כניסה לגן

כניסה לגן

היי בנות,
בני בן שנה ו-9 עד היום בבית עם סבתא.
בתחילת החודש אנחנו מתכננים להכניס אותו לגן.
יש כמה כיתות בגן
- גיל שנה עד שנתיים
- גיל שנתיים עד שלוש

בקבוצה של שנה עד שנתיים אין מקום ורק בקבוצה של גיל שנתיים שלוש יש.

הבן שלי מפותח מאוד ולפי מה שהיא הסבירה לי התכנים אותם תכנים פשוט ההבדל הוא בהעברת המידע שהגננת מעבירה אותו "בפחות" מופשט מגיל קטן יותר אלא יותר בדיבור.

השאלה שלי מה דעתכן בנושא? האם זה בסדר להכניס אותו לקבוצה של "הגדולים" בהתחשב בזה שבמאי הקרוב בע"ה הוא יהיה בן שנתיים.

והגננת אמרה לי שיש פעמים שהם מאחדים את הקבוצות.

אשמח לקבל את דעתכן בנושא.

תודה ויום טוב

בהנחה ששנה עד שנתיים

הכוונה מתחילים בגיל מינימום שנה בספטמבר - כלומר עכשיו הם בני שנה וחמישה חודשים פלוס, ואלה שהתחילו בגיל שנתיים בספטמבר הם בני שנתיים וחמישה חודשים פלוס - לדעתי לא כדאי, ועדיף לחפש גן אחר, אם בגן הזה אין מקום. יהיה לו קשה ליצור קשר עם הילדים האחרים בפער כזה, וגם התכנים לא למתאימים לו באותה מידה - עדיף שייהנה מגן מותאם לו גם בגיל הילדים וגם בתכנים.
אם אין ברירה - אפשר להכניס, אבל לדעתי עדיף שלא.

yoolyul

New member
הפיצקית שלי באותו גיל

נמצאת במשפחתון עם עוד שלושה ילדים, שניים גדולים ממנה בשבעה חודשים ואחד גדול ממנה בארבעה חודשים ואין שום בעיה, היא מפותחת מאו-ד מבחינה ורבלית והבנה כך שהפער קטן מאוד אם בכלל קיים.
בהתחלה כשנכנסה (היתה בת שנה וחמש) היה נראה שיש פער משמעותי דווקא במוטוריקה היא התחילה ללכת מאוחר יחסית ועדיין לא רצה וכאלה בשלב ההוא כשכל היתר כן, אבל גם כאן זה לא הפריע, היא המשיכה להתפתח בקצב שלה, עשתה מה שיכלה לעשות ועכשיו גם בזה כמעט ואין הבדל.
מאוד חשוב גם מה גודל הקבוצה ומה מספר אנשי הצוות, אם יוכלו לתת לו תשומת לב ספיציפית בהתאם לצרכיו, במקרה הצורך. אצלנו אני בטוחה שזה הצליח כי זו מסגרת קטנטנה.

אני חושבת שכדאי להבין מה התפלגות הגילאים
בתוך הקבוצה של שנתיים- שלוש.
אם חלק גדול מהקבוצה הוא קרוב יותר לגיל 3 לא הייתי מכניסה אותו לקבוצה הזו - כי זה פער מאד משמעותי.
אני הייתי הולכת לראות את הקבוצה ומתרשמת. גם מהילדים וגם מהיכולת של הצוות להכיל את הפער בין הילדים מבחינת הגיל ועד כמה הם באמת יהיו פנויים לתת לו תשומת לב אישית ולתווך לו את הדברים, כי הוא יהיה זקוק ליותר תיווך מילדים שהם בני 3...

תודה על ההתייחסות בנות:)

אז ככה,
הקבוצה היא של 20 ילדים ו2 סייעות וגננות
הטווח גילאים הוא הפער הכי גדול הוא של חצי שנה,
ויש ילדים שרק עכשיו חוגגים שנתיים.

