כניסה לאתר ההכוונה

כניסה לאתר ההכוונה

שלום! אני צריכה עזרה, והאמת היא שכרגע העניין קצת מעצבן... השתחררתי לפני שלוש שנים, ואני צריכה להוציא אישור מאתר ההכוונה, שניצלתי את הפיקדון. אין לי מס' חשבון, מה זה מספר חשבון בכלל?! למה הכוונה? עשיתי שירות לאומי והיה שם מספר להתקשר אליו, רק ששם הפנו אותי למספר אחר, מהמספר האחר לעוד מספר ששם בכלל תפוס כל הזמן. איך אני יכולה להבין מה זה החשבון בכלל?!?! הרי זה לא חשבון הבנק שלי, כי הפיקדון בכלל לא נכנס לשם! אמרו לי שמתכוונים לחשבון שאליו נכנסה המשכורת הצבאית. במקרה שלי זו משכורת שירות לאומי, אבל אני בת קיבוץ והמשכורת נכנסה לחשבון הבנק של הקיבוץ ומשם הועברה אליי. בקיצור, מישהןו יודע למה הכוונה ב"מספר חשבון"?! אני מקווה של אמצפים ממני לחשבון ממנו הוצא הפיקדון, זה היה בסניף של הבנק! בקיצור, עזרה!!! תודה! נעמה.

אפרת543

New member
לי נראה...

שאת אמורה לקבל את כספך באותה הדרך שהעבירו אלייך את הכסף דרך החשבון הכללי של חשבון הבנק בקיבוץ, כדאי לבדוק לעומק, כמובן...בהצלחה!!!

זה נכון לגבי המענק,

את מענק השחרור אכן קיבלתי באותה דרך והוא מזמן הלך נשרף לו, אני כבר לא זוכרת על מה... אבל הפיקדון לא מגיע אלינו, הוא נמצא בבנק, הוא ברשות המדינה עד שאני מבקשת אותו, ואני יכולה לבקש אותו בכל בנק. ברגע שאני מגיעה לבנק מסוים, מעתב ואילך אני אוציא סכומים מהפיקדון רק משם. במקרה שלי, בשתי משיכות כבר הוצאתי את כל הסכום, ובבנק נתנו לי המחאה בנקאית של הפיקדון, כדי לשלם את שכר הלימוד שלי. הפיקדון לא הגיע אליי מעולם וגם לא היה אמור להגיע, אני הייתי אמורה למשוך אותו, בחמש השנים הראשונות לצרכים המותרים ואח"כ בבת אחת במזומן. אז זה מה שעשיתי, אני רק צריכה אישור על כך שניצלתי את כולו, ובשביל זה אני צריכה להקליד שם מספר חשבון. מה זה מספר חשבון?!?! איזה חשבון?! אני באמת תוהה אם הכוונה היא לבנק בקיבות, ואם כן אז מה ההיגיון?

rasmus girl1

New member
מה כל כך מסובך?

אותו חשבון שנכנס אליו המענק אישי לשם נכנס גם הפיקדון,נכון שאת המענק אישי יכלת לבזבז על מה שבא לך ואת הפיקדון לא,זה לא קשור,גם המס' חשבון שלי הוא אותו מס' חשבון גם למענק שחרור וגם לפקדון פשוט את הפקדון אפשר להוציא כמו שאמרת רק מסניף הבנק באמצעות צ'ק בנקאי..זה כל ההבדל,אבל המס' חשבון עדיין נשאר א-ו-ת-ו מס' חשבון ואותו את מזינה שם בפרטים, גם אם הוא של הקיבוץ זה המס' חשבון שמוזן לצה"ל מהיום גיוס שלך ואל המס' חשבון הזה צה"ל הזרים את כל הכסף שקיבלת. הבנת?! ומזתומרת מה ההגיון? אני באמת לא מבינה למה את לא יכולה להוציא את הפקדון מהבנק שבקיבוץ,זה לא בנק ממשלתי? [בנק הפועלים/דיסקונט/לאומי וכ'ו..] ? בכל אופן הפיקדון נעול בצורה מסויימת ככה שלא תוכלי לבזבז אותו על מה שבא לך וכנראה בגלל זה לא יכלת למשוך אותו מהבנק שבקיבוץ,אבל בכל אופן המס' חשבון נשאר אותו מס' חשבון אלא אם כן לפני שהשתחררת פתחת חשבון בנק חדש במיוחד בשביל המענק,אם לא אז המס' חשבון שהיה לך מיום הגיוס [שאליו נכנסה המשכורת הצבאית לך] זה המס' חשבון שאת צריכה להזין.. וד"א,המס' חשבון רשום גם על הכרטיס אשראי שלך.

