כניסה לכנסיה

encyclopedia

New member
כניסה לכנסיה

כבר שאלתי שאלה בקשר לעבודה שאני כותבת. יש לי עוד שאלה שקשורה לעבודה שניה. אני צריכה לחקור קהילה נוצרית או מוסלמית ולשם כך אני צריכה ללכת לתפילה אחת בכנסיה. אני יודעת שאסור להכנס לכנסיה שעדיין משמשת ככנסיה אבל רציתי לדעת אם זה לצורך מחקר מותר? תודה

asaf2000

New member
תשובה

אסור. ולא רק שאסור להכנס גם אסור לחקור בנושא הזה.

encyclopedia

New member
זה לא נכון

אני בתוכנית אורטודוקית ואם זה היה אסור לחקור דתות אחרות לא היו מאפשרים לנו לקחת את הקורס הזה. חוץ מזה זה לא הגיוני שאסור לחקור דתות אחרות בגלל שאז אתה מאמין רק בגלל שנולדת דתי ולא בגלל שלמדת שיהדות זו הדת האמיתי.

asaf2000

New member
תגובה

כך ראיתי ברמב"ם בהלכות עבודה זרה: "ב,ג [ב] ספרים רבים חיברו עובדי עבודה זרה בעבודתה, היאך עיקר עבודתה ומה משפטה ומעשיה. ציוונו הקדוש ברוך הוא, שלא לקרות באותן הספרים כלל, ולא נהרהר בה, ולא בדבר מדבריה. ואפילו להסתכל בדמות הצורה--אסור, שנאמר "אל תפנו, אל האלילים" (ויקרא יט,ד). ובעניין זה נאמר "ופן תדרוש לאלוהיהם לאמור, איכה יעבדו" (דברים יב,ל)--שלא תשאל על דרך עבודתה היאך היא, ואף על פי שאין אתה עובד: שדבר זה גורם לך להיפנות אחריה ולעשות כמו שהן עושין, שנאמר "ואעשה כן, גם אני" (שם). [ג] וכל הלאוין הללו בעניין אחד הן, והוא שלא ייפנה אחר עבודה זרה; וכל הנפנה אחריה בדרך שהוא עושה בו מעשה, הרי זה לוקה."

אלי ו.

New member
לצרכי הוראה התירו

אמנם הוראת הלכה, אבל התירו, (אי שם בסנהדרין, אם תרצה אחפש עבורך) כך שהייתי בודק עם פוסק אם לצורך לימוד אקדמי מותר.

encyclopedia

New member
מה בדיוק התירו?

האם התירו לחקור דתות אחרות? או האם התירו להכנס לכנסיה לצורך מחקר?

אלי ו.

New member
התירו ללמוד על דתות אחרות

וידוע שהרמב"ם העיד על עצמו שלמד את כל ספרי העבודה הזרה. עשיתי חיפוש עבורך בשו"ת של מורשת ומצאתי שיש מי שהתיר בשאלה דומה (הוא מסתמך על הגמרא שציינתי) http://www.moreshet.co.il/shut/shut2.asp?id=44567 הענין הוא שיש גם פוסקים שמחמירים, ויש לשאול את הפוסק שלשיטתו הולכים ולא לחפש את הפוסק המקל.

Yali 17

New member
פשוט מגוחך !

מה הבעיה בלהכנס לכנסיה או למסגד ? אם אתה יודע מי אלוהיך ומי אתה, מדוע צריך לחשוש ? להרבות בינה ודעת ! ההפך הוא הנכון. כל דת צריך לחקור אותה, ולהבין אותה, לגלות תרבות של עמים אחרים מה היא. אני אומרת ככה- אתה רוצה לדעת איך חושבים המוסלמים, קרא את הקוראן ! אתה רוצה לדעת איך חושבים הנוצרים, קרא את הברית-החדשה ! למד, דרוש בינה. כי כל אותם אנשים שמתחבאים עמוק בההלכה היהודית, ומפחדים להסתכל ימינה ושמאלה, לא מבינים שאם הם יתעלמו שום דבר לא יעלם. דתות אחרות ועמים אחרים ממלאים את עולמינו, ואדם שאינו בקיא בתרובת של עמים אחרים כאילו אינו בקיא בעולם, ואינו יכול להבין את רעהו !

asaf2000

New member
גיחי גיחי

-כנסיה הוא מקום עבודה זרה ולכן אנחנו מצווים להתרחק מבתי עבודה זרה. -למסגד מותר להכנס בגלל שהמוסלמים לא נחשבים לעובדי עבודה זרה שכן הם מאמינים באל אחד רק שלא מקיימים 7 מצוות בני נוח. אכן דבר מגוחך לא לחקור וללמוד דתות אחרות...ממש מגוחך. אבל אנחנו בתור יהודים מאמינים ושומרים מצוות, אחת המצוות היא ועשית ככל אשר יורוך, לא תסור מהדבר אשר יורוך ימין ושמאל. אנחנו מקבלים על עצמינו עול מלכות שמים של תורה ומצוות וכל דברי חז"ל אפילו בלי להבין ואפילו שאנחנו חושבים שזה מגוחך! וכל שכן כאן שיש טעם מובן ומתקבל על הדעת כמו שכתב הרמב"ם: "שלא תשאל על דרך עבודתה היאך היא, ואף על פי שאין אתה עובד: שדבר זה גורם לך להיפנות אחריה ולעשות כמו שהן עושין, שנאמר "ואעשה כן, גם אני" (שם)"

אלי ו.

New member
יאלי, קשה לענות לך

זהו פורום המוקדש לתשובות לפי ההלכה היהודית. לא לביקורת אישית על ההלכה היהודית או לימוד דתות שונות. בפורום הזה אנחנו מסתפקים בשאלות ותשובות הלכתיות. דיונים פילוסופיים ודתיים אין מקומם בפורום הזה אלא בפורומים המיועדים לכך. אנא כבדי את כללי הפורום. דיונים שאינם קשורים לפורום יש לפתוח בפורומים אחרים.

למעלה