כנות ויושר עצמי

omer73

New member
כנות ויושר עצמי

אז ככה, יצא לי לדבר עם היום עם מישהו לגבי הסיפור שכתבתי כאן ביום שישי. (על האקסית שיצאה מאוחרי הגב שלי עם מישהו אחר). בקיצור אמרתי לו שאני במצב כזה, אם הייתי פוגש מישהי אחרת, פשוט הייתי לוקח סיכון- מסיים בצורה כנה את הקשר ורק לאחר מכן מתחיל לצאת עם הבחורה החדשה. התגובה שקיבלתי הייתה "אתה תמים וטיפש, היא בטח ידעה שאפשר לעשות לך דבר כזה, אתה ממש פרייר, כי אחד אחר בסיטואציה כזו היה חוגג על 2 החתונות". האמת שהדברים באיזשהו מקום גרמו לי להרגיש דג קטן בים של כרישים, שלא אצליח לשרוד עם כל האידאולוגיה והדיעות שלי אבל מצד שני יש את התחושה שאם אוותר על העקרונות שלי, אני לא אצא פרייר, להיפך אני אהיה "גבר" שחוגג ללא מצפון על 2 מערכות יחסים אבל ארגיש מאוד רע עם עצמי. אני מעדיף לצאת הפרייר, לעשות את הכל בצורה מסודרת, אמיתית וכנה, ולא להרגיש רע. עד היום תמיד הייתי כן ואמיתי וגם בסיטואציות לא נעימות, ואנשים תמיד העריכו את התכונה הזו. איך אתם מתמודדים עם מצבים כאלה?

עומר יקירי ../images/Emo24.gif

פשוט תישאר נאמן לעצמך, ואתה ממש לא יוצא פרייאר אם אתה לא יוצא עם שניים במקביל, אתה פשוט יוצא בנאדם מקסים ואמיתי,ואתה תראה שתמצא בחורה שתעריך זאת מאוד ולא תנצל זאת לרעה. אם היית גר יותר קרוב אליי, כבר הייתי חוטפת אותך

omer73

New member
שירי יקרה

האמת שהמחשבה להשתנות לא עלתה, אני פשוט לא בנוי מנטלית לנהל מערכת יחסים, או בכלל לצאת מאחורי הגב של בת הזוג שלי. מעולם לא הייתי כזה ואני לא רואה את עצמי אחד שמנהל מערכות יחסים מאוחרי הגב. איך אני יכול לצפות מאנשים להתנהגות מסויימת, אם אני לא עומד בה? האמת? עד היום אנשים העריכו את הכנות והיושר שלי, אולי לפעמים הדברים שאמרתי לא היו הכי נעימים לאוזן, אבל תמיד הכנות זכתה להערכה. ושירי, גם לי חבל שאת רמה"שית, לא היית יכולה להיות ירושלמית?!

עשית לי אאוטינג קטן ../images/Emo6.gif

אבל נוותר לך
אני מאמינה מאוד בכנות אבל גם בטקט, יש דברים שלא אומרים לאנשים מסויימים וגם יש דרך לומר כל דבר.

אין לי זמן כרגע- אבל תרבות הפראייר

שהתפתחה כ"כ חזק כאן, גורמת לאנשים לעשות דברים כ"כ לא הגונים. רק כדי לא לצאת פראייר. לא מבינה - מה יקרה אם יוצאים פראייר? מי בדיוק בודק את זה? למי אכפת? כשגרתי בחו"ל, ניסיתי להסביר שם לאנשים שעבדו איתי, מה זה פראייר. הם פשוט לא הבינו את הקטע. ניסיתי להמחיש עם הדוגמא שתמיד כולם נדחפים לאוטובוס, בלי לעמוד בתור. הם לא הבינו למה להידחף, גם ככה כולם יעלו, לא? אז זהו, שכן, אבל האחרון הוא פראייר. נו, אז מה?

omer73

New member
כמה דברים:

