כניסה לגן

כניסה לגן

שלום לכולם!
הילדה שלנו בת 3, מאומצת מרוסיה בגיל שנה וחצי. משלימה פערים יפה ומשתלבת מצוין במשפחה. השנה היא עוברת לגן חדש. כמובן, אנחנו נספר לגננת שהילדה מאומצת ונעדכן אותה על העבר שלה. רציתי לשאול אם אתם נוהגים לשוחח עם הצוות לפני פתיחת הגן או מחכים לשיחות בתחילת השנה. מאיזה גיל אתם ממליצים לעדכן את ההורים האחרים, בקשר לשאלות שיכולות כבר לעלות על אימוץ לילדים בגיל הזה? אני יודעת שיש גישות שונות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה ושבוע שקט לכולם.

אבי351

New member
אני חוץ מצוות הגן אף פעם לא עדכנתי את ההורים לא רואה

סיבה לכך רק אם הורה שילדי נפגש אחהצ כלומר חבריו ואותו הורה שואל כמובן שאני עונה בטבעיות רבה על כך כפי שהנושא פתוח וגלוי בביתינו.מה יצא מזה אם תעדכני את הוריי הילדים זה ממש לא עניינם לדעתי בכלל

סביון1

New member
אני נהגתי בדומה לאבי. עדכנתי את הגננות, אם כי חיכיתי מספר

שבועות מתחילת השנה כדי לתת לגננת הזדמנות להתרשם מהילדים שלי בלי דעות קדומות, למקרה שיש לה כאלה. ולגבי ההורים - לא עדכנתי, אלא אם כן הנושא עלה איכשהוא בשיחה מזדמנת.
&nbsp

China8

New member
אני גם לא עדכנתי

אצלנו האימוץ בולט מאד ולא ניתן לפספס כמעט...
לא הרגשתי צורך מיוחד לעדכן את הגננות עד כה. עם ההורים של חברותיה של ביתי עניין האימוץ והשיחה עליו עלו באופן טבעי, הם שאלו שאלות ואני עניתי. עם ההורים של ילדים אחרים לא חשתי צורך לדון בעניין.
השנה בע"ה מתחילים כיתה א' וכנראה שאדון עם המורה בעניין יותר בהרחבה בגלל הנסיבות המיוחדות לנו וגם בשל הגיל, בו כנראה יתחילו להשאל יותר שאלות.

הי

כשמכניסים בן לא גמול לגנון ,ויש צורך שמטפלות יחליפו לו טיטול,נראה לי שחשוב לשים דברים על השולחן בפני כולם,מיד. כך חוסכים תמיהות,דיבורי סרק ,וליחשושים מאחרי גבו של הילד.
לגבי בת- אני חושבת שיש פחות תכיפות. טוב אתם עושים שמיידעים את הגננת.לגבי הורים אחרים- קחו בחשבון שבאוירה ישראלית-חמימה-משפחתית- קרתנית....מרגע שאמרתם לאמא אחת- אמרתם כאילו לכולם.
שאלות שיגיעו מהורים אחרים או מהצוות? אדרבה. אם תהיו שגרירים טובים של האימוץ....תסללו דרך טובה לביתכם גם הלאה.
בהצלחה.

למעלה