כניסה לתחום היעוץ הפנסיוני

יוסי168

New member
כניסה לתחום היעוץ הפנסיוני

אני שוקל להכנס לתחום הפנסיוני בבית השקעות,ולכן הייתי רוצה לשאול מספר שאלות שייסיעו לי בהחלטה. ראשית אני רוצה להדגיש שאני בעל תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהע"ס,וידוע לי מה תהליך ההסמכה הנדרש ממני.כמו כן אני רוצה לציין כי יש לי נסיון רב בתחום המכירתי. שאלותי הן: 1. מהו השכר הממוצע (שכר ברוטו) בתחום לעובדים ללא ניסיון (בסיס+ עמלות) של עובד ממוצע שהוא מצד אחד לא גרוע מאד ,ומנגד הוא לא עילוי (ברור לי שיש שונות רבה מאד בין העובדים השונים)? 2. לאור אופי עבודה זו בבתי השקעות,האם תחלופת העובדים בתחום היא גדולה? 3. האם היועצים הפנסיונים שעובדים בבנקים (לדוגמא,בבנק מזרחי שנכנס כבר ליעוץ הפנסיוני) מרוויחים גם הם לפי עמלות או לפי שיטת הדירוג הרגילה הקיימת בבנק,ומהו השכר הממוצע בבנקים? 4. האם תיקון 3 לחוק הפיקוח,שייצור מצב שקופ"ג יהיו חיבות להיות קצבתיות (וייתכן שבכך יהיו פחות אטרקטיביות) צפוי לגרום לירידת שכר בתחום זה (ההתיחסות שלי היא לאותם בתי השקעות אשר יש להם גם קרן פנסיה,ובהם ניתן להציע עוד מוצרים מלבד קופ"ג)?

assaf el

New member
תגובה

אשיב באופן כללי - השכר בתחום זה במרבית המקומות הוא בהתאם לכישוריך לרבות וותק ונסיון. הוא מורכב מבסיס ועמלות וניתן להגיע למשכורת יפה מאוד. בבנק המרכיב הקבוע הוא הדומיננטי יותר. ההשפעה על השכר העתידי בתחום קשורה יותר למגמות בשוק ההון ולרווחיות של בתי ההשקעות ופחות לתיקון 3. הרבעון הראשון של 2008 היה לא טוב(בלשון המעטה) בתוצאותיו עבור המשקיעים ובתקופה זו יותר עמיתים פודים כספים והשוק יותר סטטי . בשוק האמריקאי פוטרו עשרות אלפי עובדים בתעשייה הפיננסית ברבעון הראשון של 2008 והפסימיים צופים פיטורים של 200,000 עובדים בתעשייה. בבנקים הגדולים ,חברות הברוקרים הגדולות ועוד. תעשייה זו היא מנוע אדיר של הכלכלה בניו יורק למשל שחיה ונושמת סביב הוול סטריט- פיטורים בכמות זו תשפיע על רמת החיים והסביבה העסקית. מהלכים אלה כלל הראה ישפיעו גם על התעשייה בישראל והצפי הוא שהשכר בתחום ירד. חולפים לאט ,לאט מעולם ימי ה"טאלנטים" הצעירים בחצי השנה האחרונה שהשוק היה וולטילי לא סיפקו את הסחורה. לסיכום- שיווק/ייעוץ פנסיוני הוא תחום בהתפתחות ויש דרישה לבעלי מקצוע טובים וגם לאחר ירידת השכר(אם תהיה) מדובר בהכנסה לא רעה. בהצלחה!!! נדל"ן,מסעדות,חנויות בגדים וכד'

למעלה