טוב אבל למה להתעצבן?! לא רוצה לעזור, אל תעני.

זה שיש לי חשבון בנק שמספרו כתוב על כרטיס האשראי - תודה, אני יודעת, לא צריך להוציא אותי סתומה בכוח. את החשבון הזה פתחתי אחרי השחרור, וכל המשכורת הלאומית שלי לא הגיעה לשם כי החשבון לא היה קיים! אני בת משק בקיבוץ. מיום הגיוס לשירות הלאומי, כל המשכורת שלי נשלחה לחשבון של הקיבוץ על שמי, וכיוון ששמי היה כתוב, הנהלת החשבונות בקיבוץ העבירה לתקציב האישי שלי את המשכורת. זה לא חשבון בנק, זה תקציב אישי. לקיבות יש חשבון גדול לכל מי שחבר בו ובפנים הוא מחלק מה שהוא רוצה איך שהוא רוצה. לי אין גישה לחשבון הבנק של הקיבוץ, אין לי בקיבוץ כרטיס אשראי אלא רק בנקט (להורים שלי יש, אני לא חברת קיבוץ), ועליו לא כתוב המספר. כשאני מושכת כסף עם הבנקט אין לי שום יכולת לראות יתרות, למשל, כי החשבון הוא של הקיבות ולא שלי. הקיבוץ מקבל את החיובים של כל הכספומטים לפי מספר הבנקט, ויודע את מי לחייב. פיקדון זה לא משהו שאני מקבלת לשום מקום! את הפיקדון יכולתי להוציא גם בבנק בחיפה או בצפת או באילת אם הייתי רוצה, זה בכלל לא משנה. הפיקדון מופקד בכל בנק קיים, ואני צריכה להוציא אותו משם. הוא לא הגיע בחיים לחשבון הבנק שלי וגם לא לחשבון הבנק שלך, אף חיימ"ש לא מקבל את הפיקדון שלו, הפיקדון נמצא בבנק. זה מה שברור כאן! למה נראה לך שרציתי להוציא את הפיקדון מהחשבון של הקיבוץ?! זה בלתי אפשרי! הפיקדון היה בבנק, אני בלכתי לבנק מסוים ושם משכתי אותו כדי לשלם שכר לימוד בעזרתו. אני לא מבינה את ההיגיון איך החשבון אליו הגיעה המשכורת הלאומית שלי הוא אותו חשבון בו מופיעים פרטי יתרת הפיקדון, אבל מילא, אם זה מה שאת אומרת אז זה מה יש. אני אנסה להיכנס עם פרטי מספר החשבון של הקיבוץ, ואני בספק מוחלט ביותר אם זה יעבוד, סביר להניח שלא, כי אין שום היגיון בזה שלעשרות משוחררים יהיה אותו מספר חשבון, וזה מה שקורה בקיבוץ! אבל מילא, לא מזיק לנסות. את טועה, המענק האישי מוכנס אוטומטית לחשבון אבל לא לשם מוכנס גם הפיקדון, הפיקדון קיים בכל בנק בארץ. אני אסביר את זה פעם ועוד פעם. לא היית רואה את הכסף בחשבון, לא בכאילו ולא באמת. אין צורך להתעצבן ולדבר בצורה כזאת. אם יש צורך, מחר אני אדאג לך לפרוזאק, מה עשיתי לך?!

