כניסה לגן בגיל שנה ו-10

כניסה לגן בגיל שנה ו-10

היי בנות
עד היום בני היה בבית עם סבתוש :)
וביום ראשון הקרוב נכנס לגן בע"ה
אני נורא לחוצה מהכניסה ומהסתגלות במיוחד שהוא כבר גדול ומבין ויודע בידיוק מה הוא רוצה!
יש אמהות שהילד נכנס בגיל כזה.? איך הייתה ההסתגלות? ארוכה?

הכנסתי שניים בגיל הזה

תלוי בילד. אחד נכנס ולא בכה כבר ביום השני. שני בכה רוב השנה.
מה שחשוב לזכור, שרוב הילדים שבוכים כשאמא הולכת, מפסיקים לבכות שנייה אחרי

אצלי נכנסו בגיל הזה
ובעיני זה היה מצויין.
ההסתגלות בעיני פחות תלוית גיל, אלא יותר תלויה במה שאנחנו משדרים לילד כשאנחנו משאירים אותו בגן בבוקר. אם לנו קשה להיפרד הוא משמש "מראה" ומשקף לנו את זה בכך שהוא מציג קשיי היפרדות. אם אנחנו מעבירים לו מסר חיובי של מסוגלות עצמית הוא ישקף לנו את זה ויחווה פחות קשיים בבוקר.
&nbsp
בכל מקרה, כדאי לעשות את ההסתגלות בהדרגה, ואני מתארת לעצמי שכך גם עושים את זה אצלכם. בזמן שאת נמצאת איתו בגן בימי ההסתגלות כדאי שתשימי לב להעביר לו מסרים חיוביים לגבי הצוות והגן. לתת לו להרגיש שגם את סומכת עליהם.
בהמשך, בימים שאת משאירה אותו בגן והולכת, שימי לב שיהיה מישהו מהצוות שיקבל אותו, מישהו שהוא מתחבר אליו, שיכול לעזור לו בפרידה ממך ובמעבר לפעילות של הגן. גם אם הוא בוכה - תני לאיש צוות לטפל בו. שירגיש שאת סומכת עליהם שיהיו שם בשבילו. חשוב לזכור שזמני מעבר בין פעילויות ובין זמנים (זמן אמא מול זמן גן למשל) הם קשים לילדים, ובעזרת תיווך נכון של איש צוות מהגן אפשר לעזור לו במעברים האלה.
דבר נוסף - אני מאמינה שגם אם קשה חשוב תמיד להגיד לילד "שלום" כשהולכים (ולא להיעלם לו כשהוא לא שם לב), וגם להגיד לו שחוזרים לקחת אותו (ואם את יכולה להגיד לו מתי בדיוק זה יקרה - אפילו יותר טוב. למשל: "להתראות חמוד, אני הולכת עכשיו לעבודה. אחרי שתקום משנת הצהריים ותאכל כריך אני אבוא לקחת אותך").
דבר אחרון - אם יש לו חפץ אהוב מהבית (חפץ מעבר) - תביאו אותו איתכם. האפשרות להישען על משהו מוכר וידוע מהבית עוזר להירגע גם כשאמא לא נמצאת.
&nbsp
מעבר לזה, אל תצפי לניסים לנפלאות. יהיו בקרים קשים, יהיה בכי. זה כך אצל כולם, זה נורמלי ותקין. תני לצוות לעזור לך - הם עשו את זה כבר מיליון פעמים, תסמכי עליהם.
יהיה בסדר

&nbsp

סודקטן1

New member
אצלינו זה היה הגיל המושלם

בגיל שנה נסיתי מעון, ומהר מאד ברחנו חזרה לסבתא.
בדיוק בגיל שנתיים נכנס לראשונה לגן
הוא כבר היה מספיק גדול כדי להבין שאמא הולכת לעבודה ותחזור אח"כ
לקחת אותו, ולהנות מהחברים ומהפעילויות בגן.
לבן שלי זה היה בדיוק זמן מתאים וטוב.
הוא הסתגל בקלות והשתלב בגן בלי קשיים מיוחדים.
אמנם פה ושם היו ימים קצת קשים, אבל בשיתוף פעולה עם הצוות המקסים התגברנו, בלי עניינים גדולים.

חשוב:
- הגן שלנו היה קטן, אישי וחמים עם צוות מדהים של הגננות הכי רגישות וטובות שיש. זה מאד עזר (בעיקר לי :).
- להבהיר לו שאמא תחזור. אם אפשר להוסיף לזה זמן שהוא יכול להבין - רצוי אחרי משהו קבוע שעושים בגן
(קודם עושים בגן את זה, ואח"כ אוכלים, ואח"כ משחקים בחצר... ואז שרים את השיר, ואח"כ אמא באה לקחת אותך הביתה.)

אצל כל ילד העניין הזה שונה,
שיהיה לכם בהצלחה, שיעבור בטוב ובקלות !

תודה רבה בנות

הרגעתן אותי ועזרתן לי מאוד
אין ספק שאיישם את הדברים!
יום ראשון בע"ה אנחנו מתחילים את ההתהליך,
אעדכן בהמשך איך היה
יוםטוב

למעלה