מה שהוא חושב שהכי טוב למדינה. פוליטיקאים אחרים עושים מה שלדעתם הכי טוב למדינה, וכמובן, כמו תמיד, האמת נמצאת באמצע. לדוגמה, לדעתי, המהלך האולטימטיבי הוא לא ההתנתקות. יש מהלכים טובים יותר. אך הבחירה כעת היא בין: 1) התנתקות 2) הישארות בשטח אני מעדיף את 1 מאשר את 2, ולכן אני תומך בהתנתקות, למרות שאני מאמין אישית שיש מהלכים טובים יותר שיכלו לעזור למדינה. לפי הנתונים הרשמיים של הצבא הם מאוד נמוכים, לפחות מהצפוי. אנשים מפחדים לסרב כדי לא לשבת בכלא? מסתבר שהאידיאולוגיה שלהם לא כל כך חזקה כמו שחשבתי. את הגבת להודעה שלי שהגבתי למישהו אחר. לא יכולת להגיב לי מבלי לקרוא גם את דבריו. דבריי כלפי שרון התייחסו לדבריו שטענו ששרון הוא גדול הפושעים.
שלל ברכות ואיחולים, גם ליומולדת וגם לסופ"ש.

noamgk

New member
מבט חטוף?

אתה חושב שהוא ישר הבין שזה מתנחלים? הם הבינו שהם נתפסו והתקרבו אל החיילים. החיילים ידעו שיש חשש שהם מחבלים, אבל יש גם סיכוי שאלה יהודים (נוכח המצב, זה היה אחרי ההפגנה בשדרות). הם דיברו קצת והחייל הסביר להם איך לעבור. יישר כח לאותו חייל פושע, ולאותם פושעים שחודרים לגוש כל יום.

TheOrion

New member
אחחח...

דוב, טיעוניך מצחיקים, אז אני אשחרר את זה כבר עכשיו
. "...יישר כח לאותו חייל פושע..." אני אמסור את איחולך לאותו חייל שמסר נשקים לפלסטינים. גם הוא חייל פושע
. אני אמסור את איחולך לחייל הירדני שירה על בנות בצפון לפני מספר שנים. גם הוא חייל פושע
. אני אמסור את איחולך לחייל שיסביר פעם הבאה למחבל איך להיכנס לישוב שלכם במקום למתנחל, כי גם הוא יהיה חייל פושע.
עם כל כך הרבה פושעים, מי בכלל צריך מדינה? אתם יכולים פשוט לגנוב אחת, גם זה פשע.

z dead

New member
תגיד אתה פסיכי?

אני מבין שהחוק לא מעניין אתכם. אבל במדינה כמו מדינה בלי חוקים תהיה אנרכיה,ואז באמת נראה כמו רשות פלסטינית מס' 2...תזכרו את המחבל משפרעם,תזכרו את ארגון "אנרכיסטים נגד הגדר". יותר מהכל תזכרו את האלטלנה עם כל ההשלכות שלה - מדינת אנרכיה שבן-גוריון מנע,ומצד שני..יהודי שיורה על יהודי.

noamgk

New member
למה בלי חוקים? עם חוקים!

עם חוקים דמוקרטיים, שעוברים בצורה דמוקרטית, על ידי אנשים שנבחרו בדרך דמוקרטית. אנחנו רק מנסים להציב כמה קווים אדומים שחיוניים להמשך קיומה של מדינה יהודית.

z dead

New member
אתה לא זה שיחליט

מהי דמוקרטיה. וואלה יופי...מה שנוח לך ראוי,מה שלא נוח לא ראוי.

noamgk

New member
אני יודע מהם ערכים יהודיים.

עקירת יישובים זו סטירה (זו לא שגיאת כתיב) לערכים היהודיים שחונכתי עליהם, ולכן אני מוכן לשבת בכלא, להפר צו אלוף ולהכנס לשטחים צבאיים סגורים במטרה להלחם על הערכים האלה. במילים שלך: להיות פושע.

z dead

New member
כל הכבוד לך באמת.

אבל תחליט...אתה מוחה בשם הדמוקרטיה או בשם ערכים יהודים? כי הודעה לפני אמרת משו אחר לחלוטין. מבחינתי תעשו מה שאתם רוצים כל עוד זה לא מגיע לאלימות או הסתה. אבל אל תהיו צבועים ותגידו את האמת בשם אילו ערכים אתם באמת נוקטים בפעולות בהן אתם נוקטים.

בסיס הדמוקרטיה

הוא הפרדת דת ומדינה. תעשה מה שאתה רוצה בתוך ביתך, אבל מחוצה לו נהג כמו החברה הכללית.

sela v

New member
רואי לשבח

הוא אותו חייל שלא יורה סתם בילד פלסטינאי, ולא שנותן לפורעי חוק כמוכם לאמלל את חיי הפלסטינאים.

למעלה