rasmus girl1

New member
סורי אם יצאתי תוקפנית,

פשוט שאלת בצורה לא ממש ברורה.. נכון,הפיקדון קיים בכל בנק בארץ אבל בחשבון בנק שלך לא בתור כסף שאת יכולה למשוך.. אני לא יודעת איך זה בשירות לאומי אבל אישית ביום השחרור שלי מצה"ל מילאתי בטופס את מס' החשבון שלי שמתחת לזה היה רשום 'אליו יכנס המענק והפיקדון' וכשאני נכנסת לאתר של הכוונה רשום לי שהפקדון נכנס לחשבון מס' XXX ואם נעשה בו שימוש או לא..זו הייתה הכוונה שלי. תראי,כתבת למעלה "כל המשכורת שלי נשלחה לחשבון של הקיבוץ על שמי, וכיוון ששמי היה כתוב, הנהלת החשבונות בקיבוץ העבירה לתקציב האישי שלי את המשכורת." ואח"כ כתבת "ואני בספק מוחלט ביותר אם זה יעבוד, סביר להניח שלא, כי אין שום היגיון בזה שלעשרות משוחררים יהיה אותו מספר חשבון, וזה מה שקורה בקיבוץ! אבל מילא, לא מזיק לנסות." כמו שההנהלה דאגה להעביר את זה לתקציב האישי שלך כי זה היה על שמך אותו דבר היא עשתה עם הפיקדון שלך .. בקיצור,אני לא בקיבוץ ובאמת שאני לא מבינה מה הולך שם אבל לאן הולך המענק והפיקדון אני יודעת,שוב,חייב להיות מס' חשבון מסויים שאליו יועבר המענק..זה בלתי אפשרי להעביר פיקדון בחשבון לא קיים,העובדה שהצלחת להוציא אותו מאותו בנק מעיד על זה שיש לך חשבון בנק.. תלכי להנהלת הקיבוץ הם יוכלו לענות לך הכי טוב..אני מקווה שניסית להיכנס עם המס' חשבון של הקיבוץ,לנסות אף פעם לא הזיק.. ובאמת סליחה אם יצאתי תוקפנית,שיהיה בהצלחה עם זה.

זה בסדר, העיקר שנרגעת...../images/Emo13.gif

הדבר האחרון שהייתי רוצה זה שאחרים יתעצבנו בגללי
. שוב, אני לא חושבת שזה שיש לי חשבון בנק קשור לפיקדון. בכל אופן, בכל המקומות המוסדיים בהם שמעתי על הפיקדון, זה לא הובהר ברמה של חשבון הבנק שלי. אבל מילא, אם את נכנסת עם מס' חשבון הבנק שלך וכמוך עוד אחרים, זה כנראה הפתרון. סתם, עם הקיבוץ תמיד יש לי הרגשה שדברים לא יעבדו כהלכה...מעניין למה באמת!... מקסימום אלך לבנק, באמת הרבה זמן לא הייתי שם...
תודה!!!

DoubleD

New member
מספר חשבון הבנק שלך

נסי את מספר החשבון אותו נתת ביום הגיוס.. אני לא כ"כ מבינה מה הבעיה, אמרת שכבר קיבלת המחאה בנקאית של הפיקדון- זה אומר שכבר ניצלת אותו, אז מה הבעיה ?? את יכולה להביא צילום של אותו טופס של הלימודים וההמחאה.. בכלמקרה, הדרך הכי פשוטה לדעתי זה להגיע לבנק אליו הגיע הכסף (או שלך או של הקיבוץ - בכל מקרה השם שלך אמור להופיע כי הכסף הוא על שמך) ולבקש מהבנקאי את הטופס של כספי הפיקדון או כמו שאמרתי- עותק של העיסקה שנעשתה בעבר.

זה מה שאני אעשה

הכסף הגיע לכל בנק אפשרי, אני הלכתי לבנק ספציפי ולכן הוא הגיע דווקא לשם, הרי מה הבנק עשה? נתן לי את הכסף ואז דרש את הכסף מהמדינה, ככה זה עובד, ולא בשום צורה אחרת. ניצלתי את הפיקדון אכן, ועכשיו אני צריכה אישור על ניצול הפיקדון, לצורך הגשת בקשה למלגה. עותק של הצ'ק הבנקאי - תקוע אי שם בגזברות האוניברסיטה, אבל זה לא משנה, כי זה לא מה שהם דורשים. בכל מקרה, אני אנסה להיכנס כם פרטי החשבון של הקיבוץ, למרות שאני בספק גדול אם זה יצליח, זה נשמע לי לא הגיוני. תודה רבה בכל מקרה!

טוב לדעת!