החוכמה להיות אמיתי וישר מצד אחד ולדעת מצד שני לא לפגוע בבנאדם, ולעשות את הדברים בטאקט. ולהבה, הינה את העלת את דוג' האוטובוס ותראי איזה קטע- אותו אחד שירד עליי בנושא הזה אח"כ ירד על זה שעוקפים אותי בתור לאוטובוס. אגב חו"ל, אז אני אספר משהו שממחיש איזה מנטליות יש כאן: בטיול הראשון שעשינו (המשפחה שלי) לחו"ל בשלב מסויים נתקלו בתופעה שנהגים מדליקים אורות גבוהים כשרצינו להשתלב בצומת או להכנס לנתיב, ואמרנו "בהמות כמו בישראל", רק בהמשך כשדברנו עם מקומי התברר שבכלל זה סימון שהם נותנים להשתלב, רק פה זה סימן של "אל תעז להכנס לנתיב שלי". אם כמה שזו הרגשה מגעילה ופוגעת, כי אני לא רובוט או גוש קרח והמעשה שלה מאוד פגע בי, אני לא מצטער ששמרתי לה נאמנות, למרות שהיו לי הזדמנויות להכיר אחרות. הכי קל במצב כזה להרגיש "פרייאר" אבל מה אז? אני הופך להיות בדיוק כמוהה, אני יורד לרמה הזו. אז למה? כי זו הדרך שלי ואני מאמין שתמיד יהיו כאלה שינצלו את זה, אבל בטוח שיש כאלה שיעריכו את זה וידעו להפיק מזה משהו חיובי.

מסכימה עם הגישה שלך

באמת, תמיד יהיו כאלה שיפיקו מזה משהו חיובי. לא כולם עסוקים ב"פראייריזם". הדוגמא שלך על האורות בצומת, בחו"ל מדהימה. איזה הבדל. וואו.

sunshine2004

New member
אז ככה...

לא מסכימה עם אותו בחור... זה נשמע כאילו, בגלל שלא עשית דבר שהוא היה עושה, או בגלל שהמחשבות שלכם שונות, אז אתה "לא חושב נכון"...זאת דעתו...ושישמור אותה לעצמו...כי יש כאן ביקורת עליך....ואף אחד לא יכול להעביר עליך ביקורת.... דוגמא אישית... נפרדתי מחבר שלי לפני חודש פלוס...ואחרי חודש שלא היינו ביחד הכרתי מישהו, יצאנו לדייט, הוא הצחיק אותי והיה אחלה...אבל מה...חזרתי הביתה ובכיתי...חשבתי על זה והבנתי שעדיין לא הייתי מוכנה להיכנס לקשר זוגי חדש. (אני לא מאלה שיכולות להיכנס לקשר חדש כדי לשכוח קשר ישן...)לפני שיצא לי לדבר עם אותו בחור, האקס נכנס שוב לחיי...ואני עדיין לא יודעת לאן זה יוביל...אבל בגלל האופי שלי, אני לא יכולתי לצאת עם שניהם ו"לתת לזמן לעשות את שלו"...אז אמרתי לאותו בחור שהכרתי, שאני במצב מבולבל ולא רוצה להכניס אותו לבילבול שלי (כי הוא כן מוכן לקשר זוגי יציב - אני לא)... והנה.."יכולתי לרקוד על 2 חתונות"....אבל זה פשוט לא האופי שלי...לא היה...ולא יהיה... הכי חשוב...להיות כנה ואמיתי....כמו שאתה!

omer73

New member
דורין

את צודקת במאה אחוז, כי מה שיוצא מהדברים של אותו בחור "אתה לא חושב כמוני, אז אתה טועה". אבל החיים לא עובדים ככה, מה שנכון עבורי לא תמיד יהיה נכון עבור מישהו אחר. וכל הכבוד לך, אני מעריך אנשים כמוך, הרי בשקט הייתה לך אפשרות "לבדוק" איך הקשר החדש, ובמקביל "לבדוק" אם משהו השתנה בקשר הקודם. כי תכל'ס היה כאן הימור, אולי הפסדת בחור טוב שמתאים לך כשחזרת לאקס... גם לי הייתה סיטואציה דומה, אחרי חודשיים שהסתיימה מערכת היחסים עם האקסית המיתולוגית הכרתי בחורה שהייתה מאוד מעוניינת בי, אבל אני הרגשתי שאין התאמה ואז התקשרה האקסית ורצתה לחזור. והייתה לי אפשרות לנסות במקביל לראות איך מתקדמים העיניינים, והחלטתי לספר לאותה בחורה איך אני מרגיש ומה המצב האמיתי. אח"כ האקסית המיתולוגית רצתה להוציא אותי להורג על זה ששמרתי על קשר ידידותי בICQ עם אותה בחורה. זה ישמע מוזר, אבל אין בי כעס על זאת שבגדה בי. אני רק מרגיש לפעמים אכזבה ובאסה שזה מה שהיא עשתה עם האמון שנתתי בה.

למעלה