הבן שלי ברוך ה' מאוד מפותח.
הגננת הסבירה לי שבקבוצה של שנה- שנתיים יש הרבה ילדים שעדין לא הולכים, הם אוכלים לא סביב שולחן.
בקבוצה של שנתיים-שלוש הם אוכלים סביב שולחן בתורות ככה שהמטפלות יכולות לעקוב שכל ילד אכל.
כל הילדים הולכים.
ההרגשה שלי אומרת שהוא דווקא כן מתאים לקבוצה של הגדולים והוא יכול ללמוד מהם גם דברים חדשים.

הפער הכי גדול הוא של חצי שנה?

הילדים בקבוצה של שנתיים-שלוש הם כולם בגילאים של בין שנתיים לשנתיים ושלושה חודשים?
רק רציתי להזהיר אותך שמהניסיון שלי, יש לא מעט גננות/מנהלות שיגידו הכל כדי לגרום לך להיכנס לגן שלהן, וישקרו בלי להניד עפעף - כך שתבדקי טוב טוב את מה שאומרת הגננת לפני שאת מקבלת החלטה.

Cafe Latte

New member
הילד שלי התחיל גן, כשהיה בן שנה וחמישה חודשים.

הגן קיבל אליו לקבוצה שלו, ילדים שבגילאי 1.4-1.10 (כשהגדול בילדים הוא בין 1.11 כמעט).
בקבוצה שלו יש 21 ילדים.. אני לא זוכרת מה ההתפלגות שם, אבל בהחלט יש ילדים שגדולים ממנו, בחודשיים, שלושה, ואף יותר, מן הסתם.. ואני בסה"כ מאוד מרוצה.
השאלה מה קורה בגן שאת מדברת עליו.
אם את מתכוונת לקבוצה הגדולה, הרי שילדים שהיו בני שנתיים בספטמבר, עכשיו כבר בני שנתיים וחצי. זה פער מאוד-מאוד גדול.
את יכולה להסביר יותר טוב אולי?
&nbsp
&nbsp

קודם כל לגבי הגננת

התרשמתי מהגננת כאישה מאוד אמינה ואני די סומכת על מה שהיא אומרת.
אסביר יותר טוב לגבי התפלגות הגילאים,
יש כמה ילדים שחוגגים בחודש הקרוב יום הולדת שנתיים,
זאת אומרת שהם גדולים מבני ב-3 חודשים.
(זאת אומרת שיש הבדל חצי שנה בין מי שכרגע נמצא בגן ולא הבדל של חצי שנה מבני....זאת אומרת ילדים בני שנתיים עד שנתיים וחצי )
(הפער מבני הוא ב-9 חודשים מהילד הגדול בגן)

השאלה עד כמה זה קריטי??
כי מצד אחד בקבוצה של שנה- שנתיים הרוב לא הולכים ואני לא רוצה שזה "יוריד" את הילד מבחינה התפתחותית.
ומצד שני בקבוצה של השנתיים-שלוש יש גם ילדים שגדולים ממנו (הכי גדול ב-9 חודשים)... אני יודעת שבסך הכל זה טוב שהוא יהיה בסביבה של ילדים שגדולים ממנו כי הוא לומד מהם.. ולילדים יש נטייה לאהוב להיות עם ילדים גדולים ולא קטנים ממנו.

נכון

ילדים מעדיפים לחכות את הגדולים מהם
אבל גם נהנים מחברתם של הצעירים מהם
נשמע שהתחברת יפה לגננת ואהבת את שיטת העבודה שם בגן
&nbsp
לדעתי - מה שהיה קובע עבורי האם לשים או לא לשים בגן הזה הוא
היחס של המטפלות לילדים
להסתכל על הילדים, להרגיש אותם, לשמוע מה הסדר יום
לא להתרגש ממילים גדולות ומפוצצות שהצוות שם מעמיס
לראות- האם הצוות אוהב, מעניק יחס טוב, מדבר יפה לילדים, האם הילדים מאושרים
האם יש להם מגוון משחקים, מה חופש הבחירה של הילדים , מה לוח הזמנים בגן
האם הילדים נקיים, מרוצים , איפה ישנים , איפה מוחלפים, מה הצוות אומר על גמילה
מחיתולים - איך עוזר ?, התזונה בגן והציוד של האוכל , היגיינה בכלל בגן,
תסתכלי כמה חבילות של טישו מפוזרות ? איך מנקים את הידיים ? פנים לילדים
רמת הסבלנות והסובלנות של הצוות, ו..בואי נזכור רגע, מדובר פה בילדים קטנטנים
ורכים, אז המילים "תכנים" "סילובוס שיעורים". "אוריינטציה לימודים"..פחות מתאימות פה
יש דברים חשובים לא פחות

