כניסה לגן

כניסה לגן

שלום אני חדשה פה איזה כיף לי!!! בכול אופן יש לי ילדה בת שנה +4 וילד בן 5 חודשים האם הכניסה לגן תגרום לשינוי בהתנהגותה? היא ילדה מקסימה אך הרבה אומרים שילד מגיע לגן הוא "מתקלקל" האם זה נכון? עליי להילחץ?

gallish

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לא יאומן, אבל יש לך הפרש אפילו קטן משלי
ולשאלתך.... האמת היא שאין לדעת איך היא תגיב. הכניסה לגן היא אכן שינוי משמעותי שדורש הסתגלות מכולם. חשוב בתקופה הזו להיות מאוד רגישים אליה ולשים לב למה שעובר עליה, אבל יחד עם זאת לחזק אותה ולתת לה להרגיש שגן זה טוב וכיף ומשהו חיובי. לא מאמינה שילד "מתקלקל" בגן, יכול להיות שרק משהו בהתנהגות שלו קצת משתנה

פלגיה

New member
אם ילד מתקלקל אז הגן מקולקל

למה שילד יתקלקל? מה, הוא מכשיר עם הוראות הפעלה? בשינוי נסיבות ובשינוי גיל ילדים משנים את התנהגותם. לפעמים השינוי תמידי, כי הם מתבגרים, לפעמים השינוי זמני לזמן המעבר. בכלל בהורות נראה לי שיש מספיק דאגות ממה שקורה ומתרחש, בלי להכליל את הדאגות של מה שעלול או עשוי לקרות בעתיד. תהני ממנה (ומאחיה. איזה הפרש
), ואם יקרה, וכשיקרה - כשמגיעים לגשר עוברים אותו. וחוץ מזה - ברוכה הבאה. תישארי כאן. זה כיף.

t o m e r 2 5

New member
בדר"כ ילדים טובים לא "מתקלקלים"

אני נמצאת בצד השני (מקבלת את הילדים לגן) ועושה רושם שילדים טובים (וב"ה רוב הילדים כאלו) נשארים טובים גם במסגרת. יכול להיות שיהיה ילד טוב שהוא גם רגיש ואז יהיה לו קצת קשה, אבל אחרי תקופת הסתגלות-הוא יחזור להיות ילד טוב וקל. שיהיה המונמון בהצלחה!

יש לי מעט בעיה עם הכותרת שלך...

אין דבר כזה "ילדים טובים" יש התנהגות טובה (או רעה/גרועה). להבדיל אלף הבדלות - גם אדם שרצח הוא לא אדם רע וגם אדם שתרם אלפי שעות מחייו למען נזקקים אינו אדם טוב. הרוצח התנהגותו היא הרעה והתורם התנהגותו היא הטובה. הסמנטיקה חשובה במיוחד כשמסבירים לילד שהמעשים שעשה שליליים או חיוביים על מנת למנוע מצב שהילד יחשוב שהוא עצמו רע.

t o m e r 2 5

New member
ברור שאת צודקת. גם אין דבר כזה ילד "מקולקל".

פשוט כתבתי ברוח הדברים... ודאי שהכוונה היתה להתנהגות. הסמנטיקה חשובה מאוד (!) כאשר שמסבירים לילדים, עם מבוגרים אני מרשה לעצמי לא להיות פוליטקלי קורקט

למעלה