כניסה למשפחתון- איך?

lironmama2

New member
כניסה למשפחתון- איך?

אז אחרי שנה עם הקטנות בבית החלטתי להכניס את הבנות למשפחתון. גם כי כבר קשה להישאר איתן לבד בבית כל היום (ק' 3 בלי מעלית) וגם כי הן צריכות להתרגל מתישהו למשפחתון עד חמש (כשאחזור לשיגרת עבודה מלאה).
איך משנים להן את השעות ? היום הן קמות בסביבות 5 וחוזרות לשינה עד 8 כמעט. פתאום עכשיו להעיר אותן בשש ובשבע להיות במשפחתון!
ובכלל הרגלי השינה שלהן- רגילות לשקט (פתאום יהיה רעש מילדים נוספים) רגילות לישון פעמיים ביום, רגילות שאמא מרגיעה אותן כשהן קמות כמה פעמים בצהרים (כשאני לבד אני מקפידה על שנ"צ של כמעט שעתיים- עם התעוררויות).
בקיצור, כמה שקשה לאמא לעזוב את הגוזלים שלה לי קשה פי שתיים. איך עברתן את זה בלי להכנס לפאניקה?

רינת1200

New member
כפרה עלייךךךךךך

מצאת כבר משפחתון שהחלטת לגביו? מתי את מכניסה?

אין לי ניסיון בזה כדי לענות לך, אבל נראה לי שבשורה התחתונה? ברגע שתכניסי הן פשוט ייאלצו להתרגל. כמובן שזה תהליך ולא קל בהתחלה...
מאמינה שהבנות כאן יתרמו לך מניסיונן ואולי תקבלי כמה עצות איך להתחיל כבר בבית לשנות דברים.

ילדים אכן מסתגלים

לא הייתי עושה שינויים בדכ תוך שבוע שבועיים מהכניסה למסגרת הילדים מתרגלים
חבל להעמיס עליהם שינויים עכשיו עדיף שיכנסו למסגרת ואז יסתגלו פעם אחת וזהו.
רשמת שהן קמות בחמש ואז ישנות עד 8. האם הן אוכלות ומיד חוזרות לישון או שהן קמות משחקות ואז חוזרות לישון?
הדבר היחיד שהייתי משנה זה אולי מנסה להזיז את החמש לכיוון 6 וכך לפחות הבוקר יהיה לך יותר נח וקל כשיגיע היום להכנס למסגרת...

בהצלחה!

הרגלים

דבר ראשון - במשפחתון (לא יודעת כמה ילדים יש) בדרך כלל מתרגלים מהר יותר ממה שחושבים. שם מקפידים על שנת צהריים והילדים דווקא מתרגלים לשנת צהריים מסודרת של שעתיים בערך.
לגבי הבוקר- הן יתרגלו מהר. מניחה שילכו לישון מוקדם כי היום יעייף אותן יותר.
ולגבי הילדים האחרים- זה חלק מהחיים. מתישהו כולם צריכים להתרגל. אין גיל נכון. וגם זה- עצם התאומות שלהם תעזור להם מאד... כי יודעים מה זה כשיש עוד ילד בסביבה.
&nbsp
וזה רק משפחתון - את לא זורקת אותן לטירונות.... (וגם אז אני בטוחה שכולנו נהיה בלחץ איך הם יסתדרו ואיך יתרגלו.... בשבלינו תמיד הם יהיו התינוקות שלנו. ותאמיני לי - באמת ככל שגדלים זה יותר קשה)

sefia

New member
כל מה שאמרו ועוד

בגיל 7 חודשים הילדים נכנסו לגן פרטי קטן
בחרתי מקום חם, עם מסגרת יום מובנית אבל גמישה לצרכי הילדים
וכך יצא שעד שהתרגלו ויישרו קו עם השעות של האחרים, אפשרו להם לישון כשהיו צריכים,
הדבר היחיד שכן היה לי חשוב לעשות טרום הכניסה למסגרת: ללמד אותם להירדם עצמאית
וגם עמדתי בתוקף על כך שהמטפלות בגן לא ילמדו אותם להירדם תוך כדי נענוע /טרמפולינה וכיוב'
כי כאמור בגן היתה גמישות וכל ילד קיבל מענה לפי צרכיו וכך יצא שהיו שם ילדים שהגיעו מהבית עם ההרגל להירדם
בטרמפולינה/על הידיים/תוך כדי נענוע והמטפלות אכן שיתפו פעולה.
&nbsp
כנ"ל לגבי האוכל, המעבר למוצקים ושעות ההאכלה.
תמצאי מקום שמרגיש לך נעים וחם ותראי שהכל יסתדר
הן יסתגלו בעדינות לסדר יום אחר, ויצאו נשכרות מהשהיה במסגרת ועם ילדים אחרים
פתאום הם עשו קפיצות גדילה מדהימות והיה להם טוב בגן .
&nbsp
בהצלחה.

למעלה