כנדרש

DemianBlack

New member
this time....Daniel molloy

דניאל מאלוי דניאל היה בחור צעיר, שכונה "נער העיתון" שראיין את לואיס ב"ראיון עם הערפד". שלא כמו בסרט (עם כל הכבוד לכריסטיאן סלייטר היפה!), יש לו שיער בלונדיני ועיניים סגולות ו"פנים של סטודנט". (ולא שיער כהה). אחרי הראיון המפורסם עם לואיס, שבו לואיס מסרב להפוך אותו לערפד, הוא הופך להיות אובססיבי בנוגע למציאת לסטאט. למרות שהוא לא מוצא אותו הוא מוצא שעון ששייך ללסטאט בדירה שלו בניו-אורלינס, ושם הוא גם פוגש לראשונה את ארמאנד. ארמאנד שנשאר מרותק ומסוקרן מדניאל, מתחיל במרדף אחריו ברחבי העולם כולו. במשך שלוש שנים הם רודפים אחד אחרי השני, שמדי פעם ארמאנד הוא המחפש ובפעמים אחרות דניאל הוא המחפש. אחרי שלושת השנים הללו, הקשר בינהם מתבסס, ודניאל מקבל מארמאנד בקבוק קטן עם הדם שלו לתלות סביב הצוואר, בשביל להגן עליו מערפדים אחרים, שיכולים לחוש בדם של ערפד. יחד עם ההון של דניאל שהוא הרוויח מהספר שפרסם על לואיס, וההון שארמאנד חסך במשך המאות, הם קנו יחד אי שארמאנד קורא לו את השם "אי הלילה". אך דניאל המדוכדך, יותר מכל רוצה להפוך לערפד, אך ארמאנד מתנגד לעשות זאת במשך תקופה ארוכה מאוד. ואכן הקשר שלהם נמשך למעלה מ10 שנים, בהם דניאל ממשיך להיות רעב לאלמותיות וארמאנד מתעקש לסרב. הקשר בינהם מתבסס על שני תפקידים, שנעים בין שולט לנשלט. ומתגלה לנו צד של סאדו-מזוכיזם בקשר, אך הוא חבוי מתחת לפני השטח. ארמאנד זקוק לדניאל כמורה ומדריך לעולם המודרני ודניאל זקוק לארמאנד בשביל לשרוד (בכל פעם שהוא ניסה לעזוב את ארמאנד הוא נוטה להיות בעל יצא של הרס עצמי). הם לכודים במעין משחק שבו אף אחד מהשניים הוא לא אדון(שליט) או עבד. אחרי שהוא הוזכר ב"ראיון עם הערפד" כעיתונאי (ודמות שולית) הוא מופיע שוב במלכת הארורים (כדמות מרכזית מאוד) ושם מתגלה לנו הסיפור שלו, השם האמיתי שלו והכינוי שהוא זוכה לו: "המועדף של השטן" favorite of the devil. בסופו של דבר, לאחר שארמאנד מבין שדניאל גוסס, בין היתר מהאלכוהוליזם שהוא סובל ממנו, בניגוד לשיקול הדעת שלו, הוא לוקח אותו לבית שלו ושם הוא הופך אותו לערפד. (*מבחינת לוח זמנים, זה ממש לפני הקונצרט שלסטאט עורך בסאן פרנסיסקו*). דניאל הפך לערפד כשהוא בן 32. לאחר הארועים שמתרחשים במלכת הארורים, דניאל עוזב את ארמאנד. אחרי שבירת המעגל של שולט/נשלט על ידי כך שהוא השיג את מה שהוא רצה מארמאנד, השניים מגיעים למצב שהם לא סובלים אחד את השני. ולא ידוע לנו מה קורה איתו, עד לספר "ארמאנד" בו מערכת היחסים בינו לבין ארמאנד מתוארת ביותר פרטים. בספר ארמאנד מתוודה שהוא יצר את דניאל מתוך בדידות הועובדה שדניאל גסס. דרך החשיבה המרכזית שלו היא שבמקודם או במאוחר כל ערפד מגיע למצב בו הוא שונא את היוצר שלו ולכן הוא טוען שהוא ידע שעל ידי הפיכתו של דניאל לערפד, הוא חרץ את הסוף של המערכת היחסים בין שניהם.

DemianBlack

New member
חלק שני

עוד בספר אנחנו מתוודעים לעובדה שדניאל חי, אחרי שהוא עזב את ארמאנד ושהוא משוטט אך הוא מספיק חזק בשביל לשרוד בכוחות עצמו, אך ארמאנד אינו מודע לעובדה שדניאל הולך ומאבד את שפיותו. דניאל חוזר שוב בספר "הערפד מריוס" ("דם וזהב”), כשהוא נמצא תחת השגחתו של מריוס שאף מביא אותו לביתו לגור איתו. בבית מתברר למריוס שהוא אכן איבד את שפיותו והוא נמצא במצב של אובססיה של בניית ערים מניטוריות (דגמים) אך מריוס מאמין שהיכולות יחזרו אליו בשלב כלשהו. דניאל בסרטים: ב1994 כשיצא הסרט ראיון עם הערפד, השחקן שגילם את דניאל היה כריסטיאן סלייטר למרות שהתפקיד המקורי היה שייך לריבר פינאקס שנפטר בזמן צילומי הסרט. למעשה רוב הקטעים בסרט כבר צולמו מלבד הקטעים שבהם מופיע דניאל, וכך כריסטיאן סלייטר לקח על עצמו את התפקיד ואת המשכורת שלו מהסרט הוא תרם לצדקה. שינוים בסרט לעומת הספר: בסוף הסרט, מי שנושך את דניאל הוא לסטאט ולא לואיס (בניגוד לספר) ואנחנו מקבלים את הרושם שהוא הבין שלהפוך לערפד זה דבר רע, אך הסוף שלו לא ידוע לנו, אם הוא הופך לערפד או לא. הוא לא מופיע בסרט מלכת הארורים למרות שבספר חלק משמעותי מאוד מוקדש לו ולמערכת יחסים שלו ושל ארמאנד.