אז ככה

הגן עצמו לא הכי "חדש" אבל מה שהכי קנה אותי זה היחס של המטפלות וההרגשה החמה שהרגשתי מהם כלפי הילדים.
הסדר יש שלהם הוא: בבוקר קבלת פנים וב-8 וחצי מפגש של כל הילדים עם הגננת
לקראת השעה 10:00 ארוחת בוקר (את הארוחות הם עושים בקבוצות על מנת לעקוב שכל ילד אכל) לאחר מכן יש משחקים בקבוצות.
לקראת 11 וחצי 12 מתארגנים לארוחת צהרים
ב-13:00 לערך מתחילים להתארגן לשינה עד השעה 15:00
מתעוררים ויש ארוחת מנחה ופעיליות.
יש במהלך השבוע 3 חוגים.
האוכל שם טרי יום יום למעט יום ראשון שיש שניצלונים ( גן בפיקוח משרד החינוך וחל עליהם איסור להפשיר בשר מיום שישי).
יש חדר נפרד של שירותים ופינת החתלה והם מאוד מעודדים גמילה ונותנים יד בנושא.

לא אשקר שראיתי 2 ילדים עם נזלת אבל מאוד מהר המטפלת נקתה את הילדים.
אני מאמינה שאין גן מושלם עבור כל אחד...אבל מבחינתי מאוד אהבתי את הגן.

נשמע ממש טוב

צודקת
אין גן מושלם
וכאשר את מחליטה לשים את התינוק היקר שלך בידיהן של אחרות
את מראש- מתפשרת בכך שזה לא הטיפול האישי שלך
נשמע לי שהלוז בגן מובנה, ברור, ומתאים לילדים
(אם כי אולי בגלל שהוא יחסית קטן יהיה לו אולי מעט קשה להגיע לשעה 13:00
ואולי יהיה עייף הרבה יותר מוקדם)
אם את מרגישה שיש פה יחס חם ואוהב, ותשומת לב
מצויין
לכי עם התחושה שלך
&nbsp

אני הייתי הולכת להתרשם שוב מהקבוצה
אפילו שואלת את הגננת אם את יכולה להביא אותו איתך לשעה, ולראות מה קורה כשהוא נמצא בסביבת הילדים הבוגרים יותר.
&nbsp
ילדים אמנם אוהבים לחקות את הגדולים מהם, אבל אם הפער משמעותי והם לא לא מצליחים להגיע לאותם הישגים (לא ברמת התכנים, אלא ברמת הפעילויות בקבוצה, במשחק בחצר וכו') הם יכולים גם לחוות הרבה חוויות של כישלון ואז דווקא להיות המוביל בקבוצת הקטנים יכול לתרום יותר לבטחון העצמי.
&nbsp
9 חודשים זה פער לא קטן, במיוחד בגילאים האלו. יחד עם זאת, אני יכולה להגיד לך שהילדים שלי הם ילדי חורף וכמעט בכל פעם היו במסגרת שבה הם היו הקטנים ביותר והצליחו להתמודד עם זה.
אני חושבת שעוד ביקור בגן יכול לעזור לך לגבש דעה.

הרוב לא הולכים בקבוצה שהייתה בת שנה בספטמבר?

נשמע לי לא סביר. את ביקרת בקבוצה וראית שהרוב שם לא הולכים?

למעלה