כניסה למעון

כניסה למעון

שלום לכולם..
יש לי תינוק ששמו אריאל הוא בן 9 חודשים.הוא נכנס למסגרת בפעם הראשונה לפני שבועיים.. עד עכשיו הוא היה רק איתי ועם הסבתות..
אריאל ממש מתקשה להסתגל לגן למרות שהצוות שם מדהים ועשינו תקופת הסתגלות ארוכה שבה הוא היה רק מספר שעות וחזר הביתה.
מרגישים את הקושי שלו גם בבית..
הוא מתקשה להירדם ואפילו לשהות במיטה שלו גם כשהוא עייף מאוד ונראה שהתחיל לפתח חרדה מסוימת..הוא רוצה המון ידיים.קראתי בנושא אני יודעת שזה דבר נפוץ. עם זאת פשוט נשבר לי הלב ואני לא יודעת איך לעזור לו מלבד לתת לו חום ואהבה אך מצד שני אני רוצה לחזק את העצמאות שלו ולא להוסיף על הצורך שלו בידיים.
אשמח לעצות מהורים שאולי חוו דבר דומה..
יום טוב

בועת sabon

New member
מנסה לעזור

למרות שלא חווינו כזה דבר כי הגדולה שלי נכנסה למעון בגיל 2.3 והכניסה היתה חלקה והקטן בגיל של אריאל אבל עדיין איתי בבית.
כמה שעות ביום הוא נמצא במעון? מה היחס המספרי של מטפלות וילדים? מה הנוהג שם לגבי לקחת ילד על הידיים?
מההבנה שלי, גם אם הצוות שם מדהים וגם אחרי תקופת הסתגלות, זה עדיין שינוי גדול בשבילו והוא צריך זמן. הקושי יכול להתבטא בנסיגה בהתנהגות, באכילה ובשינה וזה נורמלי וזמני. צריך הכלה וסבלנות והמון אהבה וזה יעבור.
לגבי ידיים - זה לא פינוק ולא יפגע לו בעצמאות. הוא פשוט צריך להשלים "זמן אמא" שהיה לו עד עכשו ועכשו פתאום חסר לו.
לדעתי תנסו לזרום איתו, לענות על הצרכים, להקל על הקושי עד כמה שאפשר, לתת לו ביטחון והמון אהבה וזה יעבור מעצמו כשהוא יתרגל לשגרה החדשה.

ההסתגלות לוקחת זמן
ומה שאת מתארת נשמע נורמלי.
מבחינת השינה, יכול להיות שהוא יותר עייף אחרי הגן, ויכול להיות שאם תשכיבו אותו מוקדם יותר לישון יהיה לו קל יותר להירדם.
מבחינת הידיים - הגיוני שהוא זקוק ליותר ״זמן אמא״ כי אם הוא היה רגיל להיות איתך במשך היום , אז עכשיו הזמן הזה חסר לו. אל תחששי לתת לו את מה שהוא צריך בזמן הזה.

Rossay

New member
תקופה לא פשוטה

הכנסתי את שלי כשהיה בערך בן 8 חודשים גם אחרי הסתגלות מסויימת
זה לא קל, הקושי שלו נשמע לי מובן
לדעתי בגיל הזה עצמאות היא לא הדבר החשוב, אלא תחושת הבטחון
אז אולי הוא צריך ידיים כדי להרגיש בטוח, מה עם להיות איתו בלי "על הידיים" (כשמשחק, מסתובב בבית פשוט לשבת לידו, המון חיבוקים ומגע עדשהוא יגיד די)
לגבי שינה לא יכולה לעזור
אבל שיהיה בהצלחה, זאת עוד תקופה וזה עובר

למעלה