האמת היא, אני מקווה שאני לא מדמיינת כעת בעת צרה, אבל אני חושבת שבפעם הראשונה שהוצאתי את הפיקדון, קיבלתי פתקון קטן כזה שכתוב בו כמה נשאר לי עוד. אחר-כך הוצאתי את השאר, אז סימן שכנראה אני יכולה להשיג את זה בבנק. אני מקווה, ואז שילכו לעזאזל כל ההכוונת חיילים הזאת לא מכווינה אף אחד לשום מקום.

Haunted

New member
תמיד הקיבוצניקים עושים בעיות...

סתם
תראי.. מספר החשבון שמבקשים ממך באתר ההכוונה זה מספר החשבון בנק שלך. היות ואת בת קיבוץ המשכורת שלך היתה נכנסת לקופת הקיבוץ ומשם אליך. אז אני כמעט משוכנע שאת צריכה להקיש את מספר החשבון של הקיבוץ. ואם לפשט את זה לגמרי - בזמן השירות הלאומי מן הסתם קיבלת משכורת. על תלושי המשכורת רשום לאיזה חשבון בנק הכסף נכנס. תסתכלי על אחד התלושים ותנסי להקיש את המספר שרשום.

זה כנראה העניין...אבל זהו,

שלא קיבלתי תלוש מעולם, זה הגיע ישירות לקיבוץ.זה שונה מחיילים בקיבוץ, שאכן מקבלים את התלוש בצבא ומעבירים אותו לקיבוץ, או משהו כזה. אצלי זה ישירות הגיע לקיבוץ. נו, מילא, כבר שילחתי את אבא שלי מחר למקום הנורא והארור ביותר בקיבוץ אשר נקרא הנהלת החשובונמות, אולי משם יבואו הפתרונים. הבנת את העניין כפי שניסיתי להסביר, ואני אכן מקווה שזה יהיה הפתרון! אני מאחלת לכם שכשתהיו סטודנטים יהי לכם קל יותר לאסוף את כל המסמכים המעצבנים בשביל המלגות

Haunted

New member
זה קטע מוזר..

כי כשאת מתגייסת לצבא או מצטרפת לשירות לאומי את ממלאת מס' חשבון בנק שאליו תכנס המשכורת שלך. את הצבא\שירות לאומי לא ממש מעניין של מי או מה החשבון בנק, מצידם שיהיה גם של אוסאמה בן לאדן. הם מבחינתם העבירו כסף תמורת השירות שלך. מהרגע הזה הם יוצאים מהתמונה ולא מעניין אותם לאן עבר הכסף ומה עשו איתו. בכל מקרה, נקווה שאבא שלך יחזור עם תשובות הגיוניות.

והיה אם לא,

אולי מהתנועות בבנק תבוא הישועה, אני מקווה... וזה ממש ככה - כנראה בגלל זה אף אחד לא נותן לי מספר חשבון! מעצבנים...הנה טים לכל החיילים המשוחררים: מעתה והלאה, תשמרו כל מסמך שנקרה בדרכיכם!!!

tomer391

New member
מספר חשבון בנק

הי. אני יודע! התקשרי למנהלת השירות הלאומי בטלפון 02-6547058/63/64 מציע שתתקשרי תמיד ליחידה להכוונת חיילים משוחררים ולא לפורומים שלא תמיד ידעו לתת לך את המענה הנכון. מאחד שיודע.

לאחד שיודע,

אמנם אתה יודע, אך גם אני ידעתי לעשות זאת, ואכן התקשרתי ליחידה, שם הפנו אותי לטלפון אחר דרך תא קולי. בטלפון האחר לא ענו בכלל, אז פניתי שוב ללשכה להכוונת חיימ"ש וסיפרתי להם על כך. הם נתנו לי טלפון אחר, בטלפון האחר נאמר לי, אחרי שדיברתי עם שני אנשים שונים שם, שאין להם הרשאה לתת לי את מספר החשבון והפנו אותי לטלפון נוסף, באיזור חיוג 03 לשם שינוי, שם תפוס בלי הפסקה כל הזמן. עכשיו פניתי אליהם שוב דרך האתר, ונתנו לי עוד טלפון, אני מאמינה שזה אותו טלפון שנתנו לי כבר אז. תכף אאמת את המספרים ויכול להיות שזה גם מה שאתה נתת לי. בקיצור, סמטוחה וכולה על זה שיש לי יתרה 0 ש"ח בפיקדון.

למעלה