DemianBlack

New member
מוזיקה שקשורה לדניאל

לא יכולתי לחשוב על שיר יותר מתאים, בעיקר מבחינת המילים של השיר. השיר הוא( Eurythmics - Sweet Dreams (Are Made Of This http://www.youtube.com/watch?v=QQHrspjw4aA ואלו הן המילים: (למי שלא מכיר) Sweet dreams are made of this Who am I to disagree? Travel the world and the seven seas Everybody's looking for something Some of them want to use you Some of them want to get used by you Some of them want to abuse you Some of them want to be abused Sweet dreams are made of this Who am I to disagree? Travel the world and the seven seas Everybody's looking for something Some of them want to use you Some of them want to get used by you Some of them want to abuse you Some of them want to be abused I wanna use you and abuse you I wanna know what's inside you (Whispering) Hold your head up, movin' on Keep your head up, movin' on Hold your head up, movin' on Keep your head up, movin' on Hold your head up, movin' on Keep your head up, movin' on Movin' on! Sweet dreams are made of this Who am I to disagree? Travel the world and the seven seas Everybody's looking for something Some of them want to use you Some of them want to get used by you Some of them want to abuse you Some of them want to be abused I'm gonna use you and abuse you I'm gonna know what's inside Gonna use you and abuse you I'm gonna know what's inside you

DemianBlack

New member
תמונה שביעית

קומיקס שמתאר את מערכת היחסים בין ארמאנד ודניאל בקצרה, אבל הוא מאוד נכון...

DemianBlack

New member
תמונה שמינית ואחרונה

תמונה של כריסטיאן סלייטר (היפה!) בתפקיד דניאל...

אי אפשר לקרוא ../images/Emo10.gif

התמונה קטנה מדי... -לא אוהבת להידחף לשרשורים, מקווה שזה בסדר
-

אוף >.<

אני כל כך מתעכבת עם הקריאה של זה
יש לי 4 כרכים מקוריים (אנגלית), הגעתי לאמצע של ראיון עם ערפד, נטשתי מסיבה לא ברורה (ממש לא בגלל הספר, הוא כתוב מדהים
) פשוט אין לי מושג למה לא חזרתי לזה עדיין
אבל זה ממש מעצבן, אני רוצה לקרוא את זה. -אנחה- אני אעבוד על זה מתי שהוא... כמה כרכים יש, אגב? (יש לי את Interview with the vampire, vampire lestat, queen of the damned, the tale of the body thief ואת ארמאנד שקראתי בעברית כמעט עד הסוף, אבל בשלב מסויים כבר לא יכולתי עם התרגום והפסקתי
(הוא היה מאוד, אמ... נמרח? לא יודעת, היה קשה לקרוא, מעין הצפה מילולית, אפשר היה לטבוע בטקסט.
*וואו, יופי של ניסוח.
*) אז... כמה ספרים עוד יש?

DemianBlack

New member
מממ....

אחרי "גנב הגופות" יש עוד את ממנוך השטן, ארמאנד, מאריק,דם וזהב (שמוכר גם בתור מריוס הערפד) ואז יש את חוות בלאקווד שעוד לא הגעתי אליו...ואני חושב שזה משלב שני סיפורים של ריס יחד, את ספרי הערפדים שלה ואת ספרי המכשפות שלה....אבל אני לא בטוח... וספרים אחרים בסדרת הערפדים יש את פנדורה ואת ויטוריו הערפד... ארמאנד נמרח....אני חושב בכל שפה אבל זה בגלל שאן ריס כשהיא כתבה את הספר כבר התחילה במעין חזרה בתשובה... לאחרונה היא גם פירסמה הודעה שאין לה כל כוונה להמשיך לכתוב את תולדות הערפדים שהיא יצרה, או המכשפות....והיא התחילה בפרסום סדרת ספרים שהיא כותבת על חייו ומותו של ישו... ואם קראת את ארמאנד ראית שכמההשפעה ומשקל היא נותנת לנצרות בספרים....במיוחד בארמאנד... גם אני כמוך קראתי את ארמאנד לפני שקראתי את ממנוך השטן ובגלל זה נראה ארמאנד נראה עמוס במילים....אבל צריך קודם לקרוא את ממנוך בשביל להבין מאיפה זה מגיע... חוץ מזה ארמאנד ומריוס הם הדמויות האהובות עליי....אז.... סלחתי לה על ההתפלספות שלה ( ^_^)....חכי עד שתקראי את הספר של מריוס בשביל לראות מה זה אומר לכתוב ה-ר-ב-ה. עוד משהו? &_&